Dünya Şampiyonası’nda Unvanlarını Korumak İstiyorlar

Dünya Şampiyonası’nda Unvanlarını Korumak İstiyorlar

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.08.2023 13:21 |Güncelleme: 28.08.2023 01:29
Paylaş:
A+ A-
İşitme Engelli Erkek Milli Futbol Takımı, Dünya Şampiyonası’nda unvanını korumak istiyor
– Milli takım antrenörü Ali Metin:
“Son dünya şampiyonu olan takım biziz. Malezya’daki hedefimiz unvanımızı korumak”
– Ay-yıldızlı futbolcu Eşref Metin Su:
“Milli takımımızla olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonluğu yaşadım. Şampiyonluğa alıştık. Ülkemiz için devam ettirmek istiyoruz”

 İşitme Engelli Erkek Milli Futbol Takımı, Malezya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda unvanını korumayı hedefliyor.

Milli takım, Malezya’nın ev sahipliğinde 20 Eylül-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 4. İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası’nın hazırlıklarını Karabük‘te sürdürüyor. Ay-yıldızlı ekibin Safranbolu Stadı’ndaki hazırlık kampı, 1 Eylül’de sona erecek.

Daha önce 2 dünya, 1 olimpiyat ve 1 Avrupa şampiyonluğu elde eden milliler, 2022’de Brezilya’da düzenlenen 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’nda (Deaflympics) üçüncü oldu.

2016’da İtalya’da yapılan son Dünya Şampiyonası’nda mutlu sona ulaşan milli takım, Malezya’daki organizasyonda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek unvanını korumak istiyor.

İşaret dili tercümanı aracılığıyla açıklama yapan milli takım antrenörü Ali Metin, AA muhabirine, Safranbolu’nun çok güzel bir iklimi olduğunu ve antrenmanların çok iyi gittiğini söyledi.

Saha ve tesislerin çok güzel olduğunu belirten Metin, “Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyoruz. İstediğimiz her şey burada mevcut. Son kampımızı Ankara’da yapacağız. Ankara’dan Malezya’ya, Dünya Şampiyonası’na gideceğiz.” diye konuştu.

Metin, geçen yıl Brezilya’da yapılan olimpiyatlarda üçüncü olduklarını anlatarak, şöyle devam etti:

“Ekibimiz güzel bir ekip, Malezya’da başarılı olmak istiyoruz. Hedefimiz şampiyonluk ama bu futbol. Sahada oynamadığın sürece kazanamıyorsun. Biz çalışıyoruz. Önemli olan derece yapmak, başarılı olmak. İlk üç de bizim için çok büyük bir başarı. Tabii son dünya şampiyonu olan takım biziz. Malezya’daki hedefimiz unvanımızı korumak. İşitme Engelli Futbol Milli Takımı olarak dünya ve Avrupa sıralamasında birinci sıradayız. Bu unvanımızı korumak istiyoruz.”

– Mahmut Aktaş: “Kupayı alıp ülkemize dönmek istiyoruz”

Ay-yıldızlı futbolculardan Mahmut Aktaş, son derece iyi çalıştıklarına değinerek, Malezya’daki Dünya Şampiyonası’nda mutlu sona ulaşıp, kupayı alıp ülkeye dönmek istediklerini belirtti.

Eşref Metin Su ise Almanya’da doğduğunu ve 10 yıldır milli takımda forma giydiğini aktararak, “Toplamda 3 şampiyonluğum var. Milli takımımızla olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonluğu yaşadım. Şampiyonluğa alıştık. Ülkemiz için devam ettirmek istiyoruz. Gelecek ay yapılacak Malezya’daki Dünya Şampiyonası’nda hedefimiz şampiyon olmak.” ifadelerini kullandı.

Teknik delege Ertuğrul Bursa da Malezya’da şampiyon olarak Türkiye’ye dönmek istediklerini anlattı. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amazon Prime Day sonuçlarını açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Amazon, Prime Day 2024'ün şimdiye kadarki en büyük küresel alışveriş etkinliği olduğunu ve Türkiye'de haftalık satışlarda ve ciroda rekor kırdığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu yıl Türkiye'de gerçekleşen Prime Day boyunca, Türkiye'deki Prime üyeleri rekor sayıda sipariş verdi. Aynı zamanda Amazon kampanyada günlük site ziyaret sayısında da rekor kırarak tarihindeki en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı.

Türkiye’nin, Prime İndirim Avcıları aracılığıyla seçtiği, çok talep gören ürünlerde indirimlerin sunulduğu Prime Day süresince Amazon Türkiye'de en fazla elektronik, bilgisayar, moda, kitap ve kişisel bakım kategorilerinde satış yapılırken Prime üyelerinin en çok ilgi gösterdiği ürünler arasında ise mobil telefonlar, mutfak aletleri ve tüketim malzemeleri yer aldı.

En yüksek talep gören markalar arasında ise Apple, Samsung, Philips, Stanley, MSI, Karaca ve Lego gibi yerel ve global markalar yer aldı.

Prime, tüm dünyada 200 milyonu aşkın üyesine alışveriş ve eğlencenin iyisini sunuyor. Amazon Türkiye'de bu hizmet içerisinde herhangi bir sepet tutarı gözetmeksizin aynı gün, ertesi gün ve iki günde gönderim seçenekleriyle hızlı ve bedava teslimat bulunuyor.

Aynı zamanda, her gün popüler markaların ürünlerinde geçerli özel fırsatlara erişim, Prime Day boyunca üyelere özel indirim ve fırsatlardan faydalanma, Prime Video ile aralarında Amazon Originals içeriklerin de bulunduğu ödüllü film ve dizilere, Prime Gaming ile ise ücretsiz oyunlara ve oyun içi içeriklere sınırsız erişime, herkes ayda sadece tüm vergiler dahil 39 lira karşılığında sahip olabiliyor.