DS Automobiles ve dünya şampiyonu pilotları Formula E’nin yeni döneminde da birlikte

DS Automobiles ve dünya şampiyonu pilotları Formula E’nin yeni döneminde da birlikte

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 07.10.2023 12:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – DS Automobiles ve PENSKE AUTOSPORT, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın 10. döneminde da yola, iki şampiyonluğu bulunan Jean-Eric Vergne ve 2022 dünya şampiyonu Stoffel Vandoorne ile devam ediyor.

DS Automobiles açıklamasına nazaran, Formula E’nin yeni dönemi öncesinde, DS Automobiles ve ortağı PENSKE AUTOSPORT, maceraya 2018 ve 2019 şampiyonu Fransız pilot Jean-Eric Vergne’in yanı sıra 2022 Dünya Şampiyonu Belçikalı pilot Stoffel Vandoorne ile devam edeceklerini açıkladı.

Karma sonuçlar elde edilen 9. dönemde birçok ders alınırken, Formula E şampiyonlarından oluşan eşsiz takım, Fransız grupla tekrar bir ortaya geldi. Kadronun amacında, 13 Ocak 2024’te Meksika’da yapılacak birinci yarıştan itibaren rekabetin en üst düzeyinde yer almak var.

2019 ve 2020’de ikili şampiyonluk kazanan Stellantis Grubu’nun premium markası, daha fazla podyum başarısı elde etmek için, en son tasarımı 9 Ekim’de tanıtılacak olan DS E-TENSE FE23’ün performansına ve tüm takımın uzmanlığına güveniyor. Gerçek bir teknolojik laboratuvar olan Formula E, 2024’ten itibaren yüzde 100 elektrikli olacak yeni DS Automobiles modelleri için kıymetli bir bedel olmayı sürdürüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DS Performance Yöneticisi Eugenio Franzetti, Geçen yıl Hindistan’da kazandıkları zaferin Cape Town ve Berlin’deki podyumlar ile Sao Paulo’daki pol durumuyla yüksek puanlar elde ettiklerini bildirerek, “Ancak güç anlar da yaşadık. Tüm bu iniş-çıkışlar boyunca değişmeyen tek şey pilotlarımız oldu.

Hızlarını her vakit korudular; hem pistte hem de pist dışında ellerinden gelenin en düzgününü yapma konusunda kararlı oldular. İşte, bu nedenlerden ötürü, bu maceraya iki şampiyonumuzla devam etmekten büyük memnunluk duyuyoruz. İki dünya şampiyonuyla piste çıkan tek kadroyuz. Onların yeteneklerini temel alacak ve önümüzdeki dönem boyunca her yarış hafta sonunda hazırlık ve performansa özel ehemmiyet vererek gelişim göstereceğiz.” tabirlerini kullandı.

– ” Tekrar doruğa çıkmak için çalışıyoruz”

2018 ve 2019 Formula E Dünya Şampiyonu Jean-Eric Vergne de maceraya DS PENSKE ile devam etmekten çok memnun olduklarını belirterek şunları kaydetti:

“Aynı grup arkadaşım ve Gen3 aracımızla yola devam ediyoruz. Bir kısım kapanırken artık önümüzdeki döneme odaklanmanın vakti geldi. Müsabakayı seviyorum lakin her şeyden evvel kazanmayı seviyorum. Bu özel duyguyu, kadroyla tekrar yaşamayı istiyorum.

Mühendisler ve teknisyenlerle gerçek bir itimat ilgim var. Onların özverileri ve sıkı çalışmaları bana ilham veriyor. Jay Penske ve takımın öbür üyelerinin bana duyduğu inancın karşılığını vermek istiyorum. Dönem başında tüm puanlar sıfırlanıyor. Stoffel ile sağlam bir ikili oluşturuyoruz. Birkaç düzgün yarış geçirdik ve tekrar tepeye çıkmak için çok çalışıyoruz. Daha uygununu yapmaya çalışmamız gerekiyor ve bunu yapana kadar da durmayacağız. Mutlak odak noktam ve kararlılığım en yüksek düzeyde. Bu süper kadroyla daha fazla şampiyonluk kazanmak için motivasyonum da her zamankinden daha yüksek.”

2022 Formula E Şampiyonu Stoffel Vandoorne ise 1 yıl evvel başladıkları seyahate, bu grupla devam etmekten büyük memnunluk duyduğunu aktararak, “Tutarlılık ve istikrar, gelecekteki başarımızın temellerini oluşturacak. JEV ve ben bu alandaki en yeterli ikililerden biriyiz. Geçtiğimiz dönemde kimi kıymetli adımlar attık ve birlikte güçlenmeye devam ediyoruz.

Gelecek dönem için amacımız, performansımızda tutarlılık sağlamak. Sonuncu maksadımız ise, elbette şampiyonluğu kazanmak. Buradan aldığımız güçle ilerlemeye devam etmeyi ve grupla birlikte birçok kupa kazanmayı heyecanla bekliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

DS Automobiles’in Formula E’ye katılmasından bu yana ulaşılan değerli muvaffakiyetler şu biçimde:

“105 yarış ,4 şampiyonluk, 16 zafer , 47 podyum, 22 pol pozisyonu”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Doğu Karadeniz’den 4 ayda 9 ülkeye bal ihracatı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde ABD başta olmak üzere 9 ülkeye bal satıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, AA muhabirine, bölgeden 4 ayda 218 ton bal ihraç edildiğini söyledi.

Dış satımdan 894 milyon 471 bin dolar kazanç sağlandığına dikkati çeken Kalyoncu, “ABD, 462 bin 563 dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. ABD'yi 198 bin 750 dolarla Almanya, 96 bin 216 dolarla Suudi Arabistan takip etti. Bölgeden söz konusu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Azerbaycan, Belçika ile Birleşik Krallık'a da bu dönem bal satıldı.” diye konuştu.

Kalyoncu, ihracatı artırmaya yönelik çalışmaları önemsediklerini vurgulayarak, bal ihracatının, organik, coğrafi işaretli ve markalı ürün ihracatıyla daha da artırılabileceğini ifade etti.

Bal üretimi açısından bu yıl hava şartlarının iyi geçtiğini, bunun da rekolteyi artıracağını dile getiren Kalyoncu, “Türk balını dünya piyasalarında kalitesiyle marka haline getirmemiz gerekiyor. Kaliteli ve en üst ambalajlarda Türk balının üretimi için ilgili kurumların etkin denetimler yaparak, asla ödün verilmemesi önem arz ediyor.” değerlendirmesini yaptı.