Erdemir, 750 milyon dolarlık eurobond ihracı gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.07.2024 20:37
A+ A-

İSTANBUL (AA) – OYAK Grubu Şirketleri'nden Erdemir, şirket tarihinde ilk kez gerçekleştirdiği eurobond ihracını başarıyla tamamladı.

OYAK'tan yapılan açıklamaya göre, yurt dışı tahvil ihracı için Londra'da yürütülen yatırımcı görüşmelerinin sonucunda planlanan 500 milyon dolarlık ihraç büyüklüğünün dört katına ulaşıldı.

Toplamda 750 milyon dolarlık ihraca 2 milyar doların üzerinde talep geldi. Avrupa ve ABD piyasasında işlem görecek ihraçta, 5 yıl vadeli tahvilin getirisi yüzde 8,625 olurken, kupon faiz oranı yüzde 8,375 olarak belirlendi.

Tahvil, gerekli işlemlerin ardından İrlanda borsası Euronext'te işlem görecek.

– “Tahvil ihracımız, 2024'te ilk ihraçlarını yapan Türk şirketleri arasında en yüksek tutarlı ihraç işlemi oldu”

Açıklamada görüşlerine yer verilen OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, Erdemir'in başarılı performansının yatırımcı nezdinde karşılık bulduğunu vurgulayarak, “Gerçekleştirdiğimiz eurobond ihracı yurt dışı kurumsal yatırımcıların Türkiye'ye ve kurumumuza duyduğu güvenin göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

Güçlü finansal ve operasyonel performanslarını devam ettirerek Türkiye'ye ve tüm paydaşlarına katma değer sağlamayı sürdüreceklerine dikkati çeken Erdem, yoğun talep gören eurobond ihraçlarının, başarılı finansal stratejileri ve yatırımcılarıyla kurdukları güven esaslı ilişkinin bir sonucu olduğunu aktardı.

OYAK Grup Şirketleri için öncelikli stratejik başlıklardan biri olan sürdürülebilirlik alanında atılan adımların, uluslararası yatırımcıdan takdir görmesinin anlamlı olduğunu belirten Erdem, şunları kaydetti:

“Tahvil ihracımız, 2024'te ilk ihraçlarını yapan Türk şirketleri arasında en yüksek tutarlı ihraç işlemi oldu. Şirketimiz için tarihi bir başarıya imza atarken aynı zamanda Türk şirketlerinin eurobond ihraçları içinde de en yüksek tutarlı işlemlerden birini gerçekleştirdik. Ayrıca bu ihraç, Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde 2021'den beri gerçekleşen ilk çelik şirketi ihracı olması özelliğini taşıyor. Gerçekleşen 750 milyon dolarlık tahvil ihracımıza yüzde 8,375 kupon faiz oranı seviyesinden günümüz piyasa şartlarında oldukça başarılı bir oranla planlanan ihraç tutarının dört katının üzerinde talep aldık. Bu kaynağı, kredi portföy ortalama vademizi uzatarak bilançomuzu daha sağlıklı hale getirmek ve yatırımlarımızı finanse etmek için kullanmayı planlıyoruz.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

LG’nin “Şefkatli Zeka Evi” IFA 2024’te sergileniyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 20:22
A+ A-

İSTANBUL (AA) – LG Electronics'in (LG) müşterileri ve mekanlarla ilgili deneyimlerini bütünleştiren “Şefkatli Zeka Evi”, 2024 Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (IFA 2024) sergileniyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, LG, Almanya'nın başkenti Berlin'de devam eden etkinlikte “Şefkatli Zeka Evini Deneyimleyin” teması altında her ihtiyaç ve yaşam tarzı için eksiksiz bir Yapay Zeka (AI) ev çözümleri yelpazesi sunan geleceğin yaşam vizyonunu katılımcılara gösteriyor.

Şefkatli Zeka Evi'nin merkezinde, bireysel tercihlere göre uyarlanarak konfor ve rahatlık sunmak için tasarlanan gelişmiş bir yapay zeka ev merkezi “LG ThinQ ON” yer alıyor. ThinQ ON, LG'nin en yeni AI cihazlarıyla sorunsuz bir şekilde entegre olarak LG AI ev çözümünün çekirdeğini oluşturuyor.

Bu sistem, LG'nin empatik ve şefkatli yapay zeka teknolojisi Şefkatli Zeka tarafından yönlendiriliyor. “AI Ev Çözümü”, zaman içinde kullanıcıların rutinleri, tercihleri ve davranışları hakkında daha fazla bilgi edindikçe, kişiselleştirilmiş bir mekansal deneyim yaratıyor ve günlük yaşama daha fazla kolaylık getiriyor.

– İlk standta “AI Home Gate” yer alıyor

IFA 2024'te LG standını ziyaret edenlerin karşılaştığı ilk ürün ise LG AI'ın müşterilerin yaşam tarzlarını geliştirmek için “AI Home”da nasıl kullanıldığını gösteren sürükleyici LED medya ekranı AI Home Gate oldu.

