Emekli Adayları dikkat! 2024 mü yoksa 2025 mi daha avantajlı?

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın: 11.07.2024 13:10
A+ A-

Emeklilik koşullarını yerine getirmiş sigortalılar için bu yıl önemli bir gelişme yaşanabilir.

Ekonomik program doğrultusunda 2024 yılı enflasyon oranının üç aşağı beş yukarı planlandığı gibi açıklanması bekleniyor. Bu durum emeklilerin maaşlarının ne kadar artacağı konusunda erken bir bilgiye sahip olmalarını sağlayacak. Eğer enflasyon hedeflenen oranda gerçekleşirse emeklilerin maaşları da buna göre artacak. Bu nedenle Uzmanlar tarafından, emeklilerin mali geleceklerini planlarken bu gelişmeyi dikkate almaları öneriliyor.

Emekliler, 2024 yılının “Emekli Yılı” olarak belirlenmesine rağmen, asgari ücretin ve en düşük emekli aylığının artırılması konusunda iktidar kanadından olumlu bir adım gelmediği için endişe taşıyor. Yüksek enflasyon ve artan maliyetlerle boğuşan emekliler, geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Bu durum emekliler arasında büyük bir hayal kırıklığı yaratırken, daha adil ve yaşanabilir bir emeklilik dönemi için acil adımlar atılması gerektiği düşünülüyor.

Bu konuda Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Nergis Şimşek, şunları yazdı: “Emekli aylıklarının hesaplanmasında önemli olan TÜFE ve GH oranları, emekli aylıklarının güncellenmesi ve artırılması için belirleyici bir faktördür. TÜFE oranı her yılın Aralık ayına göre belirlenirken, GH oranı ise ilgili yılı takip eden 1 Nisan’da açıklanmaktadır. Bu oranlar, emekli aylıklarının hesaplanmasında ve artırılmasında kullanılmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

2024 ve 2025 yıllarında emekli olmak isteyenler için aylık talebinde bulunma zamanlamasının önemli olduğu belirtiliyor. Özel sektörde çalışanlar için en geç 31 Aralık 2024, kamu sektöründe çalışanlar için ise en geç 14 Ocak 2025 tarihine kadar talepte bulunulması gerektiği vurgulanıyor. 2024 yılına ait TÜFE ve GH oranları dikkate alınarak hesaplanan güncelleme katsayısının da önemli olduğu ifade ediliyor.

2025 yılında emekli olmak isteyenlerden; özel sektörde çalışanlar 1/1/2025, kamu sektöründe çalışanların ise 15/1/2025 tarihinden sonra emekli olması avantaj sağlıyor.

Örneklerle değişik çalışma sürelerine sahip sigortalıların aylık taleplerindeki farkın gösterildiği yazıda, 2024 yılında aylık talebinde bulunmanın 2025 yılına göre daha avantajlı olduğu belirtiliyor. Özellikle emekli aylıklarında yüzde 40’a yakın bir avantaj sağlayabileceği vurgulanıyor. Özellikle sigortalıların emeklilik planları yaparken ve aylık taleplerini belirlerken bu tür detayları dikkate almaları gerektiği aktarılıyor. Bu bilgilerin sigortalılara faydalı olabileceği belirtiliyor. Buna göre, emeklilik hak eden özel sektör çalışanlarının bu yıl sonuna kadar; kamu çalışanlarının da 14 Ocak 2025 tarihine kadar talepte bulunması avantaj sağlıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Atış Grup, Bursaspor’a forma göğüs sponsoru oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 04:37
A+ A-

BURSA (AA) – TFF 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Bursaspor ile Atış Grup arasında forma göğüs sponsorluğu anlaşması imzalandı.

Bursaspor Kulübü Başkanı Enes Çelik, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde düzenlenen protokol imza töreninde, göreve gelmelerinin ardından 3 aylık süreçte yoğun mücadeleler sonucu öncelikle transfer tahtasının açıldığını söyledi.

Daha sonra ağırlıklı olarak üst liglerden transfer yaptıklarını, yeni teknik heyetle anlaştıklarını belirten Çelik, yeşil beyazlı kulübe yapılan bağışlarla sponsor firmalarla anlaşmalar imzaladıklarını dile getirdi.

A Takım ve altyapı takımlarının forma göğüs sponsorluğu için bir araya geldiklerini anlatan Çelik, “Bursalılar olarak yakından tanıdığımız Atış Grup, sadece yaptığı kaliteli ticari projelerle değil, sosyal sorumluluk ve spora destek projelerinde de her zaman var olmuştur. Bu vesileyle, başta Atış Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüsamettin Atış, Atış Grup CEO'su Sayın Ahmet Atış ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Metin Atış olmak üzere, tüm Atış Grup ailesine teşekkür ederim. Hem 'Yanındayım' kampanyamıza büyük destek sağlamaları hem de göğüs sponsorluğumuza sezonluk 22 milyon liralık katkıları, yeniden diriliş meşalelerini yaktığımız bu dönemde çok önemlidir.” dedi.

– “Göğsünü gere gere Bursaspor”

Atış Grup Yönetim Kurulu Üyesi Metin Atış ise Bursaspor'un yeni bir döneme girdiğini, uzun süredir kapalı olan transfer tahtasının açılmasıyla iddialı ve şehrin içine sinen bir başkanla kolların sıvandığını ifade etti.

Bursaspor'a desteklerinin süreceğini bildiren Atış, şöyle konuştu:

“Atış Grup olarak tüm gücümüzle bu birlikteliğin arkasında devam etmek istiyoruz. Hedef, Süper Lig. İnanıyoruz ki bu şehir yeniden Süper Lig şampiyonluğu kutlamaları yapacak. Biz Atış Grup olarak zaten bütün gücümüzü bu şehirden alıyoruz. Bursa denilince Atış Grup, Atış Grup denilince akla ilk gelen Bursa oluyor. Bütün emeğimiz Bursa için. Bursa'nın da en değerli markası tabii ki Bursaspor. Bursaspor'a elimizden gelen desteği vermeye her zaman devam edeceğiz. Bu yılda 'Göğsünü gere gere Bursaspor' diyoruz; sloganımız bu. İnşallah Başkan'ımla beraber Süper Lig'e en kısa zamanda Bursaspor geri dönecek diye ümit ediyorum.”

Törenin ardından Bursaspor'un takım kaptanları Ahmet İlhan Özek ve Muhammet Demir, Atış logolu formalarla basın mensuplarına poz verdi.

Programa, Bursaspor Kulübü İkinci Başkan Emir Çokçağlayan, Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Büber ve Mesut Yılmaz ile Atış Grup Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Testicioğlu katıldı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331