Değirmenci “Taleplerimizin karşılanması için mücadelen vazgeçmeyeceğiz”

Değirmenci “Taleplerimizin karşılanması için mücadelen vazgeçmeyeceğiz”

Yayın: 06.09.2023 15:30
Paylaş:
A+ A-

Özçelik-İş, Sendikası  önümüzdeki günlerde başlayacak olan 2023-2025 yılı MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde, sözleşme taslağının  son şeklini vererek, MESS’e bağlı işyerlerinde çalışan üyeleri  ve kamuoyuyla paylaştı.
Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci önümüzdeki günlerde başlayacak olan MESS Grup toplu sözleşmesi görüşmelerinde, taleplerinin karşılanması için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Özçelik-İş, Sendikası  önümüzdeki günlerde başlayacak olan 2023-2025 yılı MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde, sözleşme taslağımızın son şeklini vererek, MESS’e bağlı işyerlerinde çalışan üyeleri  ve kamuoyuyla paylaştı.

Taslağa göre ilk olarak mevcut saat ücretlerine 6 TL ücret iyileştirilmesi yapılmasının ardından ilk 6 aylık dilim için %80 oranında bir artış ve 20 yılla sınırlı olmak üzere her kıdem yılı için 3 TL kıdem zammı talep edildi. Sosyal haklara ise ilk 6 aylık dönem için %150 oranında, diğer 6 aylık dönemlerde de ücret artışları ile aynı oranda artış yapılması istendi.

Öte yandan 2. 3. ve 4. altı aylık dilimler için de Enflasyon+5 oranında ücret artışı talep edilirken, bu dönemler içerisinde asgari ücret artışı Enflasyon+5 oranını geçerse asgari ücret artış oranı kadar ücretlere zam yapılması talebi sözleşme taslağında yer aldı.
Ayrıca toplu iş sözleşmesi imza tarihine kadar geçen süre boyunca sendika üyesi işçilere her ay ücret ödemeleriyle birlikte ve imza tarihine kadar oluşacak toplu iş sözleşme farklarından mahsup edilmek üzere her ay 5000 TL avans verilmesi maddesi taslağımızda yer aldı.
Gece zammı %10’dan %20’ye, Postabaşılık zammının %8’den yüzde 15’e çıkarılması maddelerine de taslakta yer verildi.

Taslakta  ücret artışı talep edilen diğer maddeler ise şöyle gerçekleşti;
Hafta içi fazla mesai %100, hafta tatili fazla mesai %200 ,tüm resmi bayramlarda fazla mesai yüzde 300 ,Ramazan Bayramı 8000 TL ,Kurban Bayramı 12000 TL ,yakacak yardımı 2000 TL ,yıllık ücretli izin yardımı 8000 TL

TASLAKTA YENİ TALEPLERE DE YER VERİLDİ

Sözleşme taslağında dikkat çeken bir başka madde ise maaşlarda uygulanan vergi dilimi uygulamasına ilişkin oldu.
Buna göre vergi diliminin %15’te sabitlenmesi, aşan kısmının işveren tarafından karşılanması talep edildi. Ramazan ayından bir hafta önce erzak yardımı olarak 5000 TL, aile yardımı olarak her ay 1000TL, doğal afet desteği olarak 2 maaş avans verilmesi taslağımızda yer aldı.
Ayrıca 30 gün tam çalışan üyelerimiz için 2 günlük ücretleri tutarında devamlılık primi ödemesi yapılması istendi. Tamamlayıcı sağlık sigortasının da aile bireylerini kapsaması talep edildi.

Üyelerin  çocuğunun evlenmesi ve sünneti için kullanılmak üzere 2 gün izin verilmesi taslakta yer alan yeni talepler arasında yer aldı..

GENEL BAŞKAN  DEĞİRMENCİ: “İNANCIMIZ TAM, HEYACANIMIZ YÜKSEK, KARARLILIĞIMIZ SARSILMAZDIR”

MESS taslağına ilişkin açıklamada bulunan Öz Çelik-İş Sendikası  Genel Başkanı Yunus Değirmenci ise şu ifadeleri kullandı:
“MESS’e bağlı işyerlerinde alınteri akıtan üyelerimiz adına talep ve beklentilerimizin yer aldığı 2023-2025 yılı MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi taslağımızı, sahadan aldığımız bilgiler ışığında hazırlayarak üyelerimizle paylaştık. Sözleşme taslağımız tüm taraflara hayırlı olsun. Zorlu geçim koşullarının her geçen gün ağırlaştığı, enflasyon canavarının nefesimizi kestiği bu dönemde, toplu iş sözleşme taslağımızdaki taleplerimizin karşılanması için mücadeleden asla geri durmayacağımızın, bırakın elimizi, bedenimizi dahi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğimizin ve bu uğurda canla başla, kararlılıkla çalışacağımızın herkes tarafından bilinmesini istiyorum. Emeğin yegane temsilcileri metal emekçisi kardeşlerimizin sonsuz desteğiyle dün olduğu gibi bugün de bu zorlu virajı da geçmesini bileceğiz. Son dönemde imzaladığımız toplu iş sözleşmelerinde olduğu gibi MESS sözleşmesini de ciddi kazanımlarla imzalayarak üyelerimize hediye edeceğiz. İnancımız tam, heyecanımız yüksek, kararlılığımız sarsılmazdır. Geleceğimiz de aydınlık olacaktır İnşallah.”(Haber Merkezi)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniçağa’da “Atatürk ve Türk İstiklal Harbi” resim sergisi açıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 01.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan “Atatürk ve Türk İstiklal Harbi” resim sergisi açıldı.

Yaşar Çelik Spor Salonu'nda düzenlenen sergide, Atatürk'ü ve Türk İstiklal Harbi mücadelesini anlatan 70 eser yer alıyor.

Serginin açılış törenine, Yeniçağa Kaymakamı Mehmet Kaan Kini, Mengen Kaymakamı Fatih Yıldız, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Gürel, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin ardından davetliler ve öğrenciler sergiyi gezdi.

Sergi, cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.