EFLANİ’DE BİRİNCİYE 3 BİN TL VERİLECEK

EFLANİ’DE BİRİNCİYE 3 BİN TL VERİLECEK

Yayın: 24.10.2023 14:56 |Güncelleme: 27.12.2023 16:40
Paylaş:
A+ A-

KAZANANLARA NAKİT ÖDÜLLER

Eflani Kaymakamlığı, Eflani Belediye Başkanlığı ve Eflani Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında Eflani’de 1. Geleneksel Olta Balıkçılığı yarışması düzenlenecek. Kadıköy Göleti (Eflani Esencik Köyü)’nde 28 Ekim tarihinde saat 11.00’de başlayacak olan yarışmanın detayları belirlendi. Basın toplantısı ile kazananlara verilecek ödüller açıklandı.

Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan Eflani 1. Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Oltabalıkçılığı yarışmasının ödülleri açıklandı.

Yarışmanın şartnamesine uygun olarak katılanların ödülleri belirlendi. Yarışmanın birincisine 3 bin TL, ikincisine 2 bin TL ve üçüncüsüne de bin TL. nakit ödeme yapılacağı bildirildi. Yarışmanın ardından yemek ikramında bulunulacağı ve yarışmaya katılanlara bir de belge verileceği öğrenildi.

EFLANİ 1. GELENEKSEL OLTA İLE BALIK TUTMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Tarih                                            :    28 Ekim 2023

Yer                                               :    Kadıköy Göleti (Eflani Esencik Köyü)

Yarışmanın başl. günü ve saati :          28 Ekim 2023 Cumartesi Günü Saat: 11.00

Yarışmanın bitiş günü ve saati :           28 Ekim 2023 Cumartesi Günü Saat :16.00

YARIŞMANIN AMACI :

Bu yarışma, sportif olta balıkçılığı ve modern olta ile balık avcılığını kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yarışma heyecanı ile olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak, yarışma kültürü, paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirmek amacıyla Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek.

YARIŞMA KURALLARI

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, Su Ürünleri Yönetmeliği ve 3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine ve ekli şartnameye uyulacak.

  1. Yarışma GÖLETTE BULUNAN BÜTÜN BALIKLARI KAPSAR
  2. Her balıkçı daha önceden tespit edilen avlanma bölgelerinde yarışacaktır. (gerek görüldüğü takdirde sektör sayısı ve mesafesi azaltılabilir veya artırılabilir). Bu bölgenin dışından olta atmak ve avlanmak yasaktır. Ancak tutulan balığın kıyıya alınması esnasında komşu takımları rahatsız etmemek şartı ile ortak alan olarak ayrılan bölümler kullanılabilir. Yarışmacılar kendi sektör alanını istedikleri gibi kullanabilirler. Bu alana yarışmacı ve görevliler dışında diğer yarışmacıların her ne surette olursa olsun girmesi yasaktır. Yarışmacılar sektörleri dışında da sessiz ve dikkatli hareket etmelidir. Yarışmacılar kıyıya dik atış yapmak zorundadır. Yarışmacıların dışarıdan yardım alma hakkı yoktur. yarışmacılar tuttukları balıkları hemen hakemlere bildirecek ve yapılacak ölçüm, tespit işlemi sonrası tutulan balıkların kanca çıkartma işlemi, tartımı ve fotoğraflanması işlemi yapılacak.
  3. Kayıt işlemleri 27 Ekim 2023 günü Saat:15.00 kadar Google form üzerinden yapılacak olup 28 Ekim Cumartesi günü saat 11:00 itibari ile yarışma startı verilecektir. Yarışmaya ferdi olarak katılım alınacaktır.
  4. Hakemlerden izin alınmadan yarışma alanı terk edilemez. Ancak namaz, tuvalet vb ihtiyaçlar için gitmek isteyen yarışmacılar oltalarını sudan çekmek şartı ile hakemlerin bilgisi dahilinde alanı terk edebilir.
  5. Hayvansal kökenli canlı veya ölü yem, plastik ve metal yemlerin kullanımı kesinlikle yasaktır. Sadece un karışımları, hamur karışımları, tohumlar (Mısır, Buğday, Nohut, bezelye vb. kuru olarak kullanılmayacak olup, haşlanmış yada suda yumuşatılmış olarak kullanılmalıdır) boili ve pellet kullanılabilir. Yemleme diğer yarışmacıları rahatsız etmeyecek şekilde gün boyu yapılabilir.
  6. Yarışmacı en fazla 1 adet oltayla avlanabilir. Yedek oltaların sektör içinde bulundurulmaları yasak olup, yan tarafta veya arka kısımda dik bir şekilde durmalıdır.
  7. Her oltada tek iğneli, yem kanca dışında olacak şekilde (ör: hairrig, D-rig, Stiff-rig vb.) montajların kullanımı mecburidir. Damaksız iğne kullanılması birinci tercihimizdir. Kullanılacak en büyük ağırlık 80 gr. olup, suya ve doğaya en az zararı olan kaplamalı kurşunlar kullanılacaktır.
  8. Yarışmada ateş yakmak, alkol ve keyif verici maddeler almak, bağırmak, yüksek sesle konuşmak yasaktır. Yarışmacılar mümkün olduğunca sessiz olacaklardır. Gelen misafirler yarışmacılar ile ancak sektör alanının geri kısmında görüşebilirler.
  9. Yarışma 28 Ekim 2023 Cumartesi günü Saat:11:00’da başlayacak aynı gün saat 16:00 da sona erecek olup, 16.15’ e kadar yakalanan balıklar sudan çıkartılıncaya kadar hakemler gözetiminde ek süre verilecektir.

