Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Polis Alımı Duyurusu

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Polis Alımı Duyurusu

Yayın: 21.11.2023 16:09 |Güncelleme: 27.12.2023 16:31
Paylaş:
A+ A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla 21 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM) 10 bin 102 personel için kadro ihdas edildi. Kararın ardından binlerce aday, polis alımı başvurularının ne zaman başlayacağını ve başvuru şartlarını araştırmaya başladı.

Kararnameye göre, merkez teşkilatı için ihdas edilen kadrolara 3 ve 9 derece arası polis memuru için 500 kişilik kontenjan ayrıldı. Taşra teşkilatı için ise 1’inci derece Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğü için 1 adet, yine 1’inci derece Moral Eğitim Merkezi Müdür Yardımcılığı için 1 adet, 3 ve 9’uncu derece polis memurluğu için 9 bin 500 kadro ihdası yapıldı. Merkez teşkilatta görevlendirilmek üzere 90 başmüfettiş, 10 merkez emniyet müdürü ataması yapılacak.

Ancak, polis alımı başvuru süreci ile ilgili detaylar henüz açıklanmış değil. Adaylar, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi duyurularını takip ederek güncel bilgilere ulaşabilirler.

POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) polis alımı başvuruları http://www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecek. Ancak POMEM başvuru kılavuzu henüz yayımlanmadı. Yeni gelişmelerle ilgili bilgiler haberimizde paylaşılacaktır.

Bu yeni kadro ihdasıyla birlikte, polis adaylarına yeni istihdam imkanları doğacak ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev almak isteyenler için önemli bir fırsat olacak. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.