Ziyaretçiler, AI Home Gate'ten geçtikten sonra “ThinQ ON” merkezi aracılığıyla LG'nin sofistike üretken yapay zeka teknolojisini deneyimleyebiliyor. ThinQ ON, konuşma dilini anlayarak kullanıcıların çok çeşitli aletleri, “nesnelerin interneti” (IoT) cihazlarını ve hizmetleri sesli komutlarla kontrol etmelerini sağlıyor. LG'nin yapay zeka merkezi, günlük yaşamdaki ihtiyaçlardan çocukların iyi bir uyku çekmesine yardımcı olmaya kadar her şeyi yönetiyor.

“İkinci Gençlik Evi”, LG'nin, ev işlerini kolaylaştırarak ve boş zaman aktivitelerini zenginleştirerek yaşlıların yaşamlarını iyileştirme konusundaki kararlılığına örnek oluşturuyor.

ThinQ ON tarafından desteklenen bu alan, konuşma tarzına özgü ses tanıma özelliğinin ve ev aletlerinin kusursuz koordinasyonunun ev yönetimini nasıl basitleştirdiğini vurguluyor. Yapay zeka merkezi, kullanıcıları neler olup bittiği konusunda bilgilendirmek, taksi çağırmak gibi görevler için yardımcı olarak iş yükünü azaltmak ve seyahat süresini tahmin etmek için sesli bilgilendirmeler de sağlayabiliyor.

Şefkatli Ev alanında, özellikle çocuklar ve evcil hayvanların bakımına yardımcı olmak üzere tasarlanmış yapay zeka çözümlerine odaklanılıyor. Yapay zeka cihazlarını ve IoT sensörlerini kontrol edebilen “Self-Driving AI Home Hub” (Yapay Zekalı Ev Merkezi), cihaz ayarlarını ve çevresel koşulları çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayarlıyor. Merkez, çocukların çizimlerinden hikayeler oluşturmak için üretken yapay zeka kullanılmasını da destekliyor.

– Evcil hayvanların bakımı kolaylaştırıldı

LG'nin AI Ev Çözümü, evcil hayvan bakımını kolaylaştırmak için temiz hava sağlamak ve zemini temizlemek için bağlı cihazları yönetiyor.

Hava kalitesi sensörleri “LG PuriCare Alpha Pet Double” hava temizleyiciyi akıllı bir şekilde kontrol ederken, sıcaklık ve nem sensörleri “DUALCOOL” klimayı yöneterek modu ve hava akışını mevcut koşullara göre otomatik olarak ayarlıyor. Robot süpürge, evcil hayvanlar çıktıktan sonra zemini kendiliğinden temizleyerek daha hoş bir yaşam alanı sağlıyor.

Şefkatli Ev alanı, özellikle kediler ve sahipleri için üretilen yepyeni bir küçük ev aletini de tanıtıyor. Yenilikçi “LG AeroCat”, kediler için rahat bir dinlenme noktası ve sahipleri için daha taze bir atmosfer sunmak için kedi yatağını hava temizleyici ile birleştiriyor.

“Lezzetli Ev” alanında ThinQ ON, ziyaretçilerle etkileşime geçerek kişiselleştirilmiş tarif önerilerinin yanı sıra beslenme analizi sağlıyor ve böylece kullanıcılara uygun bir mutfak deneyimi yaratmada yardımcı oluyor.

Ziyaretçiler, “AI Talking Cooking Show” (Yapay Zekalı Konuşan Yemek Şovu) gibi canlı yemek pişirme gösterilerinin keyfini çıkarabiliyor, LG'nin dahili kameralı AI fırınları tarafından hazırlanan lezzetli yemeklerin tadına bakabiliyor ve “InstaView with MoodUP” buzdolabının, ambiyansı nasıl geliştirdiğini görebiliyorlar.

Gelişmiş “Therma V R290 Monobloc” havadan suya ısı pompası ve son teknoloji ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC) sistemi dahil olmak üzere yüksek verimli cihazlara sahip kendini idame ettiren bir ev “Akıllı Yeşil Ev”, evdeki enerji kullanımını gerçek zamanlı olarak en uygun hale getiriyor, cihaz ayarlarını ve programlarını kullanıcıların yaşam tarzlarına ve rutinlerine göre düzenlerken, elektrik ücretlerindeki dalgalanmaları da hesaba katıyor. ThinQ ON, tüm bağlı cihazların güç tüketimini akıllıca yöneterek evdeki enerji maliyetlerini azaltmaya da yardımcı oluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen LG Electronics Ev Aletleri ve İklimlendirme Çözümleri Şirketi Başkanı Lyu Jae-cheol, IFA 2024'teki Şefkatli Zeka Evi çözümlerinin, LG müşterilerinin sıradan ev işlerinden uzak bir yaşamın tadını çıkarabilecekleri “Sıfır İşgücü Evi” kolaylığını deneyimlemelerini sağlayacağını belirtti.

Lyu, “Şefkatli Zeka çözümlerimiz ve merkezde yer alan teknolojilerimizle yapay zeka ev çağına öncülük etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331