Halil Kızılyer
Yayın: 27.10.2021 21:16
A+ A-

Gürel’den İstihdamına Destek Veren Firmalara “Teşekkür Belgesi”

(Haber Merkezi)Vali Fuat Gürel, pandemi döneminde Karabük’te en çok sigortalı personel istihdamına destek veren firmaların Yönetim Kurulu Başkanları ve yöneticileri ile bir araya gelerek “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

Karabük Polisevinde düzenlenen programa Vali Fuat Gürel’in yanı sıra Vali Yardımcısı Vekili Ahmet Sami Meram, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, kurum müdürleri ile iş insanları katıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (GSK) İsmail Yıldırım’ın yaptığı bilgilendirmenin ardından konuşan Vali Fuat Gürel, “Salgın döneminden geçmemize rağmen ilimizde en çok istihdama katkı sunan, üreten ve yükümlülüklerini yerine getiren firmalarımızı tebrik ediyorum. Kayıt dışının önüne geçen ve aynı zamanda istihdam sağlayan firmalarsınız. Sizler üretim gerçekleştiriyorsunuz bunların devletimize çok büyük katkıları var. İlimizin 64 bin çalışanı var, bu 64 bin çalışanın 9 bini ağır sanayi, demir-çelik sanayisinde çalışıyor, 2 bin civarında da tekstil sektöründe çalışan var, diğer sektörler ve kamu sektörü var. Kamu sektöründe kayıt dışılık olmaz ama özel sektörde kayıt dışılık olabiliyor ama sizin gibi büyük işletmeler bu kayıt dışılığın önüne geçiyor. Kayıt dışı ekonomi rakamları çok yüksek, yapacağımız bunun gibi çalışmalarla bu kayıt dışının ekonomiye dahil edilmesi gerekir, sizler bu manada örnek işletmelersiniz, sizlere milletimiz adına teşekkür ediyoruz.

Daha önce arkadaşlarımızla beraber özellikle pandemi döneminde istihdamı artıran, katkıda bulunan birçok firmamızı ve işletmemizi ziyaret ettik. Bu ziyaretler sembolik ziyaretlerdi, gidemediğimiz birçok firma var, burada amacımız bir araya gelmek. Sizinle irtibatlı kurum amirlerimiz de burada, onlarla sizleri bir araya getirerek bir sektör toplantısı gerçekleştirmek ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak istedik. Sizlere, devletimiz ve milletimiz adına teşekkür ediyoruz, sizler çok büyük hizmetler gerçekleştiriyorsunuz. Özellikle son zamanlarda ihracat rakamlarımızda çok yükseldi, ülkemiz çapında ikinci olduk, buda bizim için büyük bir gurur ve onurdu. İlimizin yüz akı işletmelersiniz, inşallah bu böyle devam eder, üretmeye ve istihdam sağlamaya devam edersiniz.”diye konuştu.

Program, Vali Fuat Gürel tarafından Karabük genelinde en fazla kayıtlı çalışan istihdam eden; Kardemir AŞ, Gürmen AŞ, Çağ Çelik AŞ, Çelikoğlu Ltd. Şti, Yavuz Tekstil, Safran Sağlık Grup (Medikar), Aygünsan Ltd. Şti,Işık Çelik AŞ, Boskay Metal, Karçel AŞ, Kargisan AŞ, Çelsantaş AŞ, Kardökmak AŞ, Saka Demir-Çelik AŞ, Marzinc, Saygın Tekstil, Pluscom İletişim AŞ, Başkent Elektrik AŞ, Alter Demir-Çelik AŞ ve Başak Hazır Giyim firmalarının Yönetim Kurulu Başkanlarına ve yöneticilerine “Teşekkür Belgesi” takdim edilmesi ile sona erdi.

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Pegasus’a “İş Birliği” ödülü

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 04:00
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Pegasus Hava Yolları, Pendik Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği “Sıfır Atık Şimdi Göklerde” projesiyle ödüle layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen ve bu yıl 11'incisi düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri kapsamında Pegasus'a “İş Birliği” ödülü verildi.

Pegasus, 2023'te başlatılan “Sıfır Atık Şimdi Göklerde” projesiyle Türkiye'de kabin içi atıkları geri dönüştürülebilen ve dönüştürülemeyen atıklar olarak uçakta ayrıştırmaya başlayan ilk havayolu şirketi oldu.

Proje kapsamında, Pegasus tarafından kaynağında ayrıştırılarak toplanan atıklar, Pendik Belediyesi tarafından türlerine göre sınıflandırılarak ham madde haline getiriliyor ve böylece döngüsel ekonomiye katkı sağlanıyor.

Geri dönüştürülemeyen atıklar gri poşetlerde toplanarak enerji kazanımı için katı atık depolama tesislerine, geri dönüştürülebilen atıklar ise mavi poşetlerde biriktirilerek ayrıştırma tesislerine gönderiliyor.

Her yıl yaklaşık 30 milyon yolcuya hizmet veren Pegasus, projeyle Türkiye'de atık dönüşümü kültürü oluşturmada farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Şirket, 2025, 2030 ve 2050 hedefleri doğrultusunda, “Rotamız Sürdürülebilir bir Gelecek” sloganıyla tüm paydaşları için değer yaratmayı ve faaliyetlerini sürdürülebilir iş modeli çerçevesinde geliştirmeyi planlıyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331