Genel Başkan Gül; Bugün Karabük’e Geliyor

Genel Başkan Gül; Bugün Karabük’e Geliyor

Yayın: 02.07.2015 10:31
Paylaş:
A+ A-

Çelik-İş sendikası genel başkanı Ali Cengiz Gül’ün bugün Karabük’e geleceği ve KARDEMİR A.Ş yetkilileri ile yeniden bir görüşme yapılacağı , bugün ki görüşme sonucu toplu sözleşmenin sone erebileceği haberleri veriliyor.

Kardemir A.Ş ile Çelik-İş sendikası arasında devam ederken tarafsız aracı sürecinin de tükenmesine rağmen toplu sözleşme görüşmelerinden henüz olumlu bir sonuç çıkmadığı haberlerinin çalışanlar arasında tedirginlik yaşatırken,bugün yeniden bir araya gelmesi beklenen işveren ve sendika taraflarının görüşmelerinden sonuç alınabileceği ve sözleşmenin bugün bitebileceği tahmini üzerinde duruluyor.
Bugüne kadar toplu sözleşme konusunda doğru düzgün bilgi sahibi olamayan çelik işçisine sözleşme ile ilgili detaylı bilgi vermek üzere Çelik-İş sendikası genel başkanı Ali Cengiz Gül’ün bugün Karabük’te olacağı haber verildi.

Bilindiği gibi KARDEMİR A.Ş’den geçtiğimiz hafta içinde yeni bir ücret teklifi gelmiş ve işvereninin çalışanlara birinci 6 ay % 4.33,İkinci,Üçüncü ve dördüncü altı aylarda ise enflasyon oranında zam teklif ettiği açıklanırken,Buna karşılık Çelik-İş sendikasının istediği rakamlar ise birinci altı ay % 11,ikinci altı ay % 7,üçüncü altı ay % 6 ve dördüncü altı ay ise % 5 olarak belirlenmişti.

Her iki tarafın açıkladıkları zam oranları arasında büyük farklar olduğu ortaya çıkarken,özellikle Çelik-İş sendikasının 2 yıl için istediği zam oranının % 32,2 seviyelerinde olduğu haber verilirken,işvereninin verdiği zam oranı ise birinci altı ay % 4.33 ve takip eden ikinci,üçüncü ve dördüncü aylarda enflasyon oranları şeklinde olmasının arada ki zam farkının büyük olduğunu göstereceği bildiriliyor.

Diğer yandan yine toplu sözleşme kapsamında bundan böyle KARDEMİR A.Ş’ye yeni işe girecekler için asgari ücret,bir yılını dolduranlara % 10,iki yılını dolduranlara % 15,üç yılını dolduranlara % 20 ,dördüncü yılını dolduranlar % 28 ve beşinci yıldan sonra işçiler kadrosu üzerinden maaş alacakları ifade ediliyor.

Bu nokta da uzun süredir toplu sözleşme hakkında hiçbir şekilde bilgi alamadıklarını dile getiren KARDEMİR çalışanlarına yönelik bağlı oldukları Çelik-İş sendikasının genel başkanı Ali Cengiz Gül’ün bugün Karabük’e gelerek sözleşmede ki gelinen son nokta ile ilgili bilgiler aktaracağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te 19 ayrı suçtan aranan firari hükümlü yakalandı

Yayın: 26.04.2024 10:35
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 19 ayrı suçtan kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince kamu düzeninin sağlanması, suçların önlenmesi ve faillerin yakalanması amacıyla Paşapınarı Caddesi’nde uygulama yapıldı.

Kimlik kontrolü ve Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması sırasında ekiplere üzerinde kimliği olmadığını belirterek kendini M.Y. olarak tanıtan kişinin durumundan şüphelenildi.

Aaştırma sonucunda kendini M.Y. olarak tanıtan kişinin 19 ayrı suçtan 28 yıl 49 gün kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu ve isminin S.Y. olduğu tespit edildi.

Hükümlü, emniyetteki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.