“ Eflani Göletleri Sulama Sistemi Gündemde…”

“ Eflani Göletleri Sulama Sistemi Gündemde…”

Yayın: 30.09.2020 21:19
Paylaş:
A+ A-

DSİ Karabük ve İlçelerinde 13 büyük yatırımını sürdürüyor ve ALDEĞİRMEN Barajı inşaatları hummalı biçimde sürerken,Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ’NİN gündeme getirdiği, yeni vizyon çerçevesinde yapılacak “İki YER ALTI BARAJI Eskipazar Doğancılar Köyü ile Safranbolu Ovacuma Bölgesinde..” hayata geçirilecek. Bu arada Ovacık HATİPOĞLU Sulama Göletinin kullanım alanının daha da geliştirileceği ifade edilirken,EFLANİ Gökgöz Göletinin çağdaş bir sulama sistemi ile hayata geçirileceği ifade ediliyor.

Karabük ve İlçelerinde çok büyük 13 projenin yapımını sürdüren DSİ Genel Müdürlüğü,özellikle Karabük ARAÇ ÇAYI düzenlemeleri için çok önem arz eden ALDEĞİRMEN Barajı yapımını hummalı biçimde devam ettiriyor.Bir süre ödenek sıkıntısı nedeni ile yapımına ara verilen ALDEĞİRMEN Barajı inşaatları yeniden başlatıldı ve süratle devam ettiriliyor.

DSİ Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı sürdürülen Eflani GÖKGÖZ Sulama Göletinin yapımında da sona doğru gelindiğine dikkat çekilirken “Burada,aynı Ovacık HATİPOĞLU Sulama Göletinde olduğu gibi çağdaş bir sulama sistemi uygulanacak.Bilindiği gibi HATİPOĞLU Göletinde üreticilere tonu 13 kuruşa su veriliyor ve 50 liralık sistem yüklemesi yapanlar 2/3 yıla varan sulama sisteminden yararlanma imkanı yakalıyorlar.

Bu arada Eflani İlçesinde bulunan 3 Göletin,Eflani’li üreticiler tarafından sulama olayında kullanılmadığı için,kanallarının tamamen tahrip olduğuna dikkat çekilerek “DSİ Eflani Göletlerinde yeniden sulama yapılabilmesi için ciddi hazırlıklar yapıyor.Örneğin GÖKGÖZ Sulama Göleti yaklaşık 600 hektar araziyi sulayacak,bunun yanı sıra diğer 3 gölette devreye girdiğinde bu rakam çok artacak..”bilgilerini veriyorlar.

Öte yandan,DSİ Genel Müdürlüğü Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ tarafından gündeme alınan “Yeni vizyon çerçevesi içinde..” ve Ülke genelinde 100 “YER ALTI BARAJI YAPILACAĞI..” açıklandı.Bu 100 yer altı barajından iki tanesinin Karabük’e yapılacağı belirtilirken Eskipazar Doancılar Köyü ile Safranbolu Ovacuma Bölgesinde yapılacak YER ALTI BARAJLARINDAN Eskipazarın ihalesi yapılmış bulunuyor.

Bu arada Ovacık HATİPOĞLU Göletinden sulu tarım yapmak isteyenlerin oranı yüzde 20 olarak gösteriliyor ve daha önce ki yıllarda bu rakamın yüzde 3/5 civarında olduğuna dikkat çeken konuya yakın çevreler “Örneğin DSİ Kastamonu Bölge Müdürlüğüne bağlı İlçelerde ve İllerde bu rakam yüzde 34 civarında.Yani Ovacık bu rakamın hayli altında ve kısa süre içinde bu rakam artacaktır.Kastamonu Bölge Müdürlüğünde ki bu rakamın yüzde 34 lerde görünmesinin en temel sebebi ise Eflani Göletlerinden sulama için yararlanılmaması ..” ifadelerini de kullanıyorlar

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Suriye’de 717 gazeteci öldürüldü

Yayın: 03.05.2024 12:51
Paylaş:
A+ A-

Suriye İnsan Hakları Ağından (SNHR), Suriye’de iç savaşın başlamasından bu yana 717 basın mensubunun öldürüldüğü bildirildi.

SNHR, Dünya Basın Özgürlüğü Günü münasebetiyle rapor yayımladı.

Suriye’de yaşanan iç savaştan ötürü gazetecilik alanında çalışanlara yönelik hak ihlallerinin yapılmaya devam edildiği vurgulanan raporda, iç savaşın başladığı Mart 2011’den bu yana medya alanında çalışan 6’sı kadın, 9’u yabancı 717 kişinin öldürüldüğü bilgisine yer verildi.

Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist grupların, söz konusu sürede 5’i yabancı, 1’i kadın olmak üzere 554 medya çalışanını öldürdüğü, Rusya’nın hava saldırılarında ise medya alanında çalışan 24 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Terör örgütü DEAŞ’ın, iç savaş döneminde 3’ü yabancı, 2’si kadın 64 basın çalışanının katlettiği aktarıldı.

YPG/PKK’lı teröristler, işgal ettikleri bölgelerde 4 basın mensubunu, askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı grupların 3’ü kadın 34 basın çalışanını öldürdüğü belirtildi.

DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun saldırılarında ise bir basın çalışanının yaşamını yitirdiği, biri yabancı olmak üzere 36 basın çalışanının ise kimliği belirsiz diğer taraflarca öldürüldüğü ifade edildi.

486 medya çalışanı serbest bırakılmayı bekliyor

Suriye’de iç savaşın başlamasından bu yana 1358 medya çalışanının alıkonulduğu, bunlardan 9’u kadın, 17’si yabancı olmak üzere toplam 486 basın mensubunun halen özgürlüğüne kavuşamadığı kaydedildi.

Medya alanında çalışanlarına yönelik saldırıların son bulması ve alıkonulanların serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

AA’ya hizmet veren 4 medya çalışanı öldürüldü

Raporda, Suriye’de Anadolu Ajansı (AA) için serbest habercilik yapan 22 yaşındaki Enes Diyab’ın 21 Temmuz 2019’da Rusya’nın İdlib’e düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

Suriye’deki iç savaşın başlamasıyla AA için çalışan, bilgi ve görsel hizmet sunan 4 medya çalışanı, çeşitli tarafların saldırıları sonucu yaşamlarını yitirdi.

AA Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla, 2015’te DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırıda hayatını kaybetti.

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib vilayetinde, AA’ya fotoğraf hizmeti veren serbest haberci Vesim el Adil, 23 Eylül 2015’te Binin beldesine Rus uçaklarınca düzenlenen saldırıda vücuduna şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi.

AA’nın serbest habercisi 21 yaşındaki Mecid Dirani, 19 Şubat 2016’da başkent Şam’ın Dareyya ilçesinde, Esed güçlerinin düzenlediği saldırı anını görüntülemek isterken, bir tanktan açılan ateş sırasında vücuduna şarapnel parçaları isabet etmesi sonucu öldü. (AA)