Hadrianoupolis Antik Kenti – Karadeniz’in Zeugması

Hadrianoupolis Antik Kenti – Karadeniz’in Zeugması

Yayın: 23.08.2023 13:34
Paylaş:
A+ A-

sergilenebilecektir. Şu an Kastamonu Müzesi’nde sergilenen demir mask ve diğer eserler ilimize getirilebilecektir. Karabük’te müze açılır açılmaz hepsi orada sergilenecek. Buraya bir karşılama merkezi yapılacak. Bu merkez ile hem ziyaretçilerin bilgilendirilmesi hem de ören yerimizin belleğini içeren arkeolojik salonlar yer alması önem taşıyacak. Büyük bir alanda birbirinden özel yapıları gün ışığına çıkarıyoruz. Bu yıl, yaklaşık 50 kişiye yakın bir kazı ekibiydik, şimdi 20’ye kadar sayımız azaldı. Okullar başlarken sayımız daha da azalacak. Bu ekipte, içerisinde gönüllülerinde olduğu restoratör, sanat tarihçisi ve arkeolog öğrencileriyle birlikte büyük bir takım ruhu ile özverili bir şekilde kazı alanındayız. Aşırı sıcaklara rağmen kazılarımızı hiç aksatmıyoruz. Karşılama merkezi tamamlanırsa burada daha büyük turları da ağırlayabiliriz. Daha fazla ziyaretçi sayısına ulaşabiliriz.” dedi.

Hadrianoupolis Antik Kenti’nin kazı çalışmaları 2021 yılından itibaren Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümünden Doç. Dr. Ersin Çelikbaş başkanlığında yürütülmekte olup Türk Tarih Kurumu tarafından da desteklendiği bildirildi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.