Diyanet İşleri Lideri Ali Erbaş, Ordu’da açılış merasiminde konuştu:

Diyanet İşleri Lideri Ali Erbaş, Ordu’da açılış merasiminde konuştu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.08.2023 20:00
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Diyanet İşleri Lideri Ali Erbaş, üniversitelerde 9 milyon gencin eğitim aldığını belirterek, “Gençlerimizi yalnızca kendi alanları ile baş başa bırakırsak, onları İslam ahlakı ile donatmazsak, onları efendimiz Aleyhissalatü Vesselam'ı daha yakından tanıyan gençler olarak yetiştirmezsek eksik kalır.” dedi.

Erbaş, Ünye Müftülüğü hizmet binası ve 15 yapıtın açılış merasiminde yaptığı konuşmasında, Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerin bir çeşmeden akan yeni su üzere her okunduğunda yeni yeni manalar ilham ettiğini söyledi.

Ali Erbaş, 4-6 yaş Kur'an kurslarında tüm müftülerin, Kur'an kursu öğreticilerin ve müezzinlerin emeklerine işaret ederek, buraların, çocukların Allah'ın isteğine uygun yetiştirilen yerler olduğunu aktardı.

Burada çocuklara evvel sevgiyi öğrettiklerini lisana getiren Erbaş, “Sevgi olmaz ise hiçbir şey olmaz. Sevmeyi öğretiyoruz. Neyi sevecek? Rabb'ini sevecek. Peygamberini sevecek. Kitabını sevecek. Annesini, babasını ve büyüklerini sevecek. Vatanını, ezanını, bayrağını sevecek. Bu harika mübarek kıymetler. Bunları sevmek lazım. Bunları seven jenerasyonları yetiştirmek lazım.” diye konuştu.

Erbaş, kurslarda saygıyı da öğrettiklerini vurgulayarak, “Büyüklere hürmet nasıl gösterilir, onu öğretiyoruz. Sadakati, dürüstlüğü öğretiyoruz. Doğruluğu öğretiyoruz. Dürüstlerden oluşan bir toplumu nasıl meydana getiririz? Bunun kederini taşıyoruz. Bu kederle 4-6 yaş Kur'an kurslarımızı açmak için gayret ediyoruz.” dedi.

Peygamberine yakışır kuşaklar sağlamanın anne ve babaları için çok kıymetli olduğunun altını çizen Erbaş, bunun için tüm müftülere teşekkür etti.

Açılışını yaptıkları yapıtlara ait bilgi paylaşan Erbaş, “Ünye ilçe halkımızı adeta hayırda yarışır hale getirmek, bu çok kıymetli bir konu. Bütün müftülerimiz bu türlü bir yarış içerisinde. En hoş yarış Kur'an hizmetinde yapılan yarıştır. En hoş yarış daha fazla Kur'an kursu açalım, daha fazla gençlik merkezi açalım, daha fazla gencimize hizmet götürelim. İşte bu yarış, en güzel yarıştır.” tabirlerini kullandı.

– “Dünya ahiretin tarlasıdır”

Erbaş, her vilayette üniversiteler olduğuna dikkati çekerek, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Üniversitelerimizde 9 milyon gencimiz eğitim alıyor. Gençlerimizi yalnızca kendi alanları ile baş başa bırakırsak, onları İslam ahlakı ile donatmazsak, onları efendimiz Aleyhissalatü Vesselam'ı daha yakından tanıyan gençler olarak yetiştirmezsek eksik kalır. Kendi alanlarında çok uygun olabilirler. Ancak bizim medeniyetimiz noktasında bir eğitim ile onlara dayanak olmazsak eksik kalırlar. Bizim medeniyetimiz dünyayı ve ahireti birlikte dikkate almamızı isteyen bir medeniyettir. 'Dünyası için ahiretini ihmal eden, ahireti için de dünyasını ihmal eden ziyandadır.' buyuran bir Peygamberin ümmetiyiz. Dünyayı da ihmal etmeyeceğiz, ahireti de ihmal etmeyeceğiz. Dünya ahiretin tarlasıdır. Peygamber efendimiz de o denli buyuruyor.”

Ünye'de yapılan 4-6 yaş Kur'an kursuna bir kuruşu bile nasip olan Müslümanın, onun karşılığını göreceğini kaydeden Erbaş, “Kim zerre kadar hayır işlerse onun karşılığını görecektir. Bu Rabb'imizin vaadidir. Kim de zerre kadar kötülük işlerse onun da karşılığını görecektir. Kesinlikle cezası vardır, öbürünün de mükafatı vardır. Rabb'im zerre kadar bile olsa hayır işleyerek mükafatımızı artırmayı hepimize nasip eylesin.” diye konuştu.

Konuşmanın akabinde Erbaş ve beraberindeki protokol üyeleri, İlçe Müftülüğü hizmet binası ile 15 yapıtın açılışını yaptı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enuygun’dan araca yatırım yapmak isteyenlere tavsiyeler

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Enuygun Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, taşıt kredisi faizlerinin de mevduat faizlerinin de yüksek olduğu dönemlerde araç satın almak yerine kiralamanın daha hesaplı bir tercih olacağını belirtti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enuygun uzmanları, yaz mevsimi yaklaşırken araç satın almayı veya kiralamayı düşünen tüketiciler için tatil öncesinde hangisinin daha hesaplı olduğunu araştırdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, taşıt kredisi faizlerinin de mevduat faizlerinin de yüksek olduğu bir dönemde araç satın almak için kredi çekmenin avantajlı olmadığını ancak birikimleri mevduat hesaba yatırmanın daha avantajlı olduğunu aktardı.

Sağlam, “Araç satın almak için bütçesi olan kişiler, bu birikimlerini mevduat hesabına yatırarak ek kazanç elde edebilir, satın almayı ise kredi faiz oranlarının düştüğü bir zamana erteleyebilirler. Aradaki dönemde de araç ihtiyaçlarını kiralayarak karşılayabilirler.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de en çok satılan araçlardan birinin en düşük paket fiyatının 969 bin 900 liradan başladığına dikkati çeken Sağlam, şunları kaydetti:

“Bu tutar mevduatta değerlendirildiğinde ise aylık 45 bin 620 liraya varan gelir elde edilebiliyor. Aynı aracı mayıs-haziran aralığında kiralamanın aylık ücreti 24 bin 168 liradan başlıyor. İçinde bulunduğumuz dönemde sadece araç satın almak için gerekli parayı mevduata yatırarak 21 bin 452 lira kar edilebiliyor. Üstelik bu planlamaya araç satın aldıktan sonra yapılacak sigorta masraflarını ve araç kiralamada yaptığımız avantajlı kampanyaları da dahil edersek, araç kiralama seçeneğinden elde edilecek kar daha da artacaktır.”

Enuygun olarak araç kiralama özelinde temmuz sonuna kadar kampanyaları olduğunu aktaran Sağlam, kampanya kapsamında araç kiralama işlemi yaparken “ENUYGUN24” indirim kodunu kullananlara 3 bin liraya varan indirim sağladıkları bilgisini paylaştı.