“Göbücü Nücüş” Safranbolu’da Göbü Geleneğini Canlandırıyor

“Göbücü Nücüş” Safranbolu’da Göbü Geleneğini Canlandırıyor

Yayın: 05.11.2023 14:37 |Güncelleme: 27.12.2023 16:39
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’da evlerde pişirilen ve bir okka ağırlığında olan göbü, Kıranköy’de halka açıldı. Göbücü Nücüş adıyla Nilay Yıldım ve Annesi Nücella Yıldırım’ın ortaklığında yürütülen dükkanda göbünün birçok çeşidi lezzet severlerle buluştu.

Safranbolu’da evlerde geleneği devam ettirilen göbü, artık halkın da erişimine açıldı. Kıranköy’deki yeni dükkan “Göbücü Nücüş”, Nilay Yıldırım ve Annesi Nücella Yıldırım tarafından açıldı. Burada, göbünün farklı çeşitleri lezzet severlerle buluşuyor.

Safranbolu, tarihi evlerin yanı sıra geleneksel Türk mutfağıyla da adını duyurmaya devam ediyor. Bu şehirde, geleneksel olarak evlerde pişirilen göbü, halkın da beğenisine sunuldu. Göbücü Nücüş adını taşıyan yeni mekanın sahibi Nilay Yıldırım, “Göbü, bir okka ağırlığında olup, enfes bir tat sunmaktadır. Annemin yaptığı göbüleri artık bizlerde yaparak bu kez işin mutfağına geçtik. Neden daha fazla kişiye ulaşmayalım ki diyerek mekanımızı açtık. Geleneksel göbüyü yaşatmak Safranbolu’nun gastronomi turizmine de katkı sağlamak istiyoruz. Özel yöntemlerle pişirilen göbüler, burada halkımızın beğenisine sunuluyor. Çocukluğumuzdaki tadın devam ettirilmesi için yanında kızılcık şerbeti de bulunduruyoruz. Göbünün iç harcına her şey yakışıyor. Patates, peynir, kıyma, çikolata gibi bir de özel acuka yapıyoruz. Göbüden zengin bir lezzet seçeneği oluşturmak istiyoruz. Her biri özenle hazırlanan göbüler, lezzet sever halkımızı beklemektedir.” dedi.

Safranbolu’nun eşsiz lezzetlerinden olan göbü, Göbücü Nücüş’de lezzet severlerin damaklarına yeni tat sundu. Geleneksel göbü, Kıranköy’deki bu yeni mekanda lezzet tutkunlarını bekliyor. Göbücü Nücüş’ün dükkanı aslında 1980’lerde Sebahat Çakır’ın işlettiği bir çorbacıydı, ancak yıllar sonra Nilay Yıldırım tarafından yeniden bir kadın işletmeci ile hizmet vermeye başladı. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Süt Kardeşler” tiyatrosu Biletinial’da satışa çıktı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.06.2024 16:52
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Süt Kardeşler” oyunu Biletinial'da satışa sunuldu.

Biletinial'dan yapılan açıklamaya göre, oyun, 10 Temmuz'da Antalya Açıkhava Tiyatrosu'nda, 11 Temmuz'da Alanya Açıkhava Tiyatrosu'nda, 12 Temmuz'da Denizli Açıkhava Tiyatrosu'nda, 22 Temmuz Muğla Telmessos Açıkhava Tiyatrosu'nda, 23 Temmuz Muğla Bodrum Kalesi ve 25 Temmuz'da ise İzmir Bostanlı Suat Taşer Salonu'nda tiyatroseverlerle buluşacak.

Süt Kardeşler oyununun biletleri, etkinlik biletleme platformu Biletinial'da satışa çıktı.

Bahriyeli iki askerin bilerek izin kağıtlarını değiştirmesi sonucu ortaya çıkan karışıklık, Bahriyeli Komutan Gazanfer sayesinde sonuca kavuşturuluyor.

Geleneksel Türk tiyatrosundan örnekler sunan oyun, sahne, dekor ve kostümleriyle izleyenleri 1950'li yıllara götürüyor. Yalan ve yanlışlıklarla başlayan oyun, geleneksel ile Batı tiyatrosunu birleştiriyor.

Oyuncu kadrosunda Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Deniz Pulaş, Nurten İnan, Ömer Yılmaz, Hakan Eke, Mesut Yılmaz ve Lidya Ersemiz'in yer aldığı oyun müzikal unsurlar içeren, danslarıyla izleyicilere hareketli ve keyifli dakikalar yaşatacak “asabi-komedi” türünde.