Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odasından elektrik zammına tepki

Halil Kızılyer
Yayın: 03.07.2024 10:41
A+ A-

1 Temmuz tarihi itibari ile elektiriğe yapılan zamma Karabük Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Yasin Özçelik tepki gösterdi. Zor durumda olan esnafın bu zam ile daha çok sıkıntıya girdiğini belirten Başkan Özçelik, yaptığı açıklamada “Esnafın beli yine büküldü. Yakın zamandaki kredi faiz artışlarından sonra gariban  esnafa bir darbede Elektrik faturalarından 1 Temmuz itibari ile yapılacak %38 elektrik zammı esnafımız ve sırası ile vatandaşımızın da belini bükecek esnafımızın bu sıkıntılı döneminde maliyetlerin üstüne ağır bir yük olacaktır. Esnaf olmazsa ekonominin olmayacağını unutmayalım.

Elektrik tüm iş kollarımızın en büyük maliyetlerinden biri olarak üretim sektörünün belini büken giderlerin başında geliyor. Bu yapılacak zamda tüm sektörleri olumsuz etkileyerek hızlı bir şekilde son kullanıcı ve tüketiciye yansıyacak.

Bu yapılacak zammın tekrar gözden geçirilerek makul bir orana çekilmesi üretici ve tüketici için olumlu karşılanacaktır.

Bu zamlar yapılırken İşçi, emekli ve memurlarında ücretlerinde iyileştirme yapılarak vatandaşlarımızın zamlar altında ezilmesi önlenmelidir.

Esnaflarımıza da prim ödemelerinde ve diğer giderlerinde de devlet teşvikleri ile desteklenmelidir” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Renault Group, Paris Motorshow 2024’te yer alacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 04:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Renault Group, tüm markaları ve 5 stant ile (Renault, Dacia, Alpine, Mobilize ve Renault PRO+) Paris Motorshow 2024'te yer alacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 14-20 Ekim arasında 5 stant ve 4 markasıyla (Renault, Dacia, Alpine ve Mobilize) Paris Motorshow 2024, Porte de Versailles'da (salon 6) yer alacak. Renault Group 7 dünya prömiyeri ve 2 konsept otomobille fuara katılmış olacak.

Teknolojik ve ürün açısından dinamik bir döneme giren Renault, müşterilerine bir yanda yüzde 100 elektrikli, diğer yanda hibrit olmak üzere ikili bir araç gamı sunmak için ilk olarak C ve D segmentlerinde atağa geçti.

Marka, Paris Motorshow'da B segmenti elektrikli araç Renault 4'ü dünya prömiyeri olarak tanıtacak. Renault 4, akıllı elektrikli araç uzmanı Ampere ile ortaklaşa geliştiriliyor. Markanın elektrikli araç atağı, fuarın merakla beklenen araçlarından Renault 5 ve çok yakında A segmentinde tanıtılacak Yeni Twingo ile birlikte desteklenecek.

Renault Pro+ stantında, Renault bir sonraki nesil vanların habercisi olan bir konsept aracı sergileyecek. Marka ayrıca, Renault Group ve Plug arasındaki ortak girişim HYVIA tarafından geliştirilen, elektrikli ve içten yanmalı seçeneklerini tamamlayacak hidrojen versiyonu olan yeni Master H2-Tech prototipini de sergileyecek. Renault'un hafif ticari araç serisinin tamamı ile bazı özel dönüşüm yapılmış araçlar da stantta yer alacak.

Dacia, Paris Motorshow'da tüm serisini tanıtacak, Yeni Duster, Yeni Spring ve bu yıl Avrupa'da en çok satan araç olan Sandero ve Jogger. Marka ayrıca C-segmentindeki atağını başlatmak için yeni bir araç sergileyecek. Son olarak, ziyaretçiler, markanın 2025'ten itibaren Dakar Rallisi ve Rally-Raid Championship'e katılacağı Sandrider prototipini nihai tasarımıyla keşfedebilecek.

Alpine, bu yaz satışa çıkan A290'ın yanı sıra bir sonraki Dream Garage aracının habercisi niteliğindeki yeni gösteri otomobilini dünya prömiyerinde sergileyecek. Düşük emisyonlu spor araçlara odaklanan Alpine, markanın yepyeni 6 silindirli hidrojen yanmalı motoruyla güçlendirilen Alpenglow Hy6'yı da dünya prömiyeri ile tanıtacak. Etkinlikte ikonik A110 da yer alacak ve markanın mevcut ve gelecekteki modellerini, mevcut A524'ü sportif bir ortamda bir araya getirerek tüm Alpine tutkunlarına sunacak.

Mobilize, dünya prömiyerinde ehliyetli ve ehliyetsiz kullanılabilen elektrikli dört tekerlekli aracı Duo ve kentsel ve banliyö ortamları için tasarlanmış mikro kullanım aracı (micro-utility vehicle) Bento'nun üretim modellerini tanıtacak. Mobilize ayrıca elektrikli araçlara geçişi desteklemek için ev tipi şarj ve hızlı şarj çözümlerini de sergileyecek.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331