Daraltılmış Seçim Bölgesi Gelirse; Karabük-Bartın

Daraltılmış Seçim Bölgesi Gelirse; Karabük-Bartın

Yayın: 21.06.2017 00:20
Paylaş:
A+ A-

16 Nisan Anayasa Referandumundan sonra,Uygulanan Genel Seçim Sisteminin değiştirilmesi üzerinde de çalışmalar başladığına işaret eden Siyaset Çevreleri “Öncelikle yüzde 10 olan Seçim Barajının aşağılara çekilmesi yolunda..” çeşitli seçenekler üzerinde çalışmaların sürdüğüne dikkat çekiyorlar.

2019 Yılında yapılması beklenen Genel Seçimlerde,nasıl bir Seçim Sistemi uygulanması gerektiği üzerinde de çalışmalar yapıldığına işaret eden Siyaset çevreleri “Bugün ki sistemin sürmesi,Dar Bölge ve Daraltılmış Bölge Seçim Sistemleri..” üzerinde çalışmalar yapıldığına ilişkin bir dizi simülasyonlar üzerinde yoğunlaşıldığına işaret ediyorlar.

Dar Bölge Seçim Sisteminin mahzurları üzerinde durulurken, “Daraltılmış Seçim Bölgesi üzerinde..” daha yoğunluklu olarak durulduğu belirtiliyor ve “Seçim Bölgeleri 5-6 Milletvekili çıkartacak şekilde bölünerek Genel Seçime gidilecek..” görüşlerinin ağırlık kazandığını söylüyorlar.

Milletvekili sayısı 5-6 olmayan “İller arasında birleştirmelerin..” yapılabileceğini anlatan ilgili çevreler “Örneğin KARABÜK ile BARTIN tek Seçim Bölgesi olarak..” kabul edilebilir bilgilerini veriyorlar.

Özellikle AK Parti’nin,Daraltılmış Bölge Seçim Sistemi uygulanması halinde,KARABÜK ile BARTIN İlinin tek Seçim Bölgesi olarak kabul edilmesine sıcak bakabileceği üzerinde fikir yürüten Siyaset Çevreleri “Böylece AK Parti Daraltılmış Bu Seçim Bölgesi’nde hiç fire vermeden tüm Milletvekillerini alabilir..” diyorlar.

Konuya açıklık getiren Siyaset Çevreleri “Bilindiği gibi BARTIN İlinde CHP’NİN belirli bir gücü var,hatta Milletvekili çıkartacak gücü var bu durumu CHP’NİN Karabük’te yaşadığı güçsüzlükle gidererek,AK Parti’nin lehine kullanmak denenebilir.Yine KARABÜK’TE MHP’NİN belirli bir gücü var,BARTIN’DA ise MHP Parti olarak yok gibi.Böyle olunca da Bartın’da MHP’NİN güçsüzlüğü ile Karabük’te ki gücü kırılacak ve AK Parti buradan da çok ciddi bir kazanım elde edecektir..” şeklinde özetlenebilecek görüşler dile getiriyorlar.

2019 Yılında yapılması beklenen Genel Seçimler için uygulanacak Seçim Sistemi hakkında,üzerinde çalışılan sistemlerden hangisinin uygulanacağı yolunda netleşmenin,önümüzde ki sonbahara kadar kesinlik kazanması da bekleniyor.

2 kişi görüş bildirdi

  1. NE BİÇİM

    NE BİÇİM SİSTSM BU.İKTİDAR SEÇİM YAPMASINA GEREK YOK.TÜM MİLLET VEKİLLERİNİ ALSIN.NE HALLERE DÜŞTÜK.BAŞIMIZA TAŞ YAĞACAK ,TAŞ.

  2. mhp kaldımı ya

    mhp mi kaldı ya Ankarada devlet bey Karabükte rafet bey orta yerde MHP filan bırakmadılar 16 nisan işinde mhp filan kalmadı

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hekimler ve sağlık çalışanları, Gazze için “sessiz yürüyüş” yaptı

Yayın: 27.04.2024 21:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, 100. Yıl Mahallesi Pazaryeri Camisi önünde beyaz önlüklerini giyerek toplanan hekim ve sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile dövizlerle 1003. Cadde boyunca slogan atmadan yürüdü.

Yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Şeyma Cezayirli, yaklaşık bir asırdır Filistin’i işgal eden İsrail’in, o topraklarda sistematik bir şekilde katliamlar yaptığını söyledi.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarından önce Gazze’de yaklaşık 35 hastane bulunduğuna, bu günlerde ayakta kalan ve hala çalışmaya devam eden yalnızca 3-4 hastane kaldığına dikkati çekerek, “Bunların da sadece ikisinde aktif olarak ameliyat yapılabiliyor. Hastanelerin bazıları bombalanarak tahrip edilmiş, bazılarının içindeki cihaz ve malzemeler parçalanarak kullanılamaz hale getirilmiş durumda. Büyük bir fedakarlıkla 7 aydır maaş almadan mesleklerinde çalışmaya devam eden hekim ve sağlık çalışanlarının şehit edilmesi, tutuklanması ve göçe zorlanması nedeniyle meslektaşlarımız sağlık hizmeti veremez hale gelmiştir.” diye konuştu.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.