Financell’den zelzele bölgesindeki işletmelere özel “Güneş Gücü Sistemleri Finansmanı”

Financell’den zelzele bölgesindeki işletmelere özel “Güneş Gücü Sistemleri Finansmanı”

Anadolu Ajansı
Yayın: 12.08.2023 10:24
Paylaş:
A+ A-

​​​​​​​İSTANBUL (AA) – Zelzele bölgesindeki işletmelerin Güneş Gücü Sistemleri (GES) kurmalarını destekleyen Financell, üretimin tekrar canlanması için avantajlı imkânlarla bölgeye özel “yenilenebilir güç kredisini” hayata geçirdi.

Markadan yapılan açıklamaya nazaran, Turkcell, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş zelzelelerinin akabinde başlattığı Gönül Bağı Projeleri’ne bir yenisini daha ekledi.

Turkcell’in finansman alanında faaliyet gösteren iştiraki Financell, afet bölgesinde sürdürülebilir bir kalkınma amacıyla zelzeleden etkilenen firmaların güçlerini güneşten alabilmelerini desteklemek için “Güneş Gücü Sistemleri Kredisi” eserini finansman arayışındaki lokal işletmelere sundu.

Kredi ile zelzele bölgesindeki işletmelere özel finansman sağlamayı hedefleyen Financell, GES projelerine uygun faiz oranı ve erteleme imkânları da sunuyor.

– Hatay’daki iş insanlarıyla paylaşıldı

Gönül Bağı Projeleri kapsamında sürdürülebilir güç projelerini finansman ile buluşturan Financell’in Genel Müdürü Korhan Bilek, “Güneş Gücü Sistemleri Kredisi”nin ayrıntılarını Hatay’da anlattı.

Açıklamada depremzede iş insanlarıyla yaptığı toplantıdaki görüşlerine yer verilen Bilek, “Güneş Gücü Santralleri, bölge ikliminin cömertçe sunduğu güneş ışınlarını elektrik gücüne çevirerek firmaların üretim için gereksinim duydukları enerjiyi kendilerinin üretmesini sağlıyor. Böylelikle kıymetli bir üretim maliyeti kalemi olan güç masrafı öngörülebilir hale geliyor.

Ayrıca etraf dostu ve sürdürülebilir bir güç kaynağı olan GES projeleri, Türkiye’nin güç bağımsızlığı ve güç arzının güvenilirliği için de hayati bir kıymete sahip. Fakat güneş gücü santrallerinin suramı, yatırım maliyetleri ile birlikte kıymetli finansman gereksinimini beraberinde getiriyor.” sözlerini kullandı.

Financell olarak, Türkiye’deki sürdürülebilir geleceğe katkıda bulunarak güneş gücü kesiminin büyümesi ve gelişmesinde öncü finansman kuruluşlarından biri olmak için çalıştıklarına vurgu yapan Bilek, “Turkcell Kümesi olarak da karbon net sıfır amacımızla, yenilenebilir enerjiyi sırf tüketen değil üreten bir şirket olma yolunda ilerliyoruz.

Ülkemizi derinden sarsan sarsıntılardan etkilenen kentler tekrar yapılanırken, etrafa tesir eden operasyonların mümkün olduğunca insan ömrü ve sıhhatine uygun tesis edilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da belediye binasında çıkan yangın söndürüldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un merkez Tekkeköy Belediyesi'nde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Tekkeköy Belediyesi'nin bodrum katında, evrak arşiv kayıtlarının tutulduğu bilgisayarlara bağlı güç kaynağından kaynaklandığı tahmin edilen yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekiplerince söndürülen yangın, evrak arşiv odasında hasara yol açtı.

Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yangının ardından belediye binasında incelemelerde bulundu.