Dursun, “Ses Getirecek Eylem Yapacağız”demişti

Dursun, “Ses Getirecek Eylem Yapacağız”demişti

Yayın: 03.06.2015 10:00
Paylaş:
A+ A-

Ovacık belediye başkanı Mustafa Dursun geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısı ile, “7 Haziran tarihine kadar Ovacık belediyesinin ihtiyacı olan itfaiye ve çöp aracı gelmediği takdirde ses getirecek eylem yapacağız”demişti.

Başkan Dursun’un yaptığı açıklamanın ardından yapılacak eylemin ne zaman ve ne türlü yapılacağı konusunda meraklı beklentinin devam ettiği belirtilirken, ile ilgili vatandaşlar bu konuda ki gelişmelerin hangi aşamada olduğu konusunda açıklama beklendiği bildiriliyor.

Ovacık belediye başkanı Mustafa Dursun yaptığı basın toplantısı ile şu açıklamaya yer vermişti.
“Siyasi partilerin Ovacık’ı oy deposu olarak görmemelerini isteyen Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun “Ben buradan ülkemizin değerli Cumhurbaşkanından Başbakanına kadar, ben Ovacığım sahibiyim diyen herkese gittim, ver dedim vermedi. Buradan tekrar sesleniyorum, kimse Ovacığı oy deposu olarak kullanmamalı. Ovacıklı hemşehrilerim 7 Haziran’a kadar kendilerine gelen siyasilere Ovacık’a ne yapacaksınız diye sorsunlar istiyorum. Ovacık’ı küçüksememek lazım. Çünkü bugün Ovacıklılar il genelinde bir vekil çıkaracak sayıdadır. Biz göreve geldiğimizde, tabelada 700 olan Ovacık nüfusunu, 600’e düşürdüler. İlçeden büyük tabela yaptılar. Valla kimse kusura bakmasın, bu nüfusu bir yılda ben düşürmedim. Ovacık, siyasi oyunlar üzerine ilçede görev yapan memurların gönderildiği, taşeron işçilerin çıkarıldığı bir ilçe. Ben kimsenin işine son vermedim. Belediyede çalışan ve benim partimden olmayanları ben işten çıkarmadım. O yüzdendir ki; o tabeladaki 700’ü, 600’e düşürenler utansın. Bu işler böyle olmuyor. Karabük sokaklarında adamın yüzüne tükürürler. Biz görevimizi yapmazsak bize de yapacaklardır. Ama biz diyoruz ki, abi abiliğini yapacak, büyük büyüklüğünü yapacak. Ondan sonra anamın söylediği gibi eli öpülesi olun. Biz el öpmeyi bir taşeron firmaya girmek için değil, biz Karabük’e ve ilçelerine yapılan hizmetlerin karşılığında önümüzü de ilikleriz, el de öperiz. Ama hizmet yapmayana da hiç eyvallahımız yok. Hiç mi eliniz vicdanınız sızlamıyor. Koskoca oniki yıl heba oldu gitti. Ben diğer ilçe belediyelerimizi görüyorum, çok iyi hizmetler aldığını biliyorum. Bırakın o ilçeleri, köylerine bile çöp arabası veriliyor. Ovacık’a geldim mi sıkıntı, ama diğer ilçelere var. Ben mevcut iktidardan hiçbir yardım alamıyorum. Ben belediye imkanlarımla birşeyler yapmaya çalışıyorum, ama muhakkak iktidarın, devletin arkamızda olması lazım”

SES GETİRECEK NİTELİKTE EYLEM YAPACAĞIZ

7 Haziran tarihine kadar Ovacık Belediyesinin ihtiyacı olan itfaiye ve çöp arabasının gelmemesi halinde eylem yapacaklarını belirten Başkan Dursun “Ben Ovacık’ın Belediye Başkanıyım. Eğer 7 Haziran’a kadar Ovacık’a itfaiye aracı ve çöp aracı gelmez ise, ben Ovacıklı hemşehrilerimi de alarak Karabük’ün girişinde veya Ankara’da eylem yapacağım. Bunu açık ve net söylüyorum. Ben bunu kendim için değil, temsil ettiğim ilçem için istiyorum” açıklamalarında bulunmuştu.

Dursun’un bu açıklamalarından sonra Ovacık belediyesine İtfaiye ve çöp aracı gelip gelmediği konusunun merak edildiği,ve gelişmelerle ilgili belediye başkanı Mustafa Dursun’dan yeni bir açıklama yapılması isteniyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 105. yılı dolayısıyla düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarı maraton için sporcular, Fuar Caddesi'nde toplandı.

Cadde üzerinde oluşturulan parkurda gerçekleştirilen yarı maratona, 18-70 yaş arasında 200 sporcu katıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın işaretiyle başlayan yarışmada, sporcular dereceye girmek için mücadele etti.

Sporcular, 21 kilometrelik parkurda Fuar Caddesi, Batı Park, Atakum Golf Kulübü, 19 Mayıs Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu güzergahından tekrar başlangıç noktasına döndü.

Yarı maratonu erkeklerde Kenyalı James Kipgoei Kipcotech, kadınlarda aynı ülkeden Elida Jelimo Korir birinci tamamladı.