Daikin’den klimaların doğru kullanımına ilişkin öneriler

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.07.2024 20:00
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Daikin uzmanları, klimaların doğru kullanımının yanı sıra kullanıcılara istedikleri konforlu ve serin ortama sahip olma konusunda tavsiyelerde bulundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Daikin uzmanları, güvenli ve doğru klima kullanıma ilişkin verdiği tavsiyelerde, kullanıcıların kapalı ortamlara girdiğinde öncelikle vücut ısısının düşmesini beklemesini ve sonrasında klimayı açmaları gerektiğini belirtti.

Klimanın ideal sıcaklıkta çalıştırılmasına özen gösterilmesi gerektiğine dikkati çeken uzmanlar, şu önerilerde bulundu:

“Araştırmalara göre, insanlar yüzde 40-60 nem ve 20-27 derece sıcaklık aralığında, temiz havalı ortamlarda daha konforlu ve rahat hisseder. Bu konforu verimli şekilde sağlayabilmek adına klimayı doğru ayarlamak gerekmektedir. Soğutmada düşürülen, ısıtmada ise yükseltilen her 1derece ayar sıcaklığı, enerji tüketiminde yaklaşık yüzde 7-10 arasında artışa neden olur. İdeal olarak klimayı soğutmada 23-24 dereceye ayarlamak önerilir. Bununla birlikte aşırı nemli havalarda nem alma modunun tercih edilmesi, kullanıcıların iç ortamlarda konforlarını artırmalarına destek olur.”

Uzmanlar, soğuk havaya direkt olarak maruz kalınmamasına dikkati çekerken havayı iç mekana eşit dağıtma özelliğine sahip klimaların seçilmesinin önemine işaret ediyor.

– Daikin'in Zeta Shira Plus kliması, ikili kanat yapısıyla konforu artırıyor

Daikin'in son teknolojiye sahip kliması Zeta Shira Plus, sahip olduğu “2 Kademeli Hareket Algılama Sensörü” ile ortamdaki hava akışını kişiye değil, başka bir alana yönlendiriyor. Böylece klimayla serinlerken ortamdakilerin üzerine üfleme sorunu yaşanmıyor. Eğer ortamda kimse yoksa sensör bunu tespit ederek, klima otomatik olarak daha verimli bir ayar noktasına geçiyor.

Dikkat edilecek unsurlardan biri de klimanın hava yönlendirme kanatlarını (flap) yazın tavana üfleyecek şekilde kullanmak. Bu uygulama üflenen havanın ortamda homojen şekilde dağılmasını sağlıyor. Bununla birlikte teknolojinin gelişmesiyle birlikte klimalar havanın homojen dağılması için birçok özelliğe de sahip.

Daikin'in Zeta Shira Plus kliması, ikili kanat yapısıyla konforu artırıyor. Daha iyi bir hava akımı sağlamak ve havayı ortamdaki en uzak mesafeye kadar ulaştırabilmesi için tasarlanan ikili kanat yapısı sayesinde ortamın tümünde homojen bir sıcaklık dağılımı sağlanıyor.

3 boyutlu (3D) hava akımı özelliğiyle ise, iç ünite kanatları otomatik olarak aşağı-yukarı veya sağa-sola hareket etmesini sağlıyor veya istenen konumda sabitlenebiliyor. Böylece havanın homojen bir şekilde dağılımı sağlanıyor ve büyük alanlarda en uzak köşelere bile sıcak veya serin hava akışı ulaşabiliyor.

– Hava temizleme özellikli klimalarla serinlerken iç ortam hava kalitesi artırılmalı

Hava temizleme özelliğine sahip klimalar, havayı filtreleyerek iç ortamlarda da temiz bir hava elde edilmesini sağlıyor. Klima seçerken aynı zamanda yüksek filtreleme özelliğine sahip klimaları seçmek de iç ortam hava kalitesine oldukça etki eden bir unsur.

Daikin'in Stylish kliması, sahip olduğu “Flash Streamer” teknolojisiyle zararlı partikülleri, kokuları ve alerjenleri güçlü bir şekilde parçalayan yüksek hızlı elektronlar üretiyor ve temiz bir iç ortam havası sunuyor.

Gece uyurken klima kumandalarında yer alan, Sleep (uyku), Silent (sessiz) veya Comfort (konfor) tuşlarını kullanarak, klima ünitelerinin de çalışma devrini düşürerek daha sessiz ve rahatsız etmeyecek bir hava akımıyla çalışma moduna alınabilir. Bu özellik sayesinde oda sıcaklığı ve nem dengesi sağlanabilir.

Uyku modu açık olan bir klima zaman ayarlı özelliği sayesinde de otomatik olarak kapanır. Aynı zamanda gece ayar moduna sahip klimalar da gece boyunca aşırı ısınmayı veya aşırı soğumayı önlüyor.

Konforlu Üfleme Modu'na sahip bir klimayla da sıcak ya da soğuk havanın vücudu direkt etkilemesini önlemek için uygun kanat pozisyonu sağlanıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ford Trucks’ın “Seviye-4 Otoyol Pilotu” teknolojisine sahip kamyonunun test sürüşü gerçekleştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.09.2024 00:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Ford Otosan'ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, otonom sürüşe olanak sağlayacak Seviye-4 Otoyol Pilotu fonksiyonuna sahip kamyonunu test sürüşüne çıkardı.

