“Eskipazar Lahanası”na coğrafi işaret alınması için çalışma başlatıldı

“Eskipazar Lahanası”na coğrafi işaret alınması için çalışma başlatıldı

Yayın: 23.11.2022 23:55 |Güncelleme: 24.11.2022 00:00
Paylaş:
A+ A-

Eskipazar ilçesinde yetişen ve lezzetiyle ön plana çıkan “Eskipazar Lahanası”na, coğrafi işaret alınması için girişimde bulunulacak.

Eskipazar Kaymakamlığı öncülüğünde “Ata Tohumu Ata Toprağında” projesi çalışmaları kapsamında, kendine has aroması, lezzeti, yumuşaklığı ve 12 kilograma kadar baş çıkartabilmesiyle bilinen “Eskipazar Lahanası”na coğrafi işaret alınması için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yapılacak.

İlçeye bağlı Köyceğiz köyündeki bir lahana tarlasını ziyaret eden Vali Fuat Gürel, çiftçilerden lahananın, ekimi, hasadı ve satışı hakkında bilgi aldı.

Gürel, yaptığı açıklamada, Safranbolu Safranı, Maniye Domatesi ve Çavuş Üzümü’nün, coğrafi işaretlerini aldıklarını ve tescillediklerini belirterek, “Ihlamur balı için çalışmalar tamamlanmak üzere. Şimdi de Eskipazar’da yetişen ve bazı özellikleri ile öne çıkan lahanamızın tescili için çalışmaları başlattık. Kısa sürede sonuç alacağımızı umuyorum. Bu lezzetimiz ile de ilimiz öne çıkacak, adından söz ettirecek.” ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Eskipazar Kaymakamı Furkan Korkusuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, İl Genel Meclis üyeleri Sırrı Şen ve Sunay Yaka ile çiftçiler de yer aldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Atatürk II” filmi 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşacak

Yayın: 26.04.2024 14:42
Paylaş:
A+ A-

Milli Mücadele sürecinin 1915-1919 yıllarını konu edinen “Atatürk II” filmi, 24 Mayıs’a kadar sinemaseverlerle buluşmaya devam edecek.

Türkiye Özel Okullar Derneğinden (TÖZOK) yapılan açıklamaya göre, yapımcı firma Lanistar Media ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, 19 Nisan’da vizyona giren “Atatürk” film serisinin ikincisi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın da dahil olduğu süreçte, 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşmayı sürdürecek.

Filmi izlemek isteyen öğrenci gruplarına biletler 60 liradan satışa sunulacak. Öğrencileriyle filme gelen öğretmenlerden ise ücret alınmayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, şunları kaydetti:

“Bizler eğitimciler olarak filmi izledik ve gerek tarihi saptamalarıyla gerekse de görsel ögeleriyle Atatürk’ü gençlerimize layık olduğu gibi aktarabilmek için önemli bir fırsat olduğunu gördük. Bizler gelecek nesilleri yetiştirmekle mükellefiz. Bu sorumluluğumuz çerçevesinde ‘Atatürk’ filmini, tarihimizin, kültürümüzün ve değerlerimizin eğitiminin bir parçası olarak görüyor, tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin izlemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Filmde Mustafa Kemal Atatürk’ü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’yi Esra Bilgiç canlandırıyor.

Filmin tarih danışmanları ise Orhan Çekiç, Saadet Özen, Hacı Mehmet Duranoğlu, Tuncel Koç, Kadir Türker Geçer ve Üzeyir Karataş’tan oluşuyor. (AA)