Eskipazarlılar Derneği 4. olağan kongresini yaptı

Eskipazarlılar Derneği 4. olağan kongresini yaptı

Yayın: 15.06.2015 09:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük Eskipazarlılar Derneği 4. Olağan genel kongresi önceki gün yapıldı. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut Başkan Ali Kara tekrar dernek başkanlığına getirildi.

Karabük Belediyesi Nikah Salonunda yapılan kongre öncesi bir konuşma yapan Dernek Başkanı Ali Kara “Hızla gelişen dünyada sivil toplum kuruluşlarının ve özellikle de derneklerin önemi her geçen gün biraz daha artmaktadır.

Dernekler; gerek üyelerine, gerekse faaliyet alanları içerisindeki yöreye sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda önemli katkılar sağlamaktadır.
Bu bağlamda, uygarlıkların beşiği diyebileceğimiz Eskipazar’ın yaklaşık 5 bin yıllık geçmişe dayanan köklü tarihi dokusunu, doğal güzelliklerini ve yöremizin kültürünü tanıtmak; hemşerilerimiz arasında sosyal yardımlaşma, dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla 28 Mart 2005 tarihinde kısa adı KESDER olan Karabük Eskipazarlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneğimiz kurulmuştur.
20 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Olağanüstü Genel Kurul sonrasında 56 kişiden oluşan yönetim, denetim, disiplin kurulu ve komisyon üyesi arkadaşlarımızla birlikte başta Eskipazarlı hemşerilerimiz olmak üzere Karabük ve yöre halkına en yararlı hizmeti verebilmek için güzel insanlarla biraya gelerek, güzel bir birliktelikle yola çıktık.
Mevcut üye sayımızı kısa sürede 5 katına ulaştırılması neticesinde bize Eskipazarlı hemşerilerimizin güven duyması, çalışmalarımızı daha şevk ile yapmamıza vesile olmuştur. Bu çalışmalarımız, derneğimizin çizgisini birleştiren, kaynaştıran ve yardımlaşmayı ön plana çıkararak dayanışma gücümüzü artıran bir çizgiye oturtulmasını sağlamıştır.
Buradan yola çıkarak dernekçilik çizgimizin, Ayrıştırma noktasında değil birleştirme noktasında bir dernekçilik anlayışında olduğunu önemle belirtmek istiyorum.
Güçlü sivil toplum örgütleri ile ortak paydada, Karabük’ümüzün çıkarları doğrultusunda beraber hareket etmekten de geri durmayacağız. Amacımızın bir diğeri de sivil örgütlenme sayesinde, konulara değişik pencereden bakılarak, değerlendirmelerimizi Karabük’ümüzün idaresinde rol oynayan makamlara görüş ve önerilerimizi sunmak olacaktır.
Eskipazar’ımızın gelişmesinde rol oynayacağını düşündüğümüz ve ayriyeten toplum yararına bazı konularda çeşitli projelerimiz olmuştur.

Birinci projemizi olan “ Tarih perdesi aralanıyor Hadrianaupolis gün yüzüne çıkıyor” temalı projemizi BAKKA ( Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına ) ‘ya hazırlayarak verdik. Buradaki amacımız ikinci bir efes ya da ikinci bir Safranbolu olacağına inandığımız Hadrianaupolis antik kentini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılması amaçlanmaktadır.
İkinci projemiz Dernekler Dairesi Başkanlığına yazdığımız “ Eskipazar Ekmeğini Taştan Çıkarıyor” isimli projemizdir. Buradaki amacımız Eskipazar’ın sarı traverter taş olarak isimlendirdiğimiz ve Ankara’da bulunan Anıtkabirin yapılmasında da kullanılan taştan hediyelik minyatür Anıtkabir yapılması ve pazarlanması amaçlanmaktadır.
Üçüncü projemiz ise Yine Yeşilay kurumuna yazdığımız “ Madde Bağımlılığı ile mücadele “ başlıklı projemizdir.. Buradaki amacımız ise gençlerimize, uyuşturucunun insan sağlığına zararlarını ve uyuşturucuyla mücadelede gençlerimizin bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu projemizi il emniyet müdürlüğümüzün ilimiz çapında yapmış olduğu üstün çalışmalarından esinlenerek dernek olarak bizde bu konuda ne yapabiliriz den yola çıkarak böyle bir proje hazırladık. Bundan sonrada bu dernek çatısı altında üyelerimize ve Karabük halkına yararlı olma noktasında çalışmalarımız bütün hızıyla devam edecektir.

