Eflani ve Ovacık İlçeleri Doğal Gaz’a Kavuşmak İstiyor

Eflani ve Ovacık İlçeleri Doğal Gaz’a Kavuşmak İstiyor

Yayın: 07.12.2023 11:56 |Güncelleme: 27.12.2023 16:38
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te Eflani ve Ovacık ilçelerine doğal gaz ulaştırılması için start verildi. Lisans başvuruları için belediyenin öncelikle meclis kararı alması gerekiyor. Eflani Belediye Başkanlığı bu süreci yerel seçimler öncesinde hızlandırdı.

Eflani Belediyesi’nin, Kargaz Doğalgaz Dağıtım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile görüşmeleri başladığı öğrenildi. Doğalgaz çalışmaları için belediyelerin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Kargaz A.Ş. ile görüşme ve yazışma trafiği başladı.

KarGaz, Çorum Elektrik ve Doğal Gaz Ticaret Anonim Şirketi’nin bünyesinde 16.06.2005 tarihinde Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kurşunlu, Gerede, Tosya, Safranbolu, Korgun ve Seydiler Dağıtım bölgesi lisans ihalesine girdi. Bu ihaleyi 0,069 (cent/kWh) BHAB teklifi ile kazandı. KarGaz A.Ş.’ye 09.02.2006 tarih ve 656-1 sayılı EPDK kararı ile doğal gaz dağıtım lisansı verildi.

KarGaz’ın aktif abone sayısı 288.000 BBS oldu. 15 ayrı müşteri hizmetleri merkezinde,  240 personel ve 50 aracı ile doğal gaz dağıtım hizmeti sunmakta olan KarGaz,  bölgelere ilave olarak Çerkeş, Atkaracalar, Saçak, Çardaklı, Ilgaz, Kızılırmak, Şabanözü, Orta, Eldivan, Yaylakent, Eskipazar, Taşköprü, Devrekani, Abana, Bozkurt, İnebolu, Cide ve Yenice bölgelerinde vatandaşlar doğal gaz konforu ile buluşturdu. Kargaz’ın yıllık doğal gaz satışı 430 milyon m3’e ulaştı. Şu günlerde ise gözler ilk olarak Eflani’nin lisansa eklenmesine çevrildi. Konuyla ilgili Kargaz yetkilileri tarafından bakanlık ve kurumlarla yazışmalarının başladığı öğrenildi. Alt yapı ve evlere kadar uzanan servis hizmetlerinin ise en geç 5 yıl içerisinde tamamlanacağı ifade edildi.

Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’un sosyal medya hesabında yayınladığı cümlelerinde şunlar yer aldı. “İlçemizin sorunlarını ve taleplerini değerlendirmek için sayın vekillerimizi TBMM’de ki makamlarında ziyaret ettik. Değerlendirme ve yapılan temaslar sonucu aşağıdaki hususlarda önemli gelişmeler sağlandı. Sayın vekillerimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum. Enerji Bakanlığı, EPDK ve KARGAZ ile temaslar yapıldı.

Eflani Belediye Başkanlığının, 2024 yılı Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde, doğalgaz çalışmalarını hızlandırdığı görüldü. Ovacık Belediye Başkanlığı’nın da girişimlerde bulunulduğu öğrenildi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun’da dereye yuvarlanan otomobilin sürücüsü öldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde otomobilin dereye yuvarlandığı kazada sürücü öldü, eşi ağır yaralandı.

Tamzara Mahallesi'nin Alucra kavşağı mevkisinde Mehmet Bölük'ün kullandığı 28 AAG 209 plakalı otomobil, dereye yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen güvenlik güçleri, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri, sürücü ile eşi Bedriye Bölük'ü otomobilden çıkarttı.

Mehmet Bölük'ün hayatını kaybettiği kazada yaralanan eşi, Şebinkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.