Gıda Kontrolleri Artarak Devam Ediyor

Gıda Kontrolleri Artarak Devam Ediyor

Yayın: 19.08.2017 00:15
Paylaş:
A+ A-

İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada,gıda kontrollerinin aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Konu ile ilgili verilen bilgide,”Sağlıklı ve güvenilir gıda tüketilmesini sağlamak amacıyla resmi kontrollerin aralıksız sürdürüldüğü ilimizde; içinde bulunduğumuz 2017 yılının ilk yedi aylık döneminde toplam 2443 işletmede resmi kontrol yapılmıştır.

İl Müdürlüğümüz; tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamanın en başta gelen görevlerinden biri olarak kabul etmektedir. İl müdürlüğümüzde çalışan yönetici ve kontrol görevlisi arkadaşlarımız, bu bilinç içerisinde hareket etmektedir. Karabük ilimizde bulunan gıda işyerlerinde gerek rutin denetimlerimiz, gerekse vatandaşlarımızdan ALO 174 GIDA HATTI ‘na ve bize iletilen şikayetleri doğrultusunda resmi kontrollerimiz aralıksız sürdürülmektedir. Amacımız kesinlikle işletme sahiplerini ve satıcıları cezalandırmak değil, insan sağlığını korumak amaçlı çıkarılan mevzuatların uygulanmasını temin etmek ve halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlayabilmektir.

Karabük il ve ilçelerinde toplam 271 üretim yeri, 2225 satış ve toplu tüketim yeri olmak üzere toplam 2496 işletme faaliyet göstermektedir. İlk yedi aylık dönemde bu işletmelerin % 95’ inden fazlası resmi kontrole tabi tutulmuştur.

İlimizde 2017 yılının 1 Ocak-31 Temmuz 2017 dönemini kapsayan ilk yedi aylık döneminde, toplam 2237 resmi kontrol gerçekleştirilirken, denetimlerde 58 numune alınmıştır. Bu numunelerden 4 tanesi olumsuz sonuçlanmış olup, mevzuata aykırı hareket eden 15 işletmeye toplam 65.843 TL idari para cezası uygulanmıştır”ifadelerine yer verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Mahzen-40” operasyonlarında suç örgütü üyesi 127 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine düzenlenen “Mahzen-40” operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Organize suç örgütlerine, tefecilere göz açtırmayacağız. Hepsini tek tek yakalayıp, adalete teslim etmeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri KOM ve Mali Şube Müdürlüklerince, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce olmak üzere 49 ilde düzenlenen Mahzen-40 operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Operasyonlarda şüphelilerin, tefecilik, kamu kurum ve kuruşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işlediklerinin belirlendiğini aktaran Yerlikaya, paylaşımında “Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerine yer verdi.