Fiyatlar pahalı, vatandaş mutlu değil!

Fiyatlar pahalı, vatandaş mutlu değil!

Yayın: 04.07.2023 14:18
Paylaş:
A+ A-

Doyumsuz manzarası ve yeşil alanlarıyla Safranbolu’nun en prestijli mekanlarından biri olan Cam Teras bu bayramda da ziyaretçi akınına uğradı. İl Özel İdaresi bünyesindeki Teras’ın arka kısmında yer alan kafe/restoranbayramdan hemen önce ihale ile el değiştirince yiyecek ve içecek fiyatları da katlandı.

Safranbolu’da 2013 yılında yapılan ve yerli yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelen Safranbolu Cam Teras 9 günlük kurban bayramı tatili sürecinde de ziyaretçi akınına uğradı.

KAFE/RESTORAN İHALE EDİLDİ. FİYATLAR UÇTU

İl Özel İdaresi bünyesindeki Cam Teras kafe ve restoran bölümü bayramdan kısa bir süre önce ihale edilerek daha önceki fiyatın yaklaşık 4 katı fiyatına bir müstecire verildi. Aylık 69 bin lira kira bedeli üzerinden bayram tatiliyle birlikte çalışmaya başlayan müstecir restoran fiyatlarında güncelleme yaparak 1 pet şişe suyu 10, 1 bardak çayı 20, bir fincan kahveyi de 40 liradan satmaya başladı.

TERAS PARA BASIYOR

Temmuz ayı İl Genel Meclisi açılış toplantısında konuyla ilgili bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen yetişkinlerin 20, öğrencilerin 15 liradan giriş yaptığı cam terastan 9 günlük bayram tatiliboyunca 387 bin lira, Bulak Mencilis Mağarasından da 116 bin lira gelir elde ettiklerini duyurdu. Yılın ilk 6 aylık bölümünde Cam Terastan 1,5 milyon, Mencilis Mağarasından da 214 bin lira kazandıklarını vurgulayan Başkan Sözen, daha önce müstecirler tarafından işletilen her iki yerin deİl Özel İdare bünyesine dahil edilmesiyle İl genel Meclisi olarak aldıkları kararın ne denli önemli ve isabetli olduğuna dikkat çekti.

FİYATLAR CEP YAKIYOR

Yerli yabancı binlerce turistin akın ettiği cam terasta zamlanan fiyatlar vatandaşı memnun etmedi. Özellikle yerli halk ve turizm emekçileri durumdan şikayetçi olurken, “Bir bardak çay 20 lira, 5 kişilik bir alile birer çay içtiğinde 100 lira veriyor. Asgari ücretli ve orta gelirli aileler için sıkıntılı bir durum. Bayramda da harici günlerde de çocuklarının içecek yada yiyecek taleplerini karşılayamayan ailelerin yaşadığı mağduriyet dikkate alınmalıdır. En azından çay yada su gibi temel içecekler Özel İdare marifetiyle makul seviyede tutulabilir” şeklinde görüş ileri sürüyorlar.

FİYATLAR YÜKSEK AMA YAPACAK BİR ŞEY YOK

Birlik Medya’ya özel açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen “Fiyatlar yüksek olabilir ama yapacak bir şey yok” diyerek ihale sözleşmesinin esaslarına hareket ettiklerini hatırlattı.(Mehmet Aşar)

 

Yorumlar

  1. Safranbolu

    Pahalı demek çok kolay bir personel maliyeti 20 bin TL yi geçmiş oturduğunuz yerde pahalı demek kolay böyle bir mekan işletim de görün bakalım maliyetlerini

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.