Dünya Dilek Günü: Çocukların Umudu Oluyor

Dünya Dilek Günü: Çocukların Umudu Oluyor

Yayın: 29.04.2024 14:52
Paylaş:
A+ A-

Dünya Dilek Günü (World Wish Day), 29 Nisan’da kutlanıyor ve Make-A-Wish Uluslararası Vakfı ve temsilcilikleri tarafından dünya çapında düzenlenen en büyük dilek gerçekleştirme organizasyonu olarak biliniyor. Türkiye, Make-A-Wish Vakfı’nın temsilcilikleri arasında yer alıyor.

Dünya Dilek Günü’nün kökeni, Make-A-Wish vakfının gerçekleştirdiği ilk dileğin yıldönümüne dayanıyor. Bu kapsamda, birçok ülkede 29 Nisan’da, hayati tehlike taşıyan çocuk hastaların dilekleri gerçekleştiriliyor. “Dilek Umutla Başlar, Umut Seninle Başlar” sloganıyla, Dünya Dilek Günü’nde birçok çocuğun hayalleri gerçekleştiriliyor.

Make-A-Wish Türkiye (Bir Dilek Tut Derneği) CEO’su Füsun Kuran, Dünya Dilek Günü kutlamalarının amacını dile getiriyor. Bu amaçla, çocukluk çağı kanseri, organ yetmezliği, bağışıklık sisteminin çökmesi gibi zor ve travmatik tedavi süreçleri yaşayan çocukların dileklerinin gerçekleştirilmesi ve onlara farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Araştırmalara göre, dileği yerine gelen çocukların yüzde 42’si arkadaşlarıyla daha sağlıklı ilişkiler kuruyor, yüzde 72’sinin enerji seviyesi ve canlılığı artıyor, yüzde 64’ünün hayata tutunma arzusu artıyor ve yüzde 39’unun tedavi sebebiyle yaşadıkları fiziksel sıkıntılar azalıyor.

Bir Dilek Tut Derneği (Make-A-Wish Türkiye), 2000 yılından beri Türkiye’de hayati tehlikesi olan hastalıklarla mücadele eden çocuklara yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Dernek, 3-18 yaş arası çocukların kalplerinde yaşattıkları dilekleri gerçekleştirerek umutlarını canlı tutuyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vali Yavuz Özçelik-İş Sendikasını ziyaret etti

Yayın: 18.05.2024 12:38
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi  Mustafa Yavuz, Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerine İade-i ziyarete bulundu.

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyarette Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir süre görüşen ValiMustafa Yavuz, misafirperverlikleri için kendilerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Nazik ziyareti ve güzel dilekleri için Vali Mustafa Yavuz’a teşekkür eden Başkan Yılmaz sendika çalışmaları hakkında bilgiler verdi.