Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Öz’den dönem sonu açıklaması

Halil Kızılyer
Yayın: 13.06.2024 13:39
A+ A-

Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Karabük Şube Başkanı Zeki Öz eğitim öğretim yılının son gününde yaptığı açıklamada “Karabük’ün gündemi hep eğitim olmalı” dedi.

Aynı zamanda Memur-Sen İl Başkanı olan Öz sendika binasında düzenlediği basın açıklamasında şunları söyledi; “2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılını yarın itibariyle tamamlıyoruz. Uzun ve yorucu bir çalışma döneminin ardından öğrencilerimize ve eğitim çalışanlarımıza iyi ve güzel bir tatil diliyoruz.

Eğitim öğretim hizmet kolunun yetkili sendikası olarak eğitim yılını değerlendirmek, yapılan güzel işler için teşekkür etmek, eksik ve yanlış işleri bir kez daha ifade etmek için bu basın toplantısını yapıyoruz.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Karabük’ün bir numaralı gündemi eğitim olmalıdır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır. En kıymetli varlığımız olan çocukların bedenen ve ruhen sağlıklı, erdemli, ahlaklı bireyler olarak yetiştirilmesi hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu sorumluluk bilinciyle hareket eden ve İlimizdeki görevine başladığı andan itibaren büyük bir sorumlulukla gayret ve desteğini gördüğümüz sayın Valimize teşekkür ediyorum. İlimizin milletvekillerinin özellikle eğitim altyapımızın iyileştirilmesi anlamında büyük gayretlerine şahidiz. Gerek okullarımızın donanım ihtiyaçları gerek ödenek talepleri, gerekse eğitimcilere olan destekleri dolayısıyla şükranlarımızı sunuyorum. Son yıllarda okul binalarımızın neredeyse tamamı yenilendi, yenileniyor. Onlarca okulumuz deprem riski dolayısıyla yıkılıp yeniden yapıldı. Bu işlerin kolay olmadığını biliyoruz. Bu işler çok ciddi  kaynaklar kullanılarak yapılıyor.

Karabük son yıllarda eğitim başarısıyla öne çıkmaktadır. Gerek ulusal düzeyde yapılan sınavlarda gerekse sosyal, sportif ve kültürel yarışmalarda hep adından söz ettirmektedir. Bu başarı asla tesadüf değildir. Başta eğitim yöneticilerimiz olmak üzere, öğretmen ve diğer çalışanların özverili çalışmaları bu başarının ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bu başarının devamı önemlidir. Bu başarının en önemli mimarları şüphesiz başata Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere eğitim yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizdir. Emek ve gayretleri teşekkürlerimi sunuyorum. Marifet iltifata tabidir.

Eğitim Bir Sen olarak başarının sürdürülebilir olmasını önemsiyoruz.

Bu anlamda eğitim yöneticileri, siyasiler, veliler, Sivil Toplum Örgütleri, Sendikalar, basın ve   öğrenciler sürece pozitif katkı sunmalıdır.  Herkes yetki ve sorumluluk alanında bulunan eksikleri tamamlamak, yapılacak işleri, yenilikleri planlamak için gayret göstermelidir.

Kıymetli basın Mensupları

Sonu öngörülemez bir döneme giriyoruz. Dünya çok daha fazla kaosların, belirsizliklerin yaşandığı bir zaman dilimine hızla ilerliyor. Değişim hepimizin başını döndürecek boyutlara ulaştı. Yapay zeka, sosyal medya, büyük veri, nesnelerin interneti gibi kavramlar artık günlük hayatımıza girdi. Çocuklarımızın bu öngörülemez durumlarla baş edebilmesi için değişimi ıskalamadan iyi yetişmelerine ihtiyaç var.

Gelecek bizden sürekli öğrenen çocuklar yetiştirmemizi istiyor. Gelecek bizden analitik düşünebilen, proje yapabilen, problem çözme kabiliyeti yüksek, iletişim becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmemizi istiyor. Bilim, sanat ve kültür okuryazarı olmayanlar geleceğin dünyasında çok zorlanacaklar. Diplomalar önemini yitiriyor, beceriler ön plana çıkıyor. Meraklı, çalışmayı seven, sosyal hayata katılan, duyarlı, takım çalışması yapan çocuklar yetiştirmek için hep birlikte seferber olmalıyız. Eğitimciler olarak diyoruz ki : Çocuklarınızı odalarından çıkarın.

Değerli Arkadaşlar

Ciddi bir değer erozyonu ile karşı karşıyayız. Artık kültürümüzü nesilden nesile aktarmada zorlanıyoruz. Oysa dijitalleşen dünyada her zamankinden daha fazla değer eğitimine ihtiyaç var. Erdemli nesiller yetiştirmek için toplumsal seferberlik artık şart. Çünkü sanal alemde her türlü ahlaksız içerik var. Kumar var, cinsellik var, sahtekarlık var, yalan var, dolandırıcılık var, istismar var. Bu suçlarla başa çıkmak eskisinden çok daha zor. Milli, manevi, ahlaki, dini ve insani değerleri diri tutmaya ihtiyaç var. Milli kimliğini yitiren nesiller önce mankurtlaşır, sonra yok olur.