Test sürüşüne Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanı sıra Ford Otosan Ford Trucks’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emrah Duman, IC Altyapı Grubu Genel Müdürü Serhat Soğukpınar, ICA Yavuz Sultan Selim Köprüsü Genel Müdürü Alper Akar da katıldı.

Bakan Uraloğlu'nun gerçekleştirdiği test sürüşü Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) ile donatılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü Kuzey Çevre Otoyolu'ndaki trafiğe kapalı alanda yapıldı.

Ford Trucks'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emrah Duman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Ford Otosan olarak ağır ticari araç sektöründe dönüştürücü bir adımı atmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Yenilikçi teknolojiyi test etmelerinin yanı sıra Türkiye'nin mühendislik ve teknoloji alanında ne denli büyük başarılara imza atabileceğini gözler önüne serdiklerini vurgulayan Duman, “Yaklaşık dört yıldır üzerinde çalıştığımız Seviye-4 Otoyol Pilotu teknolojisi, bu hedeflere ulaşmak için geliştirdiğimiz en önemli projelerden biri. Otoyol taşımacılığında kullanılmak üzere geliştirdiğimiz bu teknoloji sayesinde, kamyonlarımızın taşımacılık faaliyetlerini tamamen otonom bir şekilde gerçekleştirebilmesini hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Duman, “Ford Otosan olarak, mobilite ekosisteminin geleceğini şekillendiren bu tür yenilikçi çözümlerle, sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

– Seviye-4 Otoyol Pilotu birçok davranışı gerçekleştiriyor

Bu arada şirketten verilen bilgiye göre, test sürüşünde, Ford Trucks'ın Türkiye'de geliştirdiği Seviye-4 Otoyol Pilotu teknolojisine sahip ilk kamyonu, lojistik merkezler arasındaki taşımacılık faaliyetlerini, güvenlik sürücüsünün gözetiminde otonom olarak gerçekleştirebilme potansiyelini kanıtladı.

Otoyol taşımacılığında kullanılmak üzere geliştirilen Seviye-4 Otoyol Pilotu, şerit takibi, öndeki araca göre hızı ve mesafeyi ayarlama, yan şeritleri kontrol edip gerektiğinde şerit değiştirme ve ardından tekrar şeridine dönme, dur-kalk manevraları gibi kritik sürüş davranışlarını başarıyla gerçekleştiriyor.

Seviye-4 Otoyol Pilotu, çekici üzerindeki ileri teknoloji ürünü sensörlerle çevresini algılıyor, hareketlerini planlıyor ve planlanan rota üzerinde aksiyonlarını gerçekleştiriyor. Fonksiyon, algılama, lokalizasyon, çevre modeli, karar verici, sürüş planlama ile kontrolcü gibi yazılım bloklarından oluşuyor.

Yeni nesil bu teknoloji, verimlilik, güvenlik ve sürdürülebilirlik açısından pek çok avantaj sunuyor. Lojistikte artan talebe bağlı maliyetleri düşürürken, araçların günlük kullanım süresini artırarak daha yüksek verimlilik sağlıyor. Ayrıca operasyonları optimize ederek, insan hatalarından kaynaklanan kazaları en aza indirmeyi ve yakıt tüketimini yüzde 10'lara varan oranda azaltmayı hedefliyor.

Ford Trucks, bu fonksiyon ile ağır ticari araç sürücüsü eksikliğinden kaynaklanan lojistik tedarik sorununa da çözüm getirmeyi amaçlıyor.

– Kamyon sürücüsünün günlük sürüşünün yüzde 90'ını karşılandı

Ford Otosan mühendisleri, geliştirdikleri yapay zeka ve robotik algoritmalarını bütüncül bir yazılım mimarisine entegre ettikten sonra Seviye-4 Otoyol Pilotu geliştirme faaliyetlerini simülasyon ortamında ve trafiğe kapalı otoyolda fiziksel araç üzerinde son bir yıldır test ederek gerekli doğrulamalarını tamamladı.

Bu noktada, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmecisi ICA'nın Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) adını verdiği teknolojisinden de yararlanıldı. Seyahat sürelerinin azaltılması, trafik güvenliğinin arttırılması, mevcut yol kapasitelerinin optimum kullanımı, mobilitenin artırılması” gibi amaçlar doğrultusunda geliştirilen, “kullanıcı-araç-altyapı-merkez” arasında çok yönlü veri alışverişi ile izleme, ölçme, analiz ve kontrol içeren AUS sayesinde Ford Trucks'ın Seviye-4 Otoyol Pilotu trafiğe kapalı alanda tüm testleri başarıyla gerçekleştirdi.

Ford Trucks, geliştirme ve doğrulama çalışmaları sonucunda, bir kamyon sürücüsünün günlük sürüşünün yüzde 90'ını karşılayacak, normal sürüş koşullarında sürücü desteğine ihtiyaç duymadan kendi kendine yol alabilen bir araç teknolojisi geliştirdi.

Sonraki aşamada, Ford Trucks’ın Seviye-4 Otoyol Pilotu trafiğe açık otoyollarda güvenlik sürücüsü eşliğinde ilk deneme sürüşlerine başlayacak. Bu deneme sürüşleri ile farklı senaryolar tespit edilip analiz edilecek. Ayrıca, emniyet şeridine yanaşma, gece koşullarında sürüş, kötü hava koşullarına uyum sağlama ve acil durum manevraları gibi yeni davranış setlerinin her aşamada geliştirilmesi de hedeflenecek.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331