Deprem Değil, Kentsel Dönüşüm Bölgesi

Deprem Değil, Kentsel Dönüşüm Bölgesi

Yayın: 28.02.2023 16:50
Paylaş:
A+ A-

Soğuksu Mahallesinde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki alanlarda yıkım çalışmaları devam ederken, ortaya çıkan görüntü ise edata deprem bölgesini andırıyor

Karabük Belediyesi tarafından Soğuksu Mahallesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yıkım çalışmaları devam ediyor. Mahallede bir çok vatandaşın evlerini boşalttığı ve belediye ekiplerinin boşaltılan evleri yıkmaya devam ettiği gözlenirken ortaya çıkan görüntü ise deprem bölgesini andırıyor.

Yerinde dönüşüm modeliyle yaşama geçirilecek proje sayesinde hak sahipleri, eski ve depreme dayanıksız yapılar yerine, güvenilir ve çevreyle uyumlu evlere kavuşacak. Ancak mahallenin bir bölümü kentsel dönüşüm alanında yer alırken, bir bölümü ise yer almadı. Kentsel dönüşüm alanı içersinde yer alan vatandaşların bir çoğu döşümün yerinde bir karar olduğunu savunurken, bazı vatandaşlar ise tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Hikmet Akçin; “Kentsel dönüşümden memnunuz, çok güzel olacak. Binalar yapıldığı zaman mahallemiz çok güzel bir görünüme kavuşacak. Burada bir diğer konu ise moloz yığınları. Burada çalışmalara deprem dolayısı ile biraz ara verilmiş gibi görünüyor. Tabi her şey bir anda olmuyor” dedi.

Evi Kentsel Döşümde yer almayan İhsan Yavuz ise yaptığı açıklamada; “1966 yılından buyana Soğuksu Mahallesinde ikamet etmekteyim. kentsel Dönüşüm alanında yer alan bölgelerdeki vatandaşların bir çoğu mağdur olmuş durumda, bunlar gibi mağdur olacaksak kentsel döşüme hiç gerek yok, ben kendi adıma konuşuyorum evimin kentsel dönüşümde yer almamasından dolayı memnunum. TOKİ 6 ayda bir zam yapıyorum ben emekliyim benim maaşım onların artırdığı kadar artmıyor, aldığım maaşla TOKİ’nin taksitlerini ödemem mümkün değil. Benim bulunduğum alana kentsel dönüşüm uğramasın bu benim şahsi fikrim diğer vatandaşlar ne der bilemem. yenilik olacaksa benim bütçeme göre olsun, benim maaşımı dengeye getirsin ben de isteyeyim, bu şartlarda baraka bile alamayız, konteynır bile alamayız” dedi.

Mahalle sakinlerinde Ayşe Çetin ise kentsel dönüşümden kendilerinin de faydalanmak istediğini belirterek yetkililerden bu konuda destek istedi. Başlayan yıkım çalışmaları ile birlikte mahallelerinin sessizliğe büründüğünü ifade eden Çetin; “Burada bakkalımız vardı kentsel dönüşümle birlikte bakkalımız da kapandı. en ufak bir ürün satın almak için bile merkeze inmek zorunda kalıyoruz. Bizlerde yenilik istiyoruz, her zaman yeniliğe açık olalım. Bizim bulunduğumuz alan öyle TOKİ’nin kentsel dönüşüme girmeyeceği bir alan değil, küçük bir yer madem burayı da alsınlar” dedi.

Bazı vatandaşlar ise evlerine çok düşük bir bedel biçildiğini ifade ederek, “Kentsel dönüşümden memnun değiliz. Bizleri çok mağdur ettiler. Tabi yeni yapılacak olan evlerden memnun oluruz o konuda bir sıkıntımız yok, evimizin değerini vermediler, bizi fazla borçlandırdılar. ancak yeniliğe de daima açığız” dedi. (Sadık Arslan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kuzey Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Manasijevski’den Trabzonspor’a ziyaret

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Kuzey Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Trabzonspor Kulübünü ziyaret etti.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre Büyükelçi Manasijevski, Kulüp Başkan Yardımcısı Ali Haydar Gedikli, Genel Sekreter Kemal Ertürk ve Amatör Branşlar Sorumlusu Derviş Köz ile bir araya geldi.

Büyükelçi Manasijevski, Gostivar kentindeki Yukarı Banisa'da yaşayan halkın tamamı olmak üzere ülkesinde çok sayıda Trabzonspor taraftarı olduğunu belirtti.

Kuzey Makedonya Trabzon Fahri Konsolosu Sırrı Furkan Eren'in de yer aldığı ziyarette, Büyükelçi Manasijevski'ye isminin yazılı olduğu forma hediye edildi. Ziyarette ayrıca Trabzonspor'un Kuzey Makedonyalı futbolcusu Enis Bardhi de formasını imzalayarak, Manasijevski'ye verdi.