Dyson, gelecek yıllarda 20 yeni hoşluk eserini piyasaya sürecek

Dyson, gelecek yıllarda 20 yeni hoşluk eserini piyasaya sürecek

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 07.10.2023 08:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Global olarak saç profilleri hakkında yeni bilgiler edinmek için binlerce saç bilimcisi, mühendis ve profesyonel istihdam eden Dyson, gelecek 3-4 yıl içinde 20 yeni hoşluk eserini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Dyson açıklamasına nazaran, marka, 10 yılı aşkın müddettir saç bilimini araştırıyor, dünyanın dört bir yanındaki global saç laboratuvarlarına 100 milyon sterlinden fazla yatırım yapıyor.

Dyson'ın, 4 Teknoloji Kampüsü'nde 6 bin mühendis ve bilim beşerinin yüzlerce laboratuvara erişimi bulunurken; bu alanlar, günün 24 saati yeni fikir ve teknolojilerin titizlikle test edilmesine imkan tanıyor.

Dyson'ın tüm saç tiplerine nasıl bakım yapılması gerektiğini anlaması ve saç şekillendirmenin daha düzgün, daha sağlıklı yollarını belirlemeye devam etmesi için mühendisler test düzenekleri geliştirirken son teknoloji ekipmanlar kullanıyor.

Taramalı elektron mikroskopları, termal kameralar ve hava akımı lazer duman makineleri üzere teknolojiler, mühendislerin saç hasarının tesirini, dünyadaki tüm saç tiplerini ve yüksek süratli hava akışının tesirlerini daha âlâ anlamalarına yardımcı oluyor. Saçın yanı sıra kullanıcıları anlamak, saç bilimi ve araştırmalarıyla desteklenen Dyson tasarım sürecinin en kıymetli modüllerinden biri olmaya devam ediyor.

Dyson araştırmaları, saç tiplerinin eşsiz olduğunu gösteriyor ve kişinin saç tipini yanlışsız bir formda belirlemek, istenen tarza ulaşmanın ve saçı sağlıklı tutmanın birinci adımı olarak görülüyor.

Saça olan hassasiyetleri sayesinde, Dyson mühendisleri ve bilim adamları saçı korumak için teknolojiler geliştirdi. Dyson saç bakım kategorisi eserleri saç parlaklığını korumak için sıcaklıkları düzenleyen ve çok ısı hasarını önleyen Akıllı Isı Denetim teknolojisine sahip. Bu teknoloji, saç derisi üzerindeki bariyeri çok ısıdan koruyarak saç derisinin nem düzeyini müdafaaya yardımcı oluyor. Saçın pürüzsüz, yumuşak ve parlak görünmesini sağlıyor.

Saçın yanı sıra kullanıcıları anlamak, saç bilimi ve araştırmalarıyla desteklenen Dyson tasarım sürecinin en kıymetli modüllerinden biri olmaya devam ediyor. Dyson'ın saç bilimine odağı, en büyük saç araştırmalarından birinin oluşturulmasına da yol açtı.

Geçen yıl gerçekleştirilen Global Saç Araştırması'na nazaran; Türkiye'de her 10 bayandan 7'si saçlarının ziyan gördüğüne inanıyor. Ayrıyeten yüzde 69'u saç derisi hakkında telaş duyuyor. En yaygın sorun saç dökülmesi olarak belirtiliyor. Öte yandan, Türk bayanları için sağlıklı saçların çok değerli olduğu görülüyor. Çoğunluk parlak saçların sağlıklı saçlar olduğunu düşünüyor.

4 Ekim’de gerçekleştirilen Masterclass etkinliğinde, gelecek yıllardaki büyüme maksadını hoşluk alanına odaklayan Dyson’ın hoşluk teknolojilerini sıhhatle nasıl buluşturduğu anlatıldı.

– “Saça, onu sağlıklı, parlak ve yumuşak yapan şeylere epeyce takıntılı durumdayız”

Dyson İngiltere yerleşkesinden Dyson Kıdemli Tasarım Mühendisi Veronica Alanis, aktiflikte yaptığı konuşmada, saç sıhhati ve saç sorunları konusunda bilgiler paylaşırken, Dyson teknolojilerinin sorunlara tahlil sunmadaki yardımlarına değindi.

Alanis, “Saç bakım kategorisine girdiğimizde, korteksten kütiküle ve kökten uca kadar saçla ilgili her şeyi anlamak istedik. Saçın sıhhatini test etmek için laboratuvarlarımızda birçok test gerçekleştiriyoruz. Saçın yanı sıra baş derisi ile ilgili de kimi araştırmalar yaptık. Bu nedenle geçen yıl, bu alandaki araştırma ve teknoloji geliştirme çalışmalarımızı genişletmek ve hızlandırmak için yarım milyar pound harcadık.

