Fitrelerinizi Vermeyi Unutmayın

Fitrelerinizi Vermeyi Unutmayın

Yayın: 29.06.2015 10:40
Paylaş:
A+ A-

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl ki Ramazan ayında fitre miktarını 11,50 TL olarak belirlerken, vatandaşların ay içinde fitrelerini vermeleri gerektiği bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş; “Din İşleri Yüksek Kurulu 2015 yılı Ramazan ayı başlangıcından 2016 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar en düşük sadaka-i fıtır miktarını 11,50 TL. (Onbir Lira Elli Kuruş) olarak tespit etmiştir” dedi.

Belirlenen bu miktarın, “asgari miktar” olduğunu, sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığını belirten Müftü Bektaş, “Bu konuda ideal olanın, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesidir. Söz konusu meblağın, gıda gibi ayni olarak veya para şeklinde nakdi olarak ödenebileceği uygun görülmüştür” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çetinkaya: “Emeğin, işgücünün ve alın terinin hangi anlamları taşıdığını çok iyi biliyoruz”

Yayın: 30.04.2024 16:42
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Alın teri ve emeği en yüce değer olarak gördüğünü belirten Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya; “Bizler insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir milletin mensuplarıyız.
Emeğin, işgücünün ve alın terinin hangi anlamları taşıdığının çok iyi bilindiği bir ilde yaşıyoruz. 3 Nisan 1937 tarihinde ilk ağır sanayi hamlesinin yapıldığı, ilk Türk demirinin üretildiği bu coğrafya “Emeğin Başkenti” olarak anılmaktadır.
En yüce değer olan emeğin, alın terinin, kutlandığı bu günde tüm işçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyor, barış ve huzur içinde geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.