Erzurum, Ardahan, Kars, Tunceli ve Ağrı’da soğuk hava etkisini sürdürüyor

Erzurum, Ardahan, Kars, Tunceli ve Ağrı’da soğuk hava etkisini sürdürüyor

Yayın: 04.12.2023 11:01
Paylaş:
A+ A-

Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı ve Tunceli’de soğuk hava etkisini devam ettiriyor.

Erzurum

Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece ölçüldüğü Erzurum’da, soğuk hava nedeniyle bina çatılarında sarkıtlar oluştu, park halindeki araçların camları buzla kaplandı.

Kaldırım ve yollarda buzlanmanın meydana geldiği kentte, belediye ekipleri buz kırma ve kar temizleme çalışması yürütüyor.

Ardahan

Ardahan’da da soğuk hava etkili oluyor.

Soğuk hava nedeniyle yol ve kaldırımlarda buzlanma oluştu.

Park halindeki araçların camlarının buz tuttuğu kentte, vatandaşlar soğuktan korumak için otomobillerinin üzerini halı ve brandalarla örttü.

Kars

Kars’ta ise bitki ve ağaçlar kırağı tuttu.

Çatılarda buz sarkıtlarının oluştuğu kentte, araç camları dondu, bitkiler kırağıyla kaplandı.

Sarıkamış ilçesinde de soğuk hava nedeniyle buz sarkıtları oluştu.

Tunceli

Tunceli’de de ağaçlar ve bitkiler kırağıyla kaplandı.

Park halindeki araçların camlarının buz tuttuğu kentte, bazı ana cadde ve sokaklarda buzlanma oluştu.

Kentin Mameki Parkı mevkisindeki ormanlık alanda yaşayan sincap ve kuşlar, soğuk nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çekti.

Ağrı

Ağrı’da da soğuk hava ve sis etkili oluyor.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü kentte, araçlar hızlarını düşürerek ilerlemeye çalıştı.

Kentte, araç camları buzla kaplandı.(AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

GÜNCELLEME – Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bağ evindeki patlamayla ilgili açıklama:

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:12
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Erbaa ilçesinde bir bağ evinde meydana gelen patlamayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Erbaa ilçesinin Karayaka beldesinde yaşanan patlamada yaralanan jandarma personeli ve vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Olayla ilgili gerekli araştırma ve soruşturmanın titizlikle yapıldığını belirten Hatipoğlu, “Ancak ilk bulgulara göre olayın aileler arası bir husumetten kaynaklandığı anlaşılmaktadır.” ifadesini kullandı.

Hatipoğlu, olay yerinde inceleme gerçekleştirdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, dün saat 21.20 sularında Karayaka beldesinde patlama meydana geldiğini söyledi.

Bir vatandaşın jandarmayı arayarak bahçesinde kendilerine ait olmayan sandık bulunduğunu ifade ettiğini anlatan Hatipoğlu, bunun üzerine devriye görevindeki jandarmanın kendisinin kontrole geldiğini dile getirdi.

Bu esnada patlama meydana geldiğine işaret eden Hatipoğlu, “Patlamada 5 jandarma yaralandı. 3 yaralı Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesinde, 2 sivil Tokat Devlet Hastanesinde, 2 jandarma personeli de Erbaa Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayla ilgili şüpheli bir kişi ile yanındaki bir başka kişi, Samsun Emniyet Müdürlüğünce yakalandı. Gerekli araştırmaların sonucunda detaylı açıklama yapılacak.” diye konuştu.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada da Karayaka beldesinde bir bağ evi bahçesinde şüpheli paket bulunduğu ihbarı üzerine jandarma ekiplerinin olay yerine gittiği belirtildi.

Ekipler içinde piknik tüpü olan bir sandığı açmaya çalışırken gerçekleşen patlama sonucu 5 jandarma personeli ile 2 vatandaşın yaralandığı kaydedilen açıklamada, “Askerlerimizden birinin iki bacağında, bir sivil ve bir askerin tek bacağında nitelikli yaralanma, uzuv kaybı meydana gelmiştir. Diğer askerlerin ve vatandaşların yaralanmaları hayati nitelik arz etmeyen yaralanma mahiyetindedir. Nöbetçi savcımız olay yerine intikal etmiş olup, olay tüm yönleriyle incelenmek üzere gerekli tahkikat başlatılmıştır.” ifadesine yer verildi.

Olayın yaşandığı bağ evine yakın yerde ikamet eden Habip Balcı da AA muhabirine, patlama sesi duyduklarını dile getirerek, “Hemen olay yerine doğru komşularımız gitti. Yaralıları dışarı çıkardık. Bir yaralı askeri taksi ile hastaneye gönderdik.” dedi.

Karayaka beldesi Hürmüzlü Mahallesi'ndeki bir bağ evinde bulunan bazı kişilerin yüksek ses çıkardığı ve çevreye rahatsızlık verdiği ihbarı üzerine bölgeye jandarma ekibi sevk edilmiş, adrese varan ekipler içeri girdiklerinde henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana gelmişti. Olayda 5'i jandarma personeli 7 kişi yaralanmıştı.