GÜNCELLEME – Amasya’da Harşena Kalesi yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı

GÜNCELLEME – Amasya’da Harşena Kalesi yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı

Anadolu Ajansı
Yayın: 22.08.2023 20:12
Paylaş:
A+ A-

AMASYA (AA) – Amasya'da Harşena Kalesi yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangın denetim altına alınmaya çalışılıyor.

Kent merkezindeki Harşena Kalesi'nin yakınındaki ormanlık alanda şimdi belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da tesiriyle büyüyen yangının fark edilmesi üzerine, bölgeye Amasya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Amasya Orman Bölge Müdürlüğü takımları sevk edildi.

İtfaiye araçları ve arazözlerle yapılan söndürme çalışmalarına TOMA'lar da takviye veriyor.

Çalışmaları takip eden Vali Yılmaz Doruk, yaptığı açıklamada, Amasya merkez kale altı kısmında orman yangını başladığını söyledi.

Yangının nedenini şimdi tespit edemediklerini belirten Doruk, şöyle konuştu:

“Şu saat prestijiyle müdahale ediyoruz. Orman Bölge Müdürlüğümüz, belediyemiz, AFAD, özel yönetim, bütün kurum kuruluşlarla şu anda yangına müdahale ediliyor. Kıymetli bir ölçüde uzaklık aldık fakat hala riski devam ediyor. Genişleme ihtimali olduğundan, halihazırda bir rüzgar da var, o sebeple çalışmalar ağır halde devam ediyor. Bir de helikopterimiz geliyor Kastamonu bölgesinden. Dileğimiz, kısa müddette bitirelim. Yaklaşık 45-50 dönüm yer yandı.”

Bir basın mensubunun “Kaleye sıçrama ihtimali var mı?” sorusu üzerine Doruk, “Kaleyle iç içe. Orman takımlarımız, orada da arazözlerimiz denetim altında tutuyor lakin o ihtimal var. Arkadaşlarımız o istikamette de çalışmalarını sürdürüyor. Kuru ve otluk alan olduğu için çok kolaylıkla yayılabiliyor rüzgarın tesiriyle. Çok büyük bir hasar yaşamadan söndürürüz lakin risk devam ediyor. Dikkati elden bırakmıyoruz.” sözlerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Erbaa’daki patlamayla ilgili Samsun’da yakalanan 2 kişi Tokat’a getirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir bağ evinde meydana gelen patlamada 5'i jandarma personeli 7 kişinin yaralanmasıyla ilgili Samsun'da yakalanan 2 kişi Tokat'a getirildi.

Olayın ardından Samsun Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine aracı takibe alarak 2 kişiyi gözaltına aldı.

Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 2 kişiyi Tokat'a getirdi. Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Öte yandan Vali Numan Hatipoğlu, patlamada yaralanan askerleri tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Karayaka beldesi Hürmüzlü Mahallesi'nde dün akşam bir bağ evinde bulunan bazı kişilerin yüksek ses çıkardığı ve çevreye rahatsızlık verdiği ihbarı üzerine bölgeye jandarma ekibi sevk edilmiş, adrese varan ekipler, içeri girdiklerinde henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana gelmişti. Olayda 5'i jandarma personeli 7 kişi yaralanmıştı.