Emekli işçi köy yolundaki ağaçları meyve vermesi için gönüllü aşılıyor

Emekli işçi köy yolundaki ağaçları meyve vermesi için gönüllü aşılıyor

Yayın: 19.09.2023 11:45
Paylaş:
A+ A-
Karabük‘ün Eflani ilçesinde 4 yıldır köy yolundaki yabani ağaçları gönüllü aşılayan emekli işçi Muhsin Tunç, kendisinden destek isteyen köylülere de yardıma gidiyor
– 63 yaşındaki Tunç:
– “Yabani ağaçları değerlendirmeye karar verdim. Aşıladığım ağaçların meyvelerini herkes yiyebilir”

Karabük‘ün Eflani ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki emekli işçi Muhsin Tunç, 4 yıldır köy yolundaki yabani ağaçları meyve vermesi için aşılıyor.

Karabük Belediyesinden emekli olduktan sonra oğlunun görev yaptığı Eflani’ye bağlı Hacıağaç köyüne yerleşen Tunç, 4 yıl önce yol kenarlarında gördüğü yabani ağaçları yok olmamaları için aşılamaya başladı.

Şimdiye kadar Eflani ile Hacıağaç köyü arasındaki 15 kilometrelik yolda çok sayıda yabani ağaca elma, armut ve kiraz aşısı yapan Tunç, yoldan geçenlerin bu meyvelerden yemelerini sağlıyor.

Her yıl tespit ettiği ağaçları ilkbaharda aşılayan Tunç, aşılama konusunda kendisinden destek isteyen köylülere de yardıma gidiyor.

– “Arabamın arkasında malzemelerim hazırdır”

Muhsin Tunç, AA muhabirine, gönüllü olarak aşılama yaptığını belirterek, “İçimden gelen bir şey. Çocukluktan tutku var bende. Yabani ağaçları değerlendirmeye karar verdim. Aşıladığım ağaçların meyvelerini herkes yiyebilir.” diye konuştu.

Vatandaşların 2-3 senedir meyveleri yediğini anlatan Tunç, “Arabamın arkasında malzemelerim hazırdır. Sezon başladığı zaman aşılanacak bir ağaç görünce hemen aşılarım. Mart ve nisan aylarında aşılamaları yaparım. Şu ana kadar 2 bin ağacı aşılamışımdır.” dedi.

Tunç, aşıladığı ağaçların yüzde 90’ının tuttuğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Vatandaşlar kendi bahçelerinde aşılanacak ağacı varsa bana söylüyor, ben de yapıyorum. Aşılama burada bizim işimiz oldu, öğrenmek isteyene de öğretiyorum. Ağaçları aşılama işini de herkese tavsiye ederim.”

– “Muhsin Bey’in mücadelesini devam ettirmesini istiyorum”

Köyü ziyarete gelen İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık da Tunç’un yol boyunca kültüre alınmış olan elma, armut ve kiraz gibi meyve ağaçlarını kendi imkanlarıyla aşıladığını ifade etti.

Ayvalık, “Çok tebrik ediyorum. Muhsin Bey’in bu mücadelesini devam ettirmesini istiyorum. Bu hizmeti her sene yaparsa hem yöreye hem tarıma meyve kazandırmış olur. Bir de köylülerimize ve çiftçilerimize öncü olmuş olur. İnşallah Muhsin Bey’le birlikte eğitim çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

3 Mayıs Türkçülük Günü

Yayın: 03.05.2024 11:28
Paylaş:
A+ A-

Sosyal medyada 3 Mayıs Türkçülük Günü hakkında artan ilgi ve merak, kökeni ve kutlama geleneği hakkında birçok kişiyi araştırmaya yöneltiyor. İşte, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nün kökeni ve kutlama geleneği hakkında detaylar:

Türkçülük Günü, 3 Mayıs 1944 tarihinde gerçekleşen ve ırkçılık-Turancılık davasının bir parçası olan Hüseyin Nihal Atsız – Sabahattin Ali davasının duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayişi”ni anmak amacıyla ortaya çıktı. Bu olayın ardından, 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî Hapishanesi’nde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar, Reha Oğuz Türkkan ve diğer mahkumlar tarafından kutlandı.

Geleneksel olarak devam eden bu kutlamalar, Türkçüler Günü adını aldı ve sonraki yıllarda da devam etti. Türk milliyetçiliği ve kültürünün önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen etkinlikler, Türkçülük ideolojisinin ve hareketinin önemli bir parçası olarak kabul ediliyor.

Türkçülük Günü, Türk milliyetçiliği ve kültürünün kutlandığı ve anıldığı bir gün olarak Türk toplumu için önemli bir yer tutmaktadır.