Haliç Üniversitesi’nin yeni akademik yıl açılış merasimi gerçekleşti

Haliç Üniversitesi’nin yeni akademik yıl açılış merasimi gerçekleşti

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 06.10.2023 12:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Haliç Üniversitesi'nin 2023-2024 akademik yıl açılış merasimi, üniversitenin “All In One” konseptli 5. Levent yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Haliç Üniversitesi açıklamasına nazaran, öğrenciler, akademisyenler ve idari takımın ağır iştirakiyle düzenlenen açılış merasiminde, Psikolog Selin Durusal ve Eğitimci Ahmet Şerif İzgören motivasyon konuşmaları ile öğrencilere değerli tavsiyelerde bulundu.

Açıklamada merasimdeki konuşmasına yer verilen Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Lideri Mehmet Naci Topsakal, başarılı insanların artlarında ilham, bilgi veren pahalı beşerler olduğunu, yaklaşık 16 bin öğrenci içinde de çok başarılı öğrenciler olacağını aktardı.

Topsakal, “Sevgili hocalarım, bu çocukların gerisinde ilham perisi, destekleyicisi siz olacaksınız ve bu çocuklarımız ülkemizin geleceğini inşa edecekler. Sevgili öğrencilerimiz, vakitlerinizi olağanüstü âlâ kullanın. Hayatta satın alamayacağımız, geri getiremeyeceğimiz şey para değil, vakittir. Muvaffakiyetin yüzde biri yetenek, yüzde 99'u terdir derler. Hayatın ter ve emek olduğunu, emeğin kutsal olduğunu üniversite yıllarında öğrenmeye başlayacaksınız.” sözlerini kullandı.

İnsanın değerine değinen Topsakal, şunları kaydetti:

“77 yıllık hayatımda öğrendiğim bir tek söz var, o söz de 'insan'dır. Hayat, insan demektir. Sevgi ise insanın beşere vereceği en kutsal ikramdır. Ailenizi sevin. Doğayı, hayvanları, tabiatı lakin en kıymetlisi insanları sevin ve karşılıksız sevin lütfen. Cetlerimiz göz nereye bakarsa gönül oraya akar demişlerdir. Sayın hocalarım, çocuklarımıza hoşa bakmaları konusunda lütfen yardımcı olun. Eğitimin hedeflerinden biri de karakter inşasıdır. Şayet bu çocuklar yeterli bir Türk vatandaşı olurlarsa güzel bir fizikçi, yeterli bir kimyacı, yeterli bir edebiyatçı da olurlar. Hepimiz biliriz ki ağaçlar kökleriyle irtibatlarını kestiği vakit ona ağaç denmez. Onun için evlatlarımızın kökleriyle irtibatlarını kesmemelerine uğraş edin. Hobbes 'İnsan insanın kurdudur' demiştir. Bizim inancımızda, beşerden ümit kesmek, Yaradan'dan ümit kesmek manasına geldiği için beşerden ümit kesmek yoktur. Münasebetiyle evlatlarımızı olağanüstü uygun yetiştirelim.”

– “Bilim ve teknolojiyi üreterek kullanacağız”

Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu da “Öncelikle 2023-2024 akademik yılında üniversitemizi tercih ederek ortamıza katılan yeni öğrencilerimizin göstermiş oldukları muvaffakiyet ve üniversitemizi öncelikle tercih etmeleri nedeniyle kutluyorum. Haliç Üniversitesi bu yıl 8 fakülte, 2 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulunda 21 ön lisans, 46 lisans, 58 lisansüstü programı olmak üzere toplam 135 eğitim öğretim programı ile 2023-2024 akademik yılını sürdürecektir. Bilindiği üzere Latince kökenli olan üniversite sözü üniversal manasına gelen 'Universal' ile ilişkili bir terim ikinci bir manası ise akademisyenler ve öğrencilerin bir ortaya geldikleri birliktir.” görüşlerini aktardı.

Üniversiteye hakim olması gereken ve birbiriyle ilişkili 3 nitelik olduğunu belirten Utlu, şu değerlendirmeyi yaptı.

“Bunlardan birincisi akıl, ikincisi özgürlük, üçüncüsü de çeşitliliktir. Günümüzde toplumların gücü ve gelişmişliği, her alanda bilim ve teknoloji üreterek kullanması ve yetiştirdiği eğitimli, donanımlı insan gücüyle örtüşmektedir. Dünyada yaşanan süratli teknolojik değişim, bireylerin bilgiye erişime ve irtibat imkanlarındaki artış insan üzere yetiştirilmesinde temel misyonu olan üniversitelerde paradigma değişimini zarurî kılmaktadır. Hayatınızın en kıymetli dönüm noktalarından birindesiniz. Bir manada kişiliğiniz ve kimliğinizi burada üniversite ortamında tamamlayacaksınız. Sizler tahsil gördüğünüz mühlet boyunca pek çok şeyi öğreneceksiniz. Lakin değerli olan yalnızca öğrenmek değildir. Öğrendiklerinizi hayata geçirmek ve onu davranış haline getirmektir. Zira davranış haline getirilmeyen bilgi bizde bir mana kazanmamış demektir. Maksatlarınız, emelleriniz ya da yapmak istedikleriniz çok hoş büyük işler olsun. Başarılı bir eğitim öğretim yılı temenni ediyorum.”

– Motivasyon konuşmaları merasimde büyük alkış topladı

Psikolog Selin Durusal da öğrencilere eğitim periyotları ve gelecekte bekleyen meslek hayatları konusunda tavsiyelerde bulunurken, Eğitimci Müellif Ahmet Şerif İzgören de gençlere muvaffakiyetler diledi.

İzgören, gençlere, hayatta karşılaşılan fırsatları kıymetlendirme ve düzgün oldukları bir alanda çalışma tavsiyesinde bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.