Değerli hemşerilerim, bu dernekçilik gönül işidir. Zaman ayırma işidir. Bizler bu işi severek yapıyoruz. Sizlerin desteğini her zaman yanımızda ve arkamızda olmasını arzu ediyoruz. Sizlerin bu derneğimize verdiğiniz desteklerinizle çok daha güzel ve çok daha yararlı hizmetlerimizi göreceksiniz. Bizlere inanın bizlere güvenin…

Derneğimizin bu aktif çalışmaları sonucunda örgütlenme gücümüzün sokağa yansıması ile Karabük gündeminde artık KESDER konuşulmaya başlanmıştır. Şunu gönül rahatlığı ile söylemek istiyorum ki, bu dernekçiliği bizlerden daha iyi yapacak bir ekibin olması halinde hemen görevi o arkadaşlarımıza bırakmayı ve her zaman da yanlarında olacağımızı belirtmek istiyorum.
Bizler; Dernek çatısı altında örgütlenerek Karabük’te ihtiyaç sahiplerinin sofrasında bir lokma ekmek, bir damla su olmak istiyoruz. İş arayan kardeşlerimizi, işçi arayan kardeşlerimizle buluşturarak işsiz kardeşimizin evinde ışık olmak istiyoruz. Allah göstermesin başınıza bir kaza sonucu acil kana ihtiyaç duymanız halinde damarlarınızdaki asil kanda bir damla kan olmak istiyoruz.
Yoklukla mücadele eden bir ailenin sırtında bir palto evinde bir soba çocuğunun çantasında bir defter bir kalem olmak istiyoruz. Bir dernekte yapılması gereken ne varsa fazlasıyla yapmak istiyoruz.

Buradan şu çağrıyı yapmak istiyorum ;
Bizler Eskipazar’ımızı seviyoruz ama Karabük’ümüzü daha çok seviyoruz.
Karabük Eskipazarlılar derneği aracılığı ile İnsanlığa faydalı olmaya, örnek bir yardımlaşma ve dayanışma için gönül seferberliğinde bende varım diyorsanız gelin bizimle kol kola girin.
Bu vesile ile bu kongremize zaman ayırıp gelen siz Karabüklü hemşerilerimize davetimize icabet ederek bizleri onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyor kongremizin Karabük’ümüze ve Eskipazar’ımıza hayırlı olması temenni ediyorum”

KESDER’in tek liste halinde gidilen 4. olağan genel kurulu sonunda mevcut Başkan Ali Kara güven tazelerken, 34 kişilik yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Dr. Serhat Ekemen, Yüksel yıldız, Mithat Yurt, İsmail Yalav, Orhan Dönmez, Sabri Özdemir, Burhan Özdemir, Av. Ayhan Duru, Recep Kaymak, Mehmet Emin Atalay, Şenol Diktepe, Adem Karataş, Musa Başdemir, Mesut Alıcı, Ömer Uludağ, Fatih Namal, Şerife Çalıova, Şenol Büyükdoğan, Cemal Bükecik, Şaban Çelen, Turgut Girişen, Ayhan Subaşı, Tuncay Yazıcı, Ramazan Yaşar, Ergül Aksoy, Ramazan Caymaz, Aydın Derebaşı, Mustafa Çengel, Recep Kaya, Murat Namal, Adem Pazarlıoğlu, Ayhan Namal, Fuat Özkan ve Hüseyin Sarıkaya

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor’da sol ayak bileğinden sakatlanan Satka, ameliyat edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un Slovak stoper oyuncusu Lubomir Satka, sol ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat edildi.

Kırmızı-beyazlı kulüp, 28 yaşındaki Satka'nın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Atakaş Hatayspor maçında sol ayak bileğinden sakatlanan tecrübeli oyuncunun özel bir hastanede operasyon geçirdiği bildirildi.

Satka'nın ne zaman sahalara döneceği konusunda ise açıklama yapılmadı.