Gençlik Ve Spor Personeline 112 Eğitimi

Gençlik Ve Spor Personeline 112 Eğitimi

Yayın: 09.02.2024 10:28
Paylaş:
A+ A-

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Merkez Yenişehir Spor Kompleksinde çalışan personellere yönelik Karabük 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünce; 112 Acil Çağrı Merkezi Uygulaması hakkında eğitim verildi.

Eğitime Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Hizmet Müdürleri, Şube Müdürleri ve İl Müdürlüğü Merkez Kampüsü ve çevre tesislerde çalışan yaklaşık 150 Personel katıldı.

Eğitimin açılışında Personellere hitap eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Bakanlık görev tanımı iş ve işlemlerinin yürütülmesi yanında, farklı kurum ve kuruluşların hizmetlerinin bilinmesine yönelik, çalışan personellerin bilgilendirilmesinin önemine dikkat çekerek, eğitimlerin Yurtlarda kalan öğrenciler ve çalışanlara yönelikte devam edeceğini söyledi.

Karabük 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü Eğitimcileri Şeyma Soner ve Havva Begüm Kaplan tarafından verilen eğitimde uygulamanın amaç ve işlevleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Eğitimci Şeyma Soner ve Havva Begüm Kaplan’ın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Personeline verdiği eğitimde, “Ülkemizde yardım talep ve ihbarları çeşitli kurumlara ait 155-156-158-110-112-177 vb. acil yardım telefonlarına yapılmaktaydı. Ancak acil yardım numaralarının muhtelif ve çok sayıda olması nedeniyle uygulanmasında zorluklar çekildiği ve karşılaşılan olayın hangi kurumu veya kurumları ne derecede ilgilendirdiği veya önceliğin hangisinde olduğu hususunda tereddüde düşülmesi ve birkaç kurumu ilgilendiren bir olay karşısında tüm irtibat telefonları bilinse bile, ayrı numaralar aranmak durumunda kalınması nedeniyle, zaman ve kaynak israfı ile birlikte can ve mal kayıpları yaşanıldı. Batı ülkelerinde emniyet, sağlık ve yangın gibi acil yardım hizmetleri tek merkezden koordine edilmekte olup Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde 112 Amerika’da 911 numarası acil yardım hattı olarak kullanılmaktadır. Avrupa Birliği, 29 Temmuz 1991 tarihli kararı ile birlik çatısı altındaki tüm ülkelerde 112 hattının “Tek Avrupa Acil Çağrı Numarası-Single European Emergency Call Number” olarak kullanımını öngörerek, ülkemizde de Acil Çağrı Merkezinin 112 olarak uygulanmasına karar verilmiştir” dedi. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.