GÜNCELLEME – Rize’de şiddetli yağış tesirli oldu

GÜNCELLEME – Rize’de şiddetli yağış tesirli oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.08.2023 16:00
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Rize'nin Çayeli ilçesinde tesirli şiddetli yağış nedeniyle 28 kişinin yaşadığı 11 konut tahliye edildi.

Gece saatlerinden itibaren ilçede tesirli olan yağış sonrası çeşitli noktalarda toprak kaymaları meydana geldi, birtakım cadde ve sokaklarda da su birikintisi oluştu.

Madenli, Şairler ve Aşıklar derelerinin debisi yükselirken, Yalı Mahallesi'nden geçen dere taştı. Derenin taşması sonucu yolda rüsubat birikti, İshakoğlu İlkokulunun bahçesini su bastı.

AFAD takımlarının incelemesinin akabinde civardaki 11 mesken önlem emeliyle boşaltıldı. Meskenlerde ikamet eden 28 kişi, inançlı bölgeye nakledildi.

İlçenin Abdullahhoca köyüne bağlı Kömürcüler Mahallesi'nde heyelan riski hasebiyle yaklaşık bir yıl evvel boşaltılan konut ise yıkıldı.

İlçenin Aşıklar köyüne ise elektrik verilemiyor.

– “Yeğenim merdiven yardımıyla pencereden çıkardı bizi”

Kömürcüler Mahallesi sakinlerinden Zikrullah Kömürcü, AA muhabirine, sabah erken saatlerde eşiyle birlikte büyük bir gürültüyle uyandıklarını söyledi.

Evin içine toprak dolduğunu anlatan Kömürcü, “Eve toprak dolunca çıkamadık. Yeğenim merdiven yardımıyla pencereden çıkardı bizi. Şükür can kaybı yok fakat güya dünya başımıza yıkılıyor sandık.” dedi.

Aşıklar köyüne bağlı Melikhoca Mahallesi'nde yaşayan Kenan Adabaş da sabah namazına kalktığında büyük bir gürültüyle meskenin art duvarına gerçek heyelan geldiğini söyledi.

Çocuklarını ve kardeşini uyandırdığını fakat şiddetli yağmur nedeniyle bir mühlet meskenden çıkamadıklarını belirten Adabaş, “Yağmur yağdığı için konuttan çıkamadık, korktuk. İkinci toprak kaymasında kardeşimin aracı toprak altında kaldı. Büyük bir gürültüyle komşumun konutuna toprak dolduğunu gördüm.” diye konuştu.

Yağışın akabinde bir kısmında çökme meydana gelen Güneysu-Rize karayolu ulaşıma kapandı.

İl genelinde toprak kayması münasebetiyle 32 köy yolu ulaşıma kapandı, 10 araç da ziyan gördü.

Karayolları, DSİ, belediye ve Vilayet Özel Yönetimi grupları iş makineleri yardımıyla yolları ulaşıma açmak için çalışmalara devam ediyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çerkeş’te Meslek Yüksek Okulu’nun İnşaatı Başladı

Yayın: 01.07.2024 14:38
Paylaş:
A+ A-

ÇANKIRI – Çerkeş ilçesinde meslek yüksekokulunun temeli atıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Çerkeş Meslek Yüksekokulu için temel atma töreni düzenlendi.
Çerkeş-Kızılcahamam kara yolu İstasyon Mahallesi’nde bulunan alanda düzenlenen temel atma töreninde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, önemli bir güne şahitlik ettiklerini söyledi.
Yükseköğretim kurumlarının etkisinin ilçelere yayıldığını belirten Çiftçi, “Geleceğe yatırım yapmak istiyorsak, savaşta dahi olsak eğitim konusunda asla geri adım atmamamız lazım. Elimizdeki beşeri sermayeyi en iyi şekilde yetiştirmemiz lazım. O yüzden eğitime yapılan yatırımlar ülkeyi her konuda kalkındıracak yatırımların en önemli unsurudur.” dedi.
Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı da meslek yüksekokulu serüveninin 2016 yılında başladığını dile getirerek, “İlçe halkı 2014 yılında belediye başkanı olduğumuz zaman, ‘Çerkeşe iki şey istiyoruz. Biri doğal gaz, biri de üniversite, Çerkeş Meslek Yüksekokulunun açılması’ dediler. Şükürler olsun, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve tüm AK Parti teşkilatı ile Çerkeşli hemşehrilerimiz sayesinde doğal gazımızı ve üniversitemizi Çerkeş’e getirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Programa katılan Vali Mustafa Fırat Taşolar, AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan, Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve iş insanı Namık Tanık da üniversitenin Çerkeş’e hayırlı olması temennisinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından dua edilerek binanın temeli atıldı.
Yüksekokul binası 3 kattan oluşurken, içinde 10 derslik, 10 çalışma ve araştırma laboratuvarı, 1 bilgisayar laboratuvarı, 140 kişilik konferans salonu, ötelyeler, yemekhane, kafeterya ve idari ofisler bulunuyor.
Programa, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Atkaracalar Belediye Başkanı Harun Oflaz, Kızılay Çankırı Şube Başkanı Ahmet Ulusoy ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Videosu için tıklayınız.