Eflani’de kaz yetiştiriciliği projesi devam ediyor

Eflani’de kaz yetiştiriciliği projesi devam ediyor

Yayın: 02.10.2023 10:37
Paylaş:
A+ A-

 Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, çiftçilerin kaz yumurtası ve kaz yavrusu ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini bildirdi.

Ertuğrul, AA muhabirine, kaz projesinde üçüncü yıla girildiğini belirtti.

Damızlık kazlardan yumurta ve yavru üretimine devam ettiklerini anlatan Ertuğrul, “Yine burada oluşturduğumuz eğitim tesisinde arıcılık projesinin de eğitim alt yapısını destekleyeceğiz. Çiftçilerimizin kaz yumurtası ve kaz yavrusu ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.(AA)

https://youtu.be/NE2fyPmsAj8

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

TOGÜ’de üretilen fidelerin satışı başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 20:24
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üretimi gerçekleştirilen sebze fidelerinin satışı başladı.

TOGÜ Taşlıçiftlik Kampüsü'nde Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yetiştirilen domates, biber, patlıcan, hıyar, kabak, kavun, karpuz gibi sebze ve meyve türlerine ait 1,5 milyon fide üreticiler tarafında yoğun ilgi görüyor.

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Üniversitemizde üretilen fidelerimizin satışını vatandaşlarımıza uygun olarak yapıyoruz. Vatandaşlarımız fidelerimize ilgi gösteriyorlar. Her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Fide satışına bugün başladık. Üniversitemizde yetiştirilen 1,5 milyon fidenin satışını yapacağız.” dedi.