Saça, onu sağlıklı, parlak ve yumuşak yapan şeylere epeyce takıntılı durumdayız. Bilim insanları ve mühendislerin saç üzerinde çalıştıkları dünyanın en sofistike laboratuvarlarına sahibiz; böylelikle teknolojiyi kullanarak saç şekillendirmeyi güzelleştirmenin ve saç sıhhatini müdafaanın yeni yollarına öncülük edebiliyoruz.” tabirlerini kullandı.

Dyson Küresel Saç Bakım Marka Elçisi Matthew Collins ise düzgün görünmenin temelinin bakımlı saçlara sahip olmaktan geçtiğini, bu nedenle saçları tanımanın, yapısını bilmenin ve hakikat eser kullanarak mevsime uygun bakım yapmanın çok kıymetli olduğunu kaydetti.

Collins, “Aşırı ısı saçın yapısında geri dönüşü olmayan değişiklikler yarattığından, uzun vadeli ısıyla şekillendirmenin saç deriniz ve saçınız üzerindeki tesirini denetim altında tutabilecek formda tasarlanmış şekillendiricileri tercih etmelisiniz. Bundan 10 yıl evvel saçlarımı uzatma kararı almıştım ve görüyorum ki verdiğim en yanlışsız kararlardan biriydi.

Çünkü bayanları daha yeterli anlıyorum ve onlarla empati kurabiliyorum. Saçlarımın yıpranmasına sebep olacak aygıtlar kullanmamaya itina gösteriyorum. Benim de şahsen tasarım ve mühendislik süreçlerine dahil olduğum Dyson saç bakım kategorisinde teknolojiler tam da bu özelliklere nazaran tasarlanıyor.” açıklamasını yaptı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akbank’tan Anneler Günü kampanyası

Anadolu Ajansı
Yayın: 13.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Akbank, Axess ve Wings ile Anneler Günü'ne özel başlattığı kampanya kapsamında chip-para kazandırıyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank, sektörde fark yaratan yeniliklere ve ürünlere imza atan Axess ve Wings ile müşterilerine Anneler Günü alışverişlerinde de kazandırmaya devam ediyor.

Akbank'ın, mayıs ayında Juzdan uygulaması üzerinden sunduğu kampanyalarla Axess ve Wings sahiplerini özel fırsatlar bekliyor.

Mayıs boyunca yapacakları alışverişlerde toplamda 10 bin lirayı aşan chip-para, 850 bine varan mil puan, yüzde 25'e varan indirim fırsatları ve taksit kampanyaları Akbanklıları bekliyor.

​​​​​​​Axess sahipleri 31 Mayıs'a kadar elektronik, kozmetik ve çiçek sektörlerinde yapacakları 2 bin 500 lira ve üzeri her alışverişlerinde 75 lira, toplamda 225 lira chip-para kazanıyor.

Wings sahipleri de ay sonuna kadar giyim, elektronik, kozmetik ve çiçek sektörlerinde yapacakları 3 bin lira ve üzeri ikinci ve sonraki tüm alışverişlerinde 10 bin, toplamda 40 bin mil puan kazanıyor. Her iki kampanyadan da yararlanmak için ay sonuna kadar Juzdan'dan katılım sağlanması yeterli oluyor.

Juzdan'da ayrıca Axess, Wings ve Akbank Kart sahiplerine özel yüzlerce markada geçerli chip-para, mil puan, indirim ve taksit kampanyaları da bulunuyor.

Akbank, henüz Axessli olmayanlar için de yüksek kazançlı bir kampanya sunuyor. 31 Mayıs'a kadar ilk kez Axess sahibi olacaklar, 15 Haziran'a kadar yapacakları her 2 bin lira ve üzeri alışverişlerinde 300 lira, toplamda 3 bin liraya varan chip-para kazanabiliyor.

Cebe inen Axess'e başvuranlar kartlarını anında internet alışverişlerinde ve mobil ödemelerde kullanmaya başlayabiliyor.

Kampanyadan yararlanmak için Axess'e başvurduktan sonra Juzdan uygulamasından ilgili kampanyaya katılım yeterli oluyor.

Ayrıca, 31 Mayıs'a kadar ilk kez Wings sahibi olacaklar, 15 Haziran'a kadar yapacakları toplamda 30 bin lira harcamaya yurt dışında 6 bin lira, yurt içinde 3 bin lira uçak bileti değerinde kullanılabilecek 300 bin mil puan kazanıyor.