Final Okulları’ndan bol etkinlikli coşkulu 23 Nisan kutlaması

Final Okulları’ndan bol etkinlikli coşkulu 23 Nisan kutlaması

Yayın: 22.04.2024 14:06
Paylaş:
A+ A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yılı Karabük Final Okulları’nın düzenlediği etkinliklerle coşkulu biçimde kutlandı.

Karabük’ün öz el öğretim alanındaki öncü kurumlarından Final Okulları’nın 23 Nisan özel programı Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti.

Karabük Final Okulları ana sınıfı ve ilkokul tüm kademeleri ayrı ayrı sınıf gösterileri yanı sıra okul korosu ve bando takımı sunumları ile öğrencilere günün anlam ve önemini benimsetirken veliler eski bayramları anımsattığını belirttiler.

GÖRKEM’DEN ATATÜRK VURGUSU

Konuşmasında günün anlam ve önemini belirten Özel Karabük Final Okulları İlkokul Müdürü Mürsel Görkem “Bu bayramı çocuklara ve bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e, Silah Arkadaşlarına ve Şehitlerimize minnettarız” dedi.

Görkem konuşmasında şunları söyledi; “Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün 104. yılını kutluyoruz.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk meclisin açıldığı 23 Nisan gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete verildiği bu anlamlı günü Final Okulları olarak büyük bir gururla kutluyor, ülkemizin milli egemenlik ve bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan bugünün temsil ettiği tüm değerleri, nesilden nesle aktaracağımızın sözünü veriyoruz.

Hem bir öğretmen olarak, hem de bir anne/baba olarak dünyayı bunca kötülüğe rağmen güzelleştiren tek şeyin çocuklar olduğunu düşünüyorum. Anne ve babalarımızın bize bıraktığından biraz daha zor bir dünya bırakıyoruz onlara.

Bana göre bundan sonra onlar için yapabileceğimiz en güzel şey onların araştıran düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerleri kazanmış bireyler olarak yetişmelerine destek olmaktır. Bugün millî egemenlik bayramımız. Onlara 23 Nisan’ın ne anlama geldiğini, ulusal egemenliğin yönetme yetkisinin ulusta olması anlamına geldiğini ve bunun ne denli kıymetli bir şey olduğunu anlatalım öğretelim. Bunu elde edebilmek için atalarımızın nasıl badireli yollardan geçtiğini, bizi biz yapan Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nı anlatalım.

Çocukların var olduğu yerde umut ve güzellik hep var olmaya devam edecek. Kim bilir bir gün belki aralarından ‘’En hakiki mürşit ilimdir.’’ diyecek bir lider daha çıkar.

Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor, bu vesileyle bugünleri bize armağan eden büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.”

KURNAZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Salon dışında taşan ve öğrenci ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği 23 Nisan etkinliği sonrası Birlik Medya’ya konuşan Özel Karabük Final Okulları Kurucu Müdürü Soner Kurnaz da “Ülkemizin geleceği gençlere ve çocuklara Milli Birlik ve Beraberliğimizi temsil eden bu bayramları coşkulu bir şekilde aktarmaya çalışan tüm eğitim kadromuz, programda yer alan öğrencilerimize, katılımlarından dolayı velilerimize ve misafirlerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu’da firari hükümlü uyuşturucuyla yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 00:00
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da hakkında 9 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, üzerinde uyuşturucuyla yakalandı.

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hakkında yakalama kararı bulunan kişilere yönelik çalışma yürütüldü.

Bu kapsamda “kasten yaralama” suçundan 9 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı. Hükümlünün üst aramasında uyuşturucu hap ele geçirildi.

Hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine götürüldü.