Ülke olarak ihtiyacımız olan şey, bilginin, hikmetin, ahlakın, ilerlemenin temel alındığı bir eğitim sistemidir. Yetkin ve erdemli bir nesil hepimizin hayalidir. Türkiye Yüzyılı olmasını istediğimiz Cumhuriyetin 2. Yüzyılını kuracak olan nesil bu nesil olacaktır.

Yeni bir eğitim felsefesi ve yeni bir yaklaşımla eğitime daha millî bir ruh kazandırılması amacıyla köklü müfredat değişikliği çalışması tamamlandı. Bunu çok kıymetli görüyoruz. Başta eğitim camiası olarak bizler, velilerimiz, siyasiler, yöneticilerimiz, basınımız bu programa hep birlikte sahip çıkararak medeniyetini bilen, medeniyet kuran erdemli bireyler yetiştirmek için taşın altına elimizi koymalıyız. Bu ülkemiz için bir milli güvenlik meselesidir.

Değerli Basın Mensupları

Eğitim çalışanlarının yeni eğitim öğretim yılına sorunları büyük ölçüde çözülmüş olarak başlaması önemlidir

Maalesef eğitimciler hiç hak etmedikleri halde şiddete maruz kalmaya devam ettiler. İlimizde ve Türkiye’nin değişik illerinde onlarca şiddet olayı ile baş etmek zorunda kaldık. Aynı şekilde sosyal medyadan kişisel hesabını eğitim kurumları ve eğitimciler üzerinden görmeye çalışanları da görüyoruz. Bu Karabük’te eğitim ortamını baltalamaktan, eğitime zarara vermekten ve eğitimcilerin motivasyonunu bozmaktan başka işe yaramaz. Kişisel menfaatleri için eğitim camiasını karalamaya çalışanların amaçları bellidir. Eğitim başarımızı gölgelemek.

Meslek kanunundaki eksik ve hatalı kısımlar bir an önce tamamlanmalıdır

Öğretmenlik Meslek Kanunu eğitim camiasını bölmesin. Eğitimin en önemli paydaşları olan eğitim yönetici ve deneticilerini içine almayan bir kanunun bir ayağı eksiktir. Kariyer basamakları sistemi adil kurulmalı, 5 yılını dolduran öğretmenlere uzman öğretmenlik süreci, 10 hizmet yılını dolduran öğretmenlere başöğretmenlik süreci başlatılmalıdır. Öğretmenlik mesleğini itibarlı hale getirecek olan yasal düzenlemeler bu kanunda tanımlanmalıdır. Öğretmene, eğitim çalışanlarına karşı işlenen şiddet eylemine ciddi ve caydırıcı cezalar  getirilmelidir.

Kıymetli Basın mensupları

3500 öğretmenimiz, yüzlerce eğitim yöneticisi arkadaşımız, 35 bin öğrencimize eğitim hizmeti sunuyor. Karabük Üniversitemiz de 50 bin öğrenci ve 2 binden fazla eğitim çalışanı var. Bu şehir artık bir eğitim kenti haline gelmiştir. Bu şehrin yöneticileri, STK Başkanları, siyasi parti temsilcileri, Milletvekilleri eğitimi hep bir numaralı gündem olarak görmelidir.”

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

GÖZLER

Güner ERBAY
Yayın: 07.09.2024 13:59
A+ A-

Bu sabah
Bulutlar gelmiş göğe
Akıtacaklar damlalarını
Sulayacaklar yeri belli !
Nemlenen toprak,
Diplerinde filizlenip,
Yüzeyini yararak,
Göğe neler neler sunacak ?
Görürüz her günümüzde bunu biz,
Toprağa bakarsak !
Öyleyse,
Gözlerimizden akan yaşlar,
Nereyi sular?
Neremizi nemlendirir?
Nemlenen yerin dibinde,
Ne filizlenir?
Ruhu mu sular?
Her damla ona mı akar?
Orada hangi tohumu ıslatıp?
Kabuğunu yumuşatır.
Ve yumuşayan yarılıp
Bir filiz yükselir!
Bu filizin adı nedir ?
Sevgi midir ?
Ruhda sevgiden başka
Bir şey var mıdır?
Tüm evren
Aşk ile yaratılmış derler
Aşk ile yaratılanı bize gösterip görenin,
Onu sulayıp büyüten olması,
Manidar değil midir?
Hakikat, hakikat dedikleri,
Nedir?
Bu mudur?
Dyt. Güner Erbay

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331