Danimarkalı eğitim uzmanları Karabük’e geldi

Danimarkalı eğitim uzmanları Karabük’e geldi

Yayın: 28.09.2022 15:21
Paylaş:
A+ A-

 

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 2021-1-TR01-KA121-SCH-000007370 nolu okul eğitimi akreditasyonu kapsamında Danimarka’nın Başkenti Kopenhag’dan Karabük’e gelen eğitim uzmanlarıyla 2. Gün etkinlikleri kapsamında Mehmet Vergili Fen Lisesinde bir araya gelindi.

Çevre ve İklim Değişikliği, Dijitalleşme gibi konularda kısa bir bilgilendirmelerinin ardından öğrencilerin bu konuda fikir ve önerileri alındı.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş beraberinde Müdür Yardımcısı Erdal Üngören ile birlikte Mehmet Vergili Fen Lisesi Pansiyonu’nu da Kopenhag’dan Karabük’e gelen eğitim uzmanları ve etkinlikte yer alan öğrenciler ile bir araya geldi.

Şube Müdürü Adnan Cansız ve AR-Ge Birimi Personeli’nin de hazır bulunduğu ziyarette eğitim uzmanları ve öğrenciler ile bir süre sohbet eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Kopenhag’dan ilimize gelen eğitim uzmanlarını İlimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek değerlendirmelerde bulundu.

Etkinliğin öğrencilerin dil yeterliliklerini ortaya çıkarması açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,, “Eğitim uzmanlarının İlimizde etkinlik gerçekleştirmeleri öğrencilerimiz için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Bu etkinliler 4 gün boyunca 4 farklı ortaöğretim okulumuzda devam edecektir. Bu süreçte öğrencilerimiz herhangi bir tercümana gerek duymadan eğitim uzmanları ile iletişim kurmaktadırlar. Proje çalışmalarımız çağın ihtiyaç duyduğu nitelikte bireyleri yetiştirmek adına en büyük sorumluluğu taşımaktadır. Bu anlamda bütün projeleri çok önemsiyoruz” dedi(Ergin Ertuğrul)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gürsoy Vakfı “Erbap” projesiyle yeni ustalar yetiştiriyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kültürel mirasın korunması adına çalışmalar yürüten Gürsoy Vakfı, “Erbap” projesiyle sektöre alanında yetişmiş genç yetenekler kazandırıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Gürsoy Grup bünyesindeki Güryapı İnşaat ve Restorasyon AŞ, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması adına önemli projeler yürütmeye devam ediyor. Alanlarında uzmanlaşmış kişilerin deneyimlerini genç yeteneklerle paylaşmasına olanak sağlayacak olan proje, mayıs ayında alacağı başvurular ile sektöre yeni yetenekler kazandırma fırsatı sunacak.

Vakıf, kültürel dokuyu koruyan ve gelecek nesillere aktarımı sağlayan sosyal sorumluluk projelerinde “liyakata” odaklanıyor.

Usta-çırak ilişkisiyle uzmanlar gençlere kariyerleri için teknik detayları, geleneksel işçiliği, tarihi dokuyu koruyarak hassas restorasyon becerilerini geliştirmeyi öğretecek.

Proje kapsamında Gürsoy Grup bünyesinde bulunan Güryapı şantiyelerindeki atölyelerde, üniversitelerin restorasyon bölümlerindeki gençlere staj imkanı sunulacak. Atölyelerde staj gören gençler, mesleki becerilerini geliştirirken aynı zamanda staj sonrası iş olanakları ile sektörde yer bulma fırsatı da elde edebilecek.

Hem yurt içi, hem de yurt dışı atölyelerde staj gören gençler farklı iş deneyimleri kazanarak, uluslararası alanda kendilerini geliştirme imkanı bulacak.