Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cİva “Koltuk meraklısı değilim”

Halil Kızılyer
Yayın: 31.07.2024 13:34
A+ A-

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti’den Eskipazar Belediye Başkanı seçilen Serkan Civa dört aylık sürede ilçede yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. İlçede sıradan bir belediye başkanı diye adlandırılan ve halkın yüzde 90’ının memnun olduğu Başkan Civa  “ Koltuk meraklısı değilim, bugün bırak desinler bırakırım. Benim amacım beş yıl boyunca ilçeme çok güzel hizmetler getirmek” dedi

İLÇEDE SOSYALLİK ANLAMINDA HİÇ BİR ŞEY YOK

Göreve geldikten sonra ilçede küçük dokunuşlar yaparak vatandaşlara hizmet etmeye başladığını belirten Başkan Civa, İlçede sosyal anlamda hiçbir şey olmadığını belirterek “Burada eşinizle birlikte oturup çay içebileceğiniz hiçbir yer yoktu. Terminal binamız yoktu, Terminal binamızın temelini attık ve yüzde 80’lik kısmını bitirdik. Ben akşam aklıma bir şeyi koyuyorum sabah bitiriyorum. İlçemize bir aile çay bahçesi yaptık. Bitirip Kurban Bayramında açılışın yaptık. Yılladır ilçeyi o kadar kötü yönetmişle ki insanların oturup bir çay içeceği yer lüks haline gelmiş. Bu yaptığım proje değil, yatırım değil bir ihtiyaç. Ben göreve geldikten sonra ilçede insanlarımızın nefes alabileceği işler yaptım. Otopark yaptık, tır garajı yaptık. Şimdiye kadar yapmış olduğum işler ilçenin acil olan ihtiyaçları idi. Halkımız memnun, küçük dokunuşlarla vatandaşlarımızın yaşamını rahatlattık. Eksikliklerimiz çok mahallere park, yollarımızın sıkıntıları onları da parça parça yapacağız. Bu işler bir yılımızı alır. Elimizde sihirli değnek yok”

İMAR AÇIP YENİ ŞEHİR KURMAMIZ LAZIM

İlçenin en büyük sorunun imar olduğunu bunu da beş yıllık görev süresinde yapacağını söyleyen Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa” İlçemizin en büyük sorunu imar. İmar yerleri açmamız gerekiyor. Şehir planlaması yapmamız gerekiyor. Çünkü Eskipazar birkaç seneye kadar hızla büyüyecek. Eskipazar Organize Sanayi Bölgesine 72 tane fabrika kurulacak Hadrianopolis çok ziyaretçi almaya başladı. Bayram da 15 bin ziyaretçi gelmiş ama, bizde ne konaklama var ne restoran var. Biz imar açıp yeni bir şehir kurmamız gerekiyor. Şehri yol kısmına taşımamız lazım, şehir yoldan üç kilometre içeride. Şehri yol kısmına taşıyıp orada bir şehir oluşmasını istiyorum”

GELEN PARA İŞÇİ MAAŞLARINA YETMİYOR

İller Bankasından belediyenin borcu kesildikten sonra yaklaşık 3 milyon lira para geldiğini belirten Başkan Civa,  “İller Bankasından ilçemize 3 milyon lira para geliyor. İller Bankasından gelen para işçilerimizin maaşını karşılamıyor. Belediyemizde memur ve işçi olmak üzere toplam 85 personelimiz var. Personel sayımız yeterli. İşçi sayımız fazla  bile gözüküyor. Seçimden öne 18 tane işçi alınmış. Ben bunları çıkartmadım, çıkartmayacağım da.  Hepsi memleketimizin çocuğu. Belediyeye yeni işçi alımı asla düşünmüyoruz.  Seçim zamanında hiç kimseye personel alımı konusunda söz vermedim. Siyaseten bana söz vermeye çalıştırdılar ama ben öyle bir yol çizmedim. Ben yapamayacağım hiçbir işin sözünü vermedim. Seçim kazanmak için boş vaatlerde bulunmadım”

DURSUN BAŞIN ARAÇLARINI KULLANIYORUZ

Belediyenin araçlarının yeterli olduğunu fakat, daha önce Belediye Başkanlığı yapmış Dursun Baş’ın belediyeye kazandırdığı araçlarını kullandıklarını söyleyen Başkan Civa  “Dursun Baş  belediye başkanlığı yaptı. Adamı egolu dediler, burnu büyük dediler ama, ilçemizde hala Dursun Baş’ın almış olduğu arabaları kullanıyoruz. Makam arabası almış o almasa idi biz şu anda alamazdık” dedi

YA YAPIN YA DA BİR DAHA GELMEYİN

İlçenin yarayan kanasının hastane olduğunu belirten Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, en son gelen yetkililere hastaneyi yapın, yada bir daha gelmeyin dediğini hatırlatarak “ Hastane  ilçenin kanayan yarası. Milletvekillerimiz ve il başkanımız bu konu ile ilgileniyorlar. Hastane konusunda istifa eden Sağlık Bakanımızla dahi tartışlar bende buna şahit oldum. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığından gelenler oldu inceleme yaptılar. Bende biraz serzenişte bulundum. Gelip gidiyorsunuz, yapılacak, yapılıyor diyoruz halkımıza. Artık yalan bitti dedim, vatandaşa söyleyecek yalan kalmadı. Burayı ya yapın ya da bir daha gelmeyin dedim. Birkaç ay içerisinde ihaleye çıkacak. Hastaneyi yeniden ayağa kaldıracaklar”

KOLTUK MERAKLISI DEĞİLİM

Kendisinin koltuk meraklısı olmadığını amacının beş yılık  görev süresinde ilçeye hizmet etmek olduğunu belirten Başkan Civa “ Ben ileriye dönük bir plan yapmayı sevmiyorum. Ben bir daha belediye başkanı seçilirmiyim, seçilemezmiyimi düşünmüyorum. Ben bu dönemde ilçeme neler yapabilirimi düşünüyorum.  Zamanı gelir halkımız tekrar belediye başkanı görmek ister partimiz ister o zaman oturur konuşuruz. Ben ileriye dönük bir beklenti ile ilgili bir plan yaparsam mutlaka bir hata yaparım. İnsanlar hep bir dahaki dönemi düşündü için, belediyeden olmayacak bir şeyler isteniyor bir dahaki dönem aday olursam onlar yanımda olurlar düşüncesi ile hareket etmem asla. Nasip halk memnun olur tekrar aday oluruz. Benim bu koltuğa bağlılığım yok. Yarın git deseler giderim ben hizmet etmek için geldim. 5 yıl boyunca elimizden ne gelirse onları yapacağız. Sonrası Allah kerim” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rize’de otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.09.2024 16:52
A+ A-

RİZE (AA) – Rize'de otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti.

Merkeze bağlı Tophane Mahallesi Salarha Tüneli çıkışında, gece saatlerinde İsmail Terzi idaresindeki 06 ZR 767 plakalı motosiklet ile Fatih Demirci'nin kullandığı 53 AS 958 plakalı otomobil çarpıştı.

Yaralanan motosiklet sürücüsü, 112 Acil Sağlık ekiplerince sevk edildiği Rize Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331