“Erbaa katmeri” coğrafi tescil belgesi aldı

“Erbaa katmeri” coğrafi tescil belgesi aldı

Yayın: 10.08.2023 13:25
Paylaş:
A+ A-
“Erbaa katmeri” coğrafi tescil belgesi aldı

TOKAT (AA) – Tokat’ın Erbaa ilçesinin yöresel lezzeti “Erbaa katmeri” Erbaa Belediyesinin başvurusuyla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi.

Erbaa Belediyesinin 2022’deki başvurusu sonrasında yapılan değerlendirmeler sonucu, ilçedeki fırınlarda hamurun 12 kez katlanıp arasına yağ, ceviz, haşhaş eklenerek üretilen Erbaa katmeri coğrafi tescil belgesine kavuştu.

Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erbaa katmerinin ilçede özel günlerin vazgeçilmez lezzeti olduğunu söyledi.

Misafirler geldiğinde pide ile beraber katmer de yapıldığını ifade eden Karagöl, şunları kaydetti:

“Erbaa katmeriyle alakalı biz coğrafi tescil başvurusunda bulunmuştuk. Bununla ilgili yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde de katmerimizin coğrafi işaretini almış olduk. Artık katmerimiz Erbaa katmeri olarak anılacak. Amacımız, kültürümüzü devam ettirmek, tescillemek, katmerimizin tanıtımını, bununla beraber Erbaa’mızın tanıtımını sağlamaktı.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

BELEDİYEMİZ EKMEK ZAMMINA ONAY VERMEDİ

Yayın: 21.05.2024 19:04
Paylaş:
A+ A-

Bugün Karabük Belediye Başkanlığı, Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karabük Ticaret İl Müdürlüğü, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, Karabük Kahveciler, Lokantacılar, Otel, Pastacılar, Fırıncılar ve Bakkallar Esnaf Odası Başkanlığı temsilcilerinin katılımları ile “Ekmek Fiyat Tarifelerini Belirleme Komisyonu Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Komisyonun istediği tarife talebi Karabük Merkez’de 200 Gr Ekmeğin 10TL, 400 Gr Ekmeğin ise 20 TL olması yönünde olmuştur.
Komisyonda Belediyemizi temsil eden Belediye Başkan Yardımcımız Kamil Temel komisyona katılım sağlayarak, Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya’nın iradeleri ile Karabük Belediyesi olarak ekmeğe yapılacak zamma onay vermedi.

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bütçeleri rahatlatmak ve sofraların vazgeçilmezi ekmeği almakta zorlanan vatandaşımıza kolaylık sağlamak üzere ekmeğe yapılacak zammı uygun görmedik. Her konuda halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.