DEVA Partisi’nden TSO seçimleri öncesi flaş açıklama

DEVA Partisi’nden TSO seçimleri öncesi flaş açıklama

Yayın: 22.09.2022 18:00 |Güncelleme: 23.09.2022 16:10
Paylaş:
A+ A-

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Karabük İl Başkanı Yusuf Aydın ekim ayında yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimlerine yönelik açıklama yaptı.

“Önceden sivil toplum kuruluşları siyasileri yönledirirdi, şimdi siyasiler sivil toplum kuruluşlarını seçiyor” diyen Başkan Aydın siyaset kurumunun TSO’dan elini çekmesi gerektiğini söyledi.

Aydın yazılı olarak yaptığı açıklamasında, “Kısaca STK olarak bilinen sivil toplum kuruluşları, halkın belli bir amaç doğrultusunda birleşerek ortaya iyi ve güzel şeyler çıkarmak adına oluşturdukları sivil toplum örgütleridir. Daha iyi bir yaşam koşulu ve hayat standardı için toplanan bu kuruluşlar tamamen halkın yararına ve faydasına çalışmaktadırlar.

Tüm STK temsilcilerinin en fazla iki dönem seçildiği, seçilmeden önce hedeflerini açıklayarak vizyonunu ortaya koyduğu, seçildikten sonrada bu hedefleri gerçekleştirmek için çalıştığını görmek istiyoruz.

TİCARET ODASI BAŞKANI KİM OLMALI ?

SİYASİ İKTİDARIN İSTEDİĞİ BİR KİŞİMİ ?

YOKSA;

1-      Bölgeyi iyi tanıyan Filyos Liman projesini, Metal Organize Sanayi Bölgesini, Karabük Organize sanayi bölgesini ve gelişmekte olan ticari alanları iyi bilen,

2-      İlimizdeki Demir-Çelik, Orman, Tekstil, Tarım ve Hayvancılık ile  Yeni ticaret sahalarını takip eden,

3-      Ticaret mensuplarının güven duyduğu, yönetme kabiliyeti olan liyakatlı,

4-      Çevresinde sevilen iyi insan olması yanında Karabük’ün, bölgemizin, ülkemizin ve dünya ticaretini iyi bilen,

5- Global ve ulusal ekonomiyi takip edip iyi okuyabilen, yerel ve uluslararası finans kaynaklarına nasıl ulaşılabileceğini bilen,

6-      Katıldığı platformlarda Karabük’ü etkili şekilde temsil eden,

7-      Karabük Sanayisinin gelişmesi için fuar, sergi, sempozyum ve benzeri etkinlikler yapabilen BİR KİŞİMİ ?

Karabük ticaret hacmini arttıracak, sanayisini geliştirecek, yeni iş sahaları yaratarak işsizliğede çözüm bulacak bir başkan ve yönetiminin seçilmesi dileğiyle, seçilecek başkan ve yönetimine başarılar dileriz” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.