Demir Export’un projesine TÜBİTAK ARDEB 1001 desteği

Demir Export’un projesine TÜBİTAK ARDEB 1001 desteği

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.10.2023 12:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Demir Export ekibi tarafından geliştirilen “Flotasyon Devrelerinde Yapay Zeka Destekli Köpük Analiz Algoritmasının Geliştirilmesi Ve Tesis Ölçekli Uygulanması” projesi TÜBİTAK ARDEB 1001 kapsamında destek almaya hak kazandı.

Demir Export'tan yapılan açıklamaya göre, madencilikte dijitalleşme ve kaynakları verimli kullanma odağında çalışmalarını sürdüren şirket, AR-GE çalışmalarının merkezine bunlarla beraber yapay zekâ uygulamalarını alıyor ve projelerini bu eksen etrafında geliştiriyor.

Bu kapsamda, uzun soluklu bir çalışmanın sonunda, bütünüyle Demir Export Proje ve AR-GE ekipleri tarafından geliştirilen “Flotasyon Devrelerinde Yapay Zeka Destekli Köpük Analiz Algoritmasının Geliştirilmesi ve Tesis Ölçekli Uygulanması” isimli proje önerisi hazırlandı ve TÜBİTAK ARDEB 1001 kapsamında değerlendirilmek üzere sunuldu.

Yapılan değerlendirmeler sonunda proje kabul edilerek çalışmanın TÜBİTAK’ın “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında hayata geçmesine karar verildi.

Çıktı ve etki odaklı süreç yönetimi etrafında değerlendirilen projenin danışmanlığını Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Öğretim üyelerinden Dr. E. Caner Orhan, yürütücülüğünü Dr. Ahad Harzanak (Demir Export), araştırmacılığını ise Haydar Çınar (Demir Export) ve Dr. Özgür Özcan (Hacettepe Üniversitesi) gerçekleştirecek.

Söz konusu proje 540 bin Türk liralık bütçeye sahip olacak ve çalışma kapsamında bir doktora ve biri de yüksek lisans öğrencisi olmak üzere iki kişilik bursiyer kadrosu açılacak.

Açıklamaya göre, TÜBİTAK ARDEB 1001 kapsamında 1654 başvuru arasında alanında özel sektöre ait desteklenen tek proje niteliğindeki çalışma, madencilikte dijitalleşmeye yönelik öncü proje olarak yerini alacak.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Leapmotor International’daki yetki süreci tamamlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Stellantis, Leapmotor International'daki yetki sürecinin tamamlandığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Stellantis, Leapmotor ile gerekli tüm yetkileri tamamladığını ve yüzde 51/49 hisseyle Stellantis liderliğinde ortak girişim olan Leapmotor International'ın kuruluşunun gerçekleştiğini açıkladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Stellantis Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Tavares, kullanıcılara beklentilerin ötesinde rekabetçi ve teknoloji odaklı elektrikli otomobiller sunabileceklerini belirterek, “Leapmotor International'ın kurulması, dünya genelindeki önemli pazarlarda, Çinli markalarla rekabet edecek ileri teknoloji ürünü batarya elektrikli otomobil modelleriyle küresel ısınma sorununun çözümüne yardımcı olma noktasında geleceğe dönük atılmış önemli bir adım.” değerlendirmesinde bulundu.

Tavares, Leapmotor'un büyümesini desteklemek ve ortaklar için değer yaratmak üzere satış kanallarını artırmak için Tianshu Xin liderliğinde güçlü bir ticari ve endüstriyel strateji oluşturduklarını kaydetti.

Leapmotor Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jiangming Zhu da Leapmotor ve Stellantis arasındaki ortaklığın, Çin'in akıllı elektrikli otomobil endüstrisinin küresel entegrasyonunda yeni bir sayfa açacağını ifade etti.

Ortaklığın iki şirket için de üst düzey verimlilik sağlayacağını belirten Zhu, “Leapmotor'un ileri teknolojileri ve ürünleri ile Stellantis'in denizaşırı kanallar, hizmetler ve pazarlama alanlarındaki desteğinden yararlanarak, tüm dünyadaki kullanıcıların Leapmotor ürünlerinin üstün niteliklerini ve sürüş özelliklerini deneyimlemelerini umuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Leapmotor International, Eylül 2024 itibarıyla Fransa, İtalya, Almanya, Hollanda, İspanya, Portekiz, Belçika, Yunanistan ve Romanya olmak üzere Avrupa'da faaliyete geçecek. Şirket, yıl sonuna kadar 200 satış noktasına ulaşacak.

Dördüncü çeyrekten itibaren de Hindistan ve Asya Pasifik, Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika'da genişlemeyi planlayan şirket, bu kapsamda ilk olarak T03 ve C10 modelleri piyasaya sürülecek ve gelecek üç yıl içinde her yıl en az bir yeni model tanıtacak.

A segmentinde yer alan T03 modeli, B segmenti seviyesindeki iç hacmi ve 265 kilometre WLTP menziliyle kentsel kullanımda öne çıkıyor.

C10 ise 420 kilometre WLTP menzili ve E-NCAP'tan aldığı 5 yıldız ile dikkati çekiyor. Model, tam donanımlı ve aile odaklı bir D segmenti model olarak öne çıkıyor.