Escarus “Green Bond Principles” Danışma Kurulu’na 3. kez seçildi

Escarus “Green Bond Principles” Danışma Kurulu’na 3. kez seçildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) iştiraki Escarus, 2023-2024 dönemi için üçüncü kez Yeşil Tahvil Prensipleri (Green Bond Principles-GBP) Danışma Kurulu üyeliğine seçildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeşil tahvil ve sürdürülebilir finans dünyasındaki çalışma ve gelişmeler konusunda GBP İcra Kurulu'na görüş veren, sektörel deneyimlerini paylaşan bir yapı olarak görev yapan global organizasyonun danışma kurulu üyeliğine ilk kez 2019 yılında seçilen Escarus, 2023-2024 döneminde de danışma konseyinde yer alan 45 üyeden biri oldu.

GBP Danışma Kurulu, küresel piyasada sürdürülebilir finans alanında pazar farkındalığını ve erişimi artırarak daha fazla etkileşime imkan sağlama rolünü üstleniyor.

Üyeler gönüllü başvurular sonucunda, her yıl yenilenebilen bir yıllık dönem için İcra Komitesi tarafından seçiliyor. Seçimler, kurul üyeleri ve gözlemcilerinin yanı sıra, borsalar, veri sağlayıcıları, derecelendirme kuruluşları, dış incelemeciler, hukuk firmaları ve sivil toplum gibi kilit piyasa paydaşlarının dengeli bir temsiline dayanıyor. Danışma Kurulu, GBP İcra Komitesi'ni yeşil ve sürdürülebilir tahvil dünyasındaki güncel gelişmeler ve trendler konusunda bilgilendirme ve yönlendirme görevini üstleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Escarus Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak, 2019 ve 2021'in ardından üçüncü kez GBP Danışma Kurulu'nda yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kavak, “Her yıl seçimlerle yenilenen danışma kurulu, gelişmekte olan piyasalarda yeşil ve sürdürülebilir tahvil uygulamalarının çeşitlenmesi konusuna odaklanıyor. Bu doğrultuda biz de Escarus olarak, geniş bir coğrafyayı temsil eden çok sayıda ülke temsilcileri arasından belirlenen 45 şirketten biri olmayı başardık. Bu takdiri, TSKB'nin 40 yıla yakın zamandır kararlılıkla uyguladığı derin sürdürülebilirlik uzmanlığından beslenerek yenilikçi bir bakış açısıyla sunduğumuz danışmanlık hizmetlerimize borçluyuz.” ifadelerini kullandı.

Danışma Kurulu'nda Escarus'u temsilen yer alan Escarus Direktörü Melis Bitlis ise, “Kurulda Escarus'a üçüncü kez layık görülen bu misyon, şirketimize duyulan güvenin de somut bir göstergesi. Önümüzdeki dönemde de ülkemizin düşük karbonlu ekonomiye geçişini hızlandırmak amacıyla sürdürülebilir finans dünyasını destekleyerek bu güveni ileriye taşıyabilmek için elimizden gelen tüm gayretle çalışmayı sürdüreceğiz.” değerlendirmelerinde bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bodrum’dan köyüne dönen kadın devlet desteğiyle mandıra kurdu

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 12:31
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – ATAKAN ÇITLAK – Yaklaşık 18 yıl Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşadıktan sonra Giresun'daki köyüne dönen kadın girişimci Arda Tuna, 6 yıldır devlet desteğiyle hayvancılık yapıyor.

Ailesi ile 2000'de Bodrum'a yerleşen Tuna, 2018'de Bulancak ilçesine bağlı Kalegüney köyüne dönme kararı aldı.

Tuna, ailesine ait 12,5 dönüm arazi üzerine Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle büyükbaş hayvan yetiştiriciliği için mandıra kurdu.

Sahile 20 kilometre mesafedeki köyünde 48 hayvan kapasiteli işletmesi bulunan Tuna, başta yem olmak üzere diğer giderlerini karşılama adına devlet destekli güneş enerji santrali (GES) projesi de hazırladı.

İki çocuk annesi 47 yaşındaki Tuna, AA muhabirine, köyüne dönerek besicilik yaptığı için mutlu olduğunu söyledi.

Mandırada 6 yıldır ailesinin de desteğiyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Tuna, tesisinde halen 15 büyükbaş hayvanu bulunduğunu ifade ederek, “İlerleyen süreçte bu sayıyı artıracağız.” dedi.

Masraflarını karşılamak için GES projesi de hazırladığını anlatan Tuna, “TKDK'ye projemizi sunduk ve kabul edildi. Yaklaşık 120 panelden kurulu olacak GES'ten 60 kilovat enerji elde edilmesini planlıyoruz. Projeden elde edilecek gelirle başta yem olmak üzere diğer masrafları karşılamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

– “İlk başta çok acemiydim, yeni yeni kendimi geliştiriyorum”

Tuna, uzun yıllar Bodrum'da yaşadığını dile getirerek şöyle devam etti:

“Bodrum'a göre burada yaşamaktan daha memnunum. En azından üretime ve hayvancılığa katkıda bulunuyorum. Kendim üretiyorum. Daha rahat ve güzel bir yaşantım var. Evet, bir noktaya kadar Bodrum çok güzel ama tatilin de bir sonu var. Şu anda burada çok mutluyum. Kendi işletmem. Bu işletme üzerinden elimizden geldiğince bulunduğumuz bölgede daha kaliteli, daha doğal ürünler üretmenin hedefindeyiz. Elimizden geleni de yapıyoruz.”

Üretmenin önemine işaret eden Tuna, “Doğal bir üretim bölgesi burası. En güzel şey, kendi tesisinizde istediğiniz gibi insanlara ne vermek istiyorsanız, onu yetiştiriyorsunuz. İlk başta çok acemiydim, yeni yeni kendimi geliştiriyorum. Şehir yaşantısından çok çok farklı köy hayatı. Çok daha güzel. Köyde yaşamanın verdiği o güzel duyguları ben de yaşıyorum.” ifadelerini kullandı.