CW Enerji ile Komagene 3,8 milyon dolarlık GES anlaşması imzaladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.06.2024 04:22
A+ A-

ANKARA (AA) – CW Enerji, Komagene'yi bünyesinde bulunduran Yörpaş AŞ ile yaklaşık 3,8 milyon dolarlık arazi tipi güneş enerjisi santrali (GES) kurulumu anlaşması imzaladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu projenin yılın son çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CW Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Volkan Yılmaz, CW Enerji ile Komagene markasını bünyesinden bulunduran Yörpaş AŞ ile arazi tipi GES kurulumu gerçekleştireceklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Firma ile KDV hariç 3 milyon 766 bin dolar tutarında sözleşme imzaladık. Hayata geçireceğimiz güneş enerjisi santrali ile Komagene enerji ihtiyaçlarının önemli bir kısmını sürdürülebilir bir kaynak olan güneş enerjisinden karşılayacak.”

Yılmaz, her anlaşma ile Türkiye'nin yeşil enerji hedefine katkıda bulunduklarına işaret ederek, “Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyeli, enerji bağımsızlığı açısından oldukça önemli. Biz de çalışmalarımızla ülke ekonomisine katkı sağlama amacındayız. Türkiye'nin her yerinde projeler üretmeye devam ediyoruz. Sürdürülebilir büyüme anlayışı çerçevesinde güneş enerjisinin gücünü firmalarla tanıştırmayı sürdürüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

GES'lerin enerji tasarrufu sağladığını ve karbon ayak izini önemli ölçüde azalttığını aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

“İleri teknoloji güneş panellerimizle temiz ve sürdürülebilir çevreye katkı sağlamaya devam edeceğiz. Alanında uzman kadromuzla enerjimizi, gücümüzü ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak için harcıyoruz ve bununla gurur duyuyoruz. CW Enerji olarak ekolojik, sürdürülebilir ve daha yeşil bir dünya için sonsuz güneş enerjisinden daha fazla yararlanarak ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sunmayı ve katma değerli ürünlerimiz ile sektör adına kazanımlar sağlamayı sürdüreceğiz.”

Komagene Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Ceyhun Tekdemir de söz konusu yatırımla enerji ihtiyacının önemli kısmını güneşten karşılayacaklarını ifade etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zonguldak’ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 6 zanlıdan 5’i tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 08:22
A+ A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ilçe merkezinde uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edilen A.A, E.T, K.T, H.U, M.K.U. ve L.E'yi takibe aldı.

Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada poşetler halinde satışa hazır 3 kilo toz esrar ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 5'i çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, H.U. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331