KURAL İHLALLERİ VE CEZALAR

Cezalar :

  1. a) 2, 3,4, 5, 6, 7, 8, 9ncu maddelerin ihlalinde önce Sözlü uyarı, yarışmacıların kural ihlallerine devamı halinde 1. sarı kart ve devamı halinde diskalifiye edilebileceklerdir.
  2. b) Yarışmadan atılma: Özellikle güvenlik kurallarına uymayarak tedbirsiz davranarak kendi can güvenliğini ve yarışmadaki diğer kişilerin can güvenliğini tehlikeye düşürecek hareketlerde bulunma, hakemlerin ve yarışma komitesinin uyarılarını dikkate almayarak mukavemet etmek, komşu yarışmacıları bilerek ve kasten rahatsız etmek, ve (a) bendindeki maddelerin tekrar ihlalleri halinde yarışmadan atılır.
  3. c) Yarışmadan atılan kişilerin bu cezaları sonraki yarışmalarda da değerlendirilerek diğer yarışmalara katılmaları gözden geçirilecek.

BALIĞIN DEĞERLENDİRİLMESİ

  1. Balığın tartılması her yarışma bölgesinde bulunacak olan hakemler tarafından tartım testi yapılmış hassas tartılarla gr. (gram) cinsinden ve tek tip standart tartım torbaları ile yapılır. Ayrıca boyu da standartlara uygun metrelerle cm. (santimetre) cinsinden ölçülür.
  2. Değerlendirme esnasında yarışmacıların bulunması yeterlidir. İstek halinde başka bir yarışmacı şahitlik edebilir. Yarışmacılar ve şahit değerlendirmenin doğru yapıldığını ve doğru olduğunu tutanağı imzalayarak teyit eder. Fotoğraf çekilmesi ve hakemler gözetiminde balıkların korumaya alımından sonra balığın ağırlığı ve boyu ile ilgili itirazlar kabul edilmez.

YARIŞMA TEK DALDA YAPILACAK

  1. DAL: En büyük balığı tutmak için yarışılacaktır. Bu dalda, değerleme ölçüsü Ağırlık (gram) ölçümlemesi kıstas olacaktır. Aynı ağırlıkta balık tutulması halinde Santimetre (CM) belirleyici kıstas yapılarak birinci belirlenecektir. Her iki durumda da eşitlik sağlanması halinde hakem heyeti kura ile birinciyi belirleyecektir. Yarışmacının kovasındaki balıkların tamamının ağırlığı değil kovada bulunan balıkların en ağırı üzerinden ölçüm yapılarak değerlendirme yapılacak.

ÖDÜL

Birinciye 3.000 TL

İkinciye 2.000 TL

Üçüncüye 1.000 TL para ödülü verilecek.

Eflani Kaymakamlığı tarafından  şartnamede değişiklik yapma hakkı saklı olduğu ve tüm halkımızın davetli olduğu duyuruldu. Yarışma detayları ve başvuru için tıklayınız.(Esra Oğuzkağan Özkan)

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te silah kaçakçılığı operasyonunda yakalanan 2 kişi tutuklandı

Yayın: 09.05.2024 22:39
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te ruhsatsız tabancalar ve av tüfeklerinin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2’si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde silah ve mühimmat kaçakçılığı olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürdü.

İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Yenice İlçe Emniyet Amirliği koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucunda, il merkezi ve Yenice ilçesinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aramalarda 6 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, 517 tabanca mermisi, 142 av tüfeği fişeği ve 55 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Aranması olan bir kişinin de yakalandığı operasyonda, gözaltına alınan 6 şüpheliden, silah ticareti yaptıkları tespit edilen M.K. ve I.A. tutuklandı.

Diğer şüpheliler M.S, Y.E, M.E. ve B.S. emniyetteki işlemlerinin ardından salıverildi.