Elif Köse Mazbatasını Alarak İkinci Döneme Başladı

Elif Köse Mazbatasını Alarak İkinci Döneme Başladı

Yayın: 03.04.2024 17:10
Paylaş:
A+ A-

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde CHP’den yeniden Safranbolu  Belediye Başkanlığına seçilen Elif Köse, mazbatasını alarak görevine başladı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İlçe Seçim Müdürlüğüne giderek mazbatasını  İlçe Seçim Müdürü Tuğba Çoban’dan teslim aldı. Mazbata teslim törenine CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, CHP İl ve İlçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse mazbatasını aldıktan sonra beraberindeki heyetle birlikte Safranbolu Belediyesi önüne kadar yürüyerek geldi. Belediye binası önünde meşaleler ve sloganlar eşliğinde karşılanan Elif Köse mazbatasını havaya kaldırarak Safranbolu halkını selamladı.

Burada bir konuşma yapan CHP Milletvekili Cevdet Akay; “Bugüne kadar özveri ile üstün hizmetler yapan kadın bir başkanımız var. Bugün görevi devreden de devralan da kendisi. Safranbolu tekrar rekor oyla Elif Başkanı seçti. Kendisi ile gurur duyuyorum ve iyi ki böyle bir başkanımız var. Başarılarının artarak devamını diliyorum’’ dedi.

Belediye Başkanı Elif Köse ise konuşmasına Karabük’ün kuruluşunun 87. yıldönümünü kutlayarak başladı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; ayrıca  3 Nisan 1930’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara Belediye seçimlerinde seçme seçilme hakkının verildiği gün olduğunu da  hatırlatarak böyle bir günde mazbatayı almanın kendisi için anlamlı olduğunu söyledi.

İkinci kez bu başarıyı elde etmenin 2019’da başarıdan çok daha önemli olduğunu vurgulayan Köse; “Bu dönemde yaşadıklarımıza, yaptıklarımıza, yapamadıklarımıza bir baktık 5 yılı9mızın hesabını verdik.  İçinde bulunduğumuz atmosferin fotoğrafını çektik gösterdik yaptıklarımızı gösterdik yapamadıklarımızın hesabını verdik. 5 Yıl boyunca ne yaptığımızı, ne yapamadığımızı herkese anlattık ama buna rağmen çok kirli bir siyaset yürütüldü o yüzden bu başarı çok önemli diyorum 2019’dan daha fazla oy farkı ve daha fazla kişinin destekleriyle biz bu başarıyı elde ettik. Hepinize  teşekkür ediyorum. Bu seçimi kazanan şeffaflık oldu, bu seçimi adalet kazandı, bu seçimi samimiyet kazandı, bu seçimi Safranbolu’da yaşayanlar kazandı, bu seçimi sadece çirkin siyaset yapanlar kaybetti.  Biz aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Biz Safranbolu’ya hizmet etmeyi çok sevdik,  çok seviyoruz, bundan sonra da sevmeye devam edeceğiz. Çok daha güzel işler yapacağız, çünkü sorumluluğumuz büyük, hiç birinizin yüzünü kara çıkarmamak için Safranbolu’yu olduğu yerden çok  daha ileriye taşımak için daha güzel işler yapacağız ben bunun sözünü  burada herkesin önünde veriyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yeni dönemin hayırlara vesile olması adına dualar edildi. Duaların ardından Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse makamında tebrikleri kabul etti. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da üniversite öğrencilerini darbeden 2 minibüs sürücüsü gözaltına alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da fakülteye gitmek için servis kiralayan üniversite öğrencilerini darbeden 2 minibüs sürücüsü gözaltına alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Sürmene ilçesindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin minibüslerde yer bulamadıkları için servis kiraladıkları ifade edildi.

Servisin önünün minibüs sürücüleri tarafından kesilerek servis şoförü ve öğrencilerin tehdit ve hakarete uğradıkları, darbedildikleri yönünde sosyal medyada haberler yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Haberlerle ilgili olarak servis şoförü ve darbedilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D, K.D, H.S. ve S.Y. hakkında Cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili Valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır.”

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da sosyal medya hesabından olay sırasında çekilen video ve yaralanan öğrencinin fotoğrafını paylaşarak, “Öğrencilerimize yapılan bu saldırganlığı şiddetle kınıyor, bu konuda her türlü önlemin alınacağının bilinmesini istiyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman evlatlarımızın yanındayız.” ifadesini kullandı.