Doğu Karadeniz lezzetleri Moskova’da tanıtıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.09.2024 00:00
A+ A-

TRABZON (AA) – Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Moskova'da düzenlenen gıda fuarında bölge ihracatında ön plana çıkan Türk somonu, fındık, çay ile yaş meyve ve sebzeyi tanıttı.

DKİB'den yapılan açıklamada, Moskova'da 17-20 Eylül arasında düzenlenen ve gıda sektörünün en önemli fuarları arasında yer alan World Food Moscow Fuarı'na stantlı katılım sağlandığı belirtildi.

Fuarda Doğu Karadeniz'in öne çıkan ihraç ürünleri fındık, Türk somonu, yaş meyve sebze ve çayın tanıtımının yapıldığı aktarılan açıklamada, henüz ihracatında istenilen seviyeye ulaşılamamış ancak potansiyel taşıdığı değerlendirilen köme, fındık kreması ve peynir çeşitleri gibi ürünlerin de tadımı yaptırılarak, değerlendirmeler alındığı vurgulandı.

Açıklamada, Rusya Federasyonu'nun bölgenin hem yaş meyve sebze hem de su ürünleri sektöründe önemli ihraç pazarı olduğuna işaret edilerek, ihracatın daha da artırılması, bölgede faaliyet gösteren gıda imalatçısı firmaların Rusya pazarından daha fazla pay almalarının sağlanması amacıyla Moskova'da düzenlenen fuara her yıl katılım sağlandığı kaydedildi.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ile Moskova Ticaret Müşaviri Ahmet Onur Öztürk'ün de fuarda DKİB standını ziyaret ederek, bölge ihracatına ilişkin bilgi aldıkları belirtilen açıklamada, DKİB yetkililerinin gıda sektöründe iştigal eden bölge firmaları için iş bağlantısı kurulması adına da hem Rus hem de diğer fuar katılımcısı ülkelerden iş adamlarıyla görüşme yaptıkları aktarıldı.​​​​​​​

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tulsa King’in 2’nci sezonuyla Tv+’ta yayında

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.09.2024 00:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Sylvester Stallone'nin yer aldığı suç drama dizisi Tulsa King'in ikinci sezonu TV+'ta izleyiciyle buluştu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 22 Eylül'de ikinci sezonunun ilk bölümüyle ekranlara geri dönen dizinin sonraki bölümleri gelecek haftadan itibaren ABD ile eş zamanlı olarak TV+ izleyicisiyle buluşacak.

10 bölümden oluşacak dizinin her hafta yeni bölümü yayınlanacak.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331