Değirmenci Hak-İş Genel Başkan Yardımcılığına Yeniden Seçildi

Değirmenci Hak-İş Genel Başkan Yardımcılığına Yeniden Seçildi

Yayın: 14.05.2023 17:00
Paylaş:
A+ A-

HAK-İŞ’in Ankara’da gerçekleşen  15.Olağan Genel Kurulunda yapılan seçimlerde Öz Çelik-İş Sendikası  Genel Başkanı Yunus Değirmenci, yeniden HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Genel Başkanlığına  HAK-İŞ’in Genel Başkanı Mahmut Arslan da yeniden seçildi.

İki gün boyunca süren Genel Kurulun ilk günkü bölümü, üst düzey protokol, delegeler ve binlerce HAK-İŞ’li emekçinin katılımıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Depremde, salgında ve iş kazalarında kaybettiklerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi..

Protokol konuşmalarının ardından Genel Kurulun ilk günkü bölümü tamamlanmış oldu.

HAK-İŞ YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

Divan Başkanlığını Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı  Yunus Değirmenci’nin yaptığı Green Park Otel’de gerçekleştirilen Genel Kurulun ikinci gününde yapılan seçim sonucunda, HAK-İŞ Genel Başkanlığı’na Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılıklarına Özçelik-İş’in Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli, Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Ali Kayabaşı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert seçildi.

Arslan, yapılan seçimler sonunda göreve getirilen genel yönetim kurulu, disiplin ve denetleme kurulu üyelerini tebrik etti.

HAK-İŞ 15. Olağan Genel Kurulunun, HAK-İŞ davasının daha da güçlendiği, daha da kökleştiği ve geleceğe daha güçlü bir şekilde yürüyeceği tarihi bir genel kurul olarak değerlendiren Genel Başkan Arslan, “Değerli arkadaşlarım, 15. Olağan genel kurulumuz oylama sonucu yeterli sayıda oy kullanılarak hem tüzüğümüzün hem de mevzuatımız gereği seçimlerimiz tamamlanmıştır. Seçim kurulu da bunu ilan etmiştir. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN HAK-İŞ’E İHTİYACI VAR”

Arslan, bütün mağdur ve mazlumların HAK-İŞ Konfederasyonu’na ihtiyacı olduğunu ifade ederek “Biz HAK-İŞ’iz. Durduğumuz yeri dünkü genel kurulumuzun ilk gününde de anlatmaya çalıştık, Ülkemizin HAK-İŞ’e ihtiyacı var. Emekçilerin HAK-İŞ’e ihtiyacı var. Yeryüzünün bütün mazlumları bizden bir şeyler bekliyor. Büyük bir sorumluluk altındayız. Yeryüzünün bütün mazlumlarının bizden alacakları var” dedi.
Coşku içerisinde gerçekleştirilen Genel Kurulun hayırlı olması dileğinde bulunan Arslan, “HAK-İŞ’in itibarına ve cesaretine uygun bir Genel Kurulu başarı ile sonuçlandırdık. Yeni dönemde daha güçlü ve etkin bir HAK-İŞ’i inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.
Toplu fotoğraf çekiminin ardından Genel kurul tamamlanmış oldu.(Sadık Arslan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniçağa’da “Atatürk ve Türk İstiklal Harbi” resim sergisi açıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 01.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan “Atatürk ve Türk İstiklal Harbi” resim sergisi açıldı.

Yaşar Çelik Spor Salonu'nda düzenlenen sergide, Atatürk'ü ve Türk İstiklal Harbi mücadelesini anlatan 70 eser yer alıyor.

Serginin açılış törenine, Yeniçağa Kaymakamı Mehmet Kaan Kini, Mengen Kaymakamı Fatih Yıldız, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Gürel, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin ardından davetliler ve öğrenciler sergiyi gezdi.

Sergi, cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.