Fırıncılar Hafta Tatili İstiyor

Fırıncılar Hafta Tatili İstiyor

Yayın: 21.07.2015 10:35
Paylaş:
A+ A-

Genel merkezi Karabük’te bulunan Bağımsız Özgür Gıda-İş sendikası başkanı İbrahim Yanıkoğlu,bazı fırın işverenleri başta olmak üzere sektör çalışanlarının hafta da bir gün tatil istediğini bildirdi.

Bu sektörde çalışan emekçilerin yılın 365 günü çalıştığını ve tatil yapamadıklarını belirterek konuya dair bir değerlendirme yapan Bağımsız Özgür Gıda-İş başkanı İbrahim Yanıkoğlu, “fırın işverenlerimizin yarısı ile birlikte sektör çalışanları hafta da bir gün tatil istiyor.Bilindiği gibi fırın işçilerimizin tatili yok.Dolayısıyla vatandaşlarımızı da mağdur etmemek şartıyla Pazar günü tatil istiyorlar.Senenin 365 günü çalışıyorlar ancak karşılığını da alamıyorlar. İşte bu yüzden de bu sektörde çalışan işçilerimiz tatil yapamadıkları ve haklarını alamadıkları gerekçesiyle başka çalışma alanlarını tercih ediyorlar.
Bizlerde sendika olarak ilk önce Karabük ve Safranbolu’dan başlatılıp, daha sonra da diğer İlçelerde tatil uygulamasına gideceğiz.Bunun için başta Valilik ve Belediye olmak üzere ilgili yerlere müracaatımızı yapıp en geç 15 Eylül itibarıyla hafta da bir gün olmak üzere tatil uygulamasını başlatmak istiyoruz ve bunda da kararlıyız” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.