Gazze’de 1756’sı Çocuk Olmak Üzere 4 bin 385’e yükseldi

Gazze’de 1756’sı Çocuk Olmak Üzere 4 bin 385’e yükseldi

Yayın: 21.10.2023 15:25
Paylaş:
A+ A-

İsrail ordusu, gece boyunca Gazze’nin faklı noktalarına hava saldırıları düzenledi.

Gazze’deki Hamas’a bağlı hükümetinin Basın Ofisi Başkanı Selame Maruf, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırılarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti.

Maruf, İsrail’in son 24 saatte Gazze’nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 352 Filistinlinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Gazze Sağlık Bakanlığı: Gazze Şeridi’ndeki hastanelere acilen yakıt ulaştırılmaması, yaralılar ve hastalar için ciddi tehlike oluşturacaktır

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in saldırıları nedeniyle sağlık sisteminin çökme dercesine geldiğini belirtti.

Bugün Refah Sınır Kapısı’ndan giren insani ve tıbbi yardımlara işaret eden Kudra, “Yakıt neredeyse tükenmek üzere. Gazze Şeridi’ndeki hastanelere acilen yakıt ulaştırılmaması durumunda bunun yaralılar ve hastalar için ciddi tehlike oluşturacağı konusunda uyarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu: Gazze’ye yakıt girmeyecek

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlilere güney bölgesine yönelmeleri çağrısını yineleyerek, “Gazze Şeridi’ndeki insani durumun kontrol altında olduğunu” iddia etti.

Gazze’nin güneyine insani yardımların gireceğine işaret eden Adraee, “Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki saldırıları yoğunlaştırmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ordu Sözcüsü, “siyasi düzeydeki direktifler doğrultusunda” Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’nin güneyine gıda, ilaç ve su nakliyatının yapıldığını kaydederken, bölgenin yakıt ihtiyacının ise karşılanmayacağını savundu.

Adraee, “Gazze Şeridi’ne yakıt girmeyecek.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında en az 30 Filistinli hayatını kaybetti

Saldırıların adresi Gazze’nin güneyindeki Refah kenti ile kuzeydeki Cebaliya oldu.

Filistin haber ajansı WAFA’nın yerel kaynaklardan aktardığı habere göre, Refah’ın Es-Selam Mahallesi’nde 3 katlı bir binaya düzenlenen saldırıda 2 kişi, Zareb Kavşağı bölgesinde 2 katlı binaya yönelik saldırıda ise 3’ü çocuk 5 kişi öldü. Sıyamat bölgesinde bir eve düzenlenen saldırıda ise 1 kişi yaralandı. Selam Mahallesi’ndeki saldırıda 7 kişinin de kayıp olduğu aktarıldı.

Cebaliya’nın doğusunda bir eve düzenlenen saldırıda ise en az 14 kişi yaşamını yitirdi.

Gazze’deki İçişleri Bakanlığından daha önce yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in, Gazze’nin kuzeyi, orta kesimi ve güneyine düzenlediği saldırılarda 15 kişinin öldüğü duyurulmuştu.

Batı Şeria’nın Eriha kentinde 1 Filistinli, İsrail güçlerince öldürüldü

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın doğusundaki Eriha’da bir Filistinliyi öldürdüğü belirtildi.

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail güçleri gece yarısı, Eriha’daki Akabe Cebr ve Ayn el-Sultan mülteci kamplarına baskın düzenledi ve Akabe Cebr’de bir eve bomba attı.

Eriha’nın güneyindeki Kudüs Caddesi’nde ise İsrail güçleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmada bir çocuk İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Filistin Kızılayı ise Akabe Cebr ve Ayn Sultan mülteci kamplarındaki çatışmalarda 6 Filistinlinin yaralandığını, 2 Filistinlinin gözaltına alındığını duyurdu.

(AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

Yayın: 19.05.2024 21:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

Karabük-Ankara kara yolunda seyreden H.Y. idaresindeki 43 ACC 083 plakalı otomobil, Söğütlüçeşme mevkisinde E.G. yönetimindeki 54 YD 069 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada sürücüler ile 54 YD 069 plakalı araçtaki yolcu M.G. yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.