Euromaster inançlı sürüş için lastiklerde nitrojen gazı kullanımını öneriyor

Euromaster inançlı sürüş için lastiklerde nitrojen gazı kullanımını öneriyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.08.2023 10:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Euromaster, araba sahiplerinin inançlı sürüş gerçekleştirmesi için lastiklerde nitrojen gazı kullanımını öneriyor.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, Euromaster, şoförlerin inançlı sürüş gerçekleştirmesi için, lastiklerde nitrojen dolumunu öneriyor.

Açıklamada, hareketsiz bir gaz olan nitrojenin, tozdan, yağdan ve nemden etkilenmezken, havadan daha sabit bir gaz olduğu için basınç kaybını azalttığı belirtiliyor. Nitrojen gazıyla şişirilen bir lastiğin inmesi, hava ile yapılan şişirmeye nazaran 4 kat daha yavaş oluyor.

Bu sayede hava ile şişirilmiş lastiklere oranla daha inançlı, daha uzun ömürlü ve etraf dostu olan nitrojen gazı, havayla şişirilmiş bir lastiğe nazaran çok daha yavaş inerek yuvarlanma direncinin artmasını önlüyor ve yakıt tasarrufu sağlıyor.

Öte yandan nitrojen gazı, lastik basınç kıymetini uzun müddet sabit tutarak lastiklerin erken aşınma riskini de en aza indirgiyor. Bu da tıpkı lastikler üzere jantların ve yürüyen aksamın da daha uzun müddet korunduğu manasına geliyor. Üstelik nitrojen gazı ile şişirilmiş lastikler, araçlardaki yakıt tüketimini azaltarak sera tesiri yaratan gazların emisyonunu düşürüyor ve çevreyi koruyor.

Araç lastiklerinin, şoför ve yolculara azamî performans ve yarar sağlayacak formda en son teknolojiyle üretildiği tabir edilen açıklamada, bu faydayı sağlamak için araç üreticilerinin tavsiye ettiği uygun ebatlarda hakikat lastik seçimi ve gerçek basınç kıymetlerinin kullanılması gerektiği aktarılıyor.

En son teknolojiyle üretilmiş en kaliteli lastik dahi, araç üreticilerinin tavsiye ettiği hakikat basınç kıymetlerine sahip değilse yeteri kadar yarar sağlayamadığı üzere sürüş güvenliğini de tehlikeye atıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Euromaster Türkiye Genel Müdürü Guillaume Wisselman, lastik basıncının sistemli olarak denetim etmek gerektiğine dikkati çekerek, “Biz Euromaster olarak sürüş güvenliği, yakıt tasarrufu ve lastikten optimum yarar sağlamak ismine şoförlere lastik basıncını tertipli denetim ettirmelerini ve daha uzun müddet gerçek basınçla ilerlemek için lastiklerini nitrojen gazıyla şişirtmelerini öneriyoruz.” tabirlerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Aileler, Safranbolu’yu Gezdi

Yayın: 17.05.2024 14:39
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’da bugün düzenlenen 35’inci dönem Jandarma Uzman Erbaş Komando temel kursu kapanış töreni, duygusal anlara sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanındaki aileler, evlatlarının başarılarına tanık olmak için Safranbolu’ya geldi. Tören sırasında gözlerdeki gurur ve mutluluğu görmek mümkündü.

Safranbolu esnafı da bu özel günde kalabalık aileleri coşkuyla karşıladı. Esnaflar, Türkiye’nin farklı illerinden gelen ailelerin ve çiçeği burnunda uzmanların, çarşıya getirdikleri hareketliliğine ve canlılığına tanık oldu.

Bu anlamlı tören, hem ailelerin hem de Safranbolu esnafının yüzlerini güldürdü.

Tarihi çarşıda hasret gideren aileler, Safranbolu’da unutulmaz bir gün yaşamış oldu. (Esra Oğuzkağan Özkan)