Hamide Doğangün, LC Waikiki Limitless Koleksiyonu’nun yeni yüzü oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.11.2023 08:36
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Geçen yıl piyasaya sunduğu Türkiye'nin Engellilere Özel İlk Giyim Koleksiyonu “LC Waikiki Limitless” ile modada limitleri kaldıran marka, bu kez engelsiz hayatı desteklemek ve engellilik konusunda toplumsal bariyerleri aşmak üzere başarılı Milli Paralimpik Atlet Hamide Doğangün'le işbirliği yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Hamide Doğangün, LC Waikiki Limitless Koleksiyonu'nun yeni yüzü oldu. “Hayallere Limit Yok” iddiasını para-atletizmin “Altın Kızı” Hamide ile güçlendiren koleksiyon, engelli bireyleri hayata daha çok katılmaya, toplumu ise onların önündeki engelleri kaldırmaya davet ediyor.

Türkiye'nin “engel tanımayan” hazır giyim markası LC Waikiki, Limitless koleksiyonunu “Sen İstersen Limit Yok” sloganıyla geçtiğimiz yıl lanse ederek Türkiye'de bir ilke imza atmıştı. Marka bu yıl da Milli Paralimpik Atletimiz Hamide Doğangün ile “İyi Giyinmek Herkesin Hakkı” misyonunu ve engelli bireylerin toplumsal hayatta daha görünür olmaları yönündeki taahhüdünü güçlendiriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen LC Waikiki Mağazacılık Genel Müdürü Berna Akyüz Öğüt, şunları kaydetti:

“Koleksiyonumuza, limitleri kaldırma fikrinden yola çıkarak LC Waikiki Limitless ismini verirken iyi giyinmenin insanlar üzerindeki pozitif etkisinden hareketle, engelli bireylerin toplumsal hayatta daha fazla yer almalarını amaçlamıştık. Hamide, kaderiyle barışık, limitleriyle savaşan güçlü bir kadın. Onun hayat hikayesi ve başarıları, LC Waikiki Limitless koleksiyonunun temel mesajları olan kapsayıcılık, erişilebilirlik ve sınırları aşma ile uyum içinde. Hamide, 'Eve Kapanmak Yok' diyerek yola çıkmış, 'Spora Engel Yok' diyerek her koşulda yoluna devam ediyor. 5 aylık hamileyken bile Türkiye Şampiyonası'na katılıp şampiyon olması onu bizim gözümüzde de Limitless’ın şampiyonu yaptı. Biz de Hamide gibi güçlü, ilham veren bir sporcunun arkasında kalbimiz, desteğimiz olsun istedik.”

Öğüt, Hamide Doğangün’ün koleksiyona sağladığı içgörüye ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

“Hamide ile ilk bir araya geldiğimizde bize söylediği bir cümle, yaptığımız işe daha fazla inanmamıza, daha çok motive olmamıza yol açtı. 'Sence engelli bireyler bu koleksiyonu gördüklerinde ne hissederler?' diye sorduğumuzda 'Bizi de düşünmüşler!' diyeceklerini söyledi. Bu cümle ve ona yanıtımız tüm projenin amacını açıkça ortaya koyuyor aslında.

İçinde bulunduğumuz moda perakende sektöründe kapsayıcılık adına bize düşen, engelli bireylerin engellenmeden yaşayabilmesini sağlamak. Engellilerin yaşadığı sorunlar onların engellerinden değil toplumdaki bariyerlerden kaynaklanıyor. Bu bariyerlerden birini kaldırmak üzere harekete geçiyor ve LC Waikiki Limitless koleksiyonuyla 'Tabii ki sizi düşüneceğiz!' diyebilmek istiyoruz.”

– “Çalışmaya, üretmeye, hayallere limit yok”

Berna Akyüz Öğüt, LC Waikiki’nin 35 yıldır hazır giyim dünyasını daha adil bir moda anlayışıyla dönüştürdüğünü hatırlatarak, LC Waikiki'nin, kurulduğu günden bu yana kapsayıcılığı ilke edinen, gelir farkı ne olursa olsun herkesi iyi giydirmeyi sorumluluk olarak üstlenen bir marka olduğunu aktardı.

Öğüt, şu bilgileri verdi:

“Ürünlerimizin çeşitliliği, uygun fiyatlı olması, her yaşa ve bedene hitap etmesi, bu eşitlikçilik taahhüdümüzün bir yansıması. Engelli dostu giyim seçeneklerini genişleterek özel gereksinimli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları azaltma ve yaşam kalitelerini artırma hedefimizin ardında da süreklilik arz eden bu yaklaşım yer alıyor. Bugün ülkemizde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre 2 milyon 500 binden fazla engelli yaşıyor. İş gücüne katılma oranı ise TÜİK verilerine göre erkeklerde yüzde 35,4, kadınlarda ise yalnızca yüzde 12,5. LC Waikiki Limitless koleksiyonu ile bir yandan engelli bireylerin kendi başlarına rahatça giyinebilmelerini sağlayarak bağımsızlıklarını desteklemeyi, diğer yandan da bu koleksiyona paralel farkındalık çalışmaları ile önlerindeki toplumsal bariyerlerin ortadan kalkmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Çalışmaya, üretmeye, hayallere limit yok.”

– “Limitlere takılmayı reddediyorum”

Para-atletizm branşında uluslararası başarılara imza atan milli sporcu Hamide Doğangün de fiziksel engele sahip olmanın, gündelik hayatta birçok engelle karşılaşılmasına neden olduğunu ve bu engellerin çoğu kişiyi sosyal yaşamdan uzaklaştırdığını aktardı.

“Bu böyle olmak zorunda değil.” ifadesini kullanan Doğangün, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ben çocukluğumdan beri, özellikle annemin desteğiyle, limitleri zorlamayı öğrendim. Hem spor hayatımda hem de anne olurken bu yaklaşımımı sürdürdüm. Önümüze çıkan engeller kadınlar için daha da fazla; pek çok önyargıyla mücadele etmeniz gerekiyor. Ben engelli bir kadın olarak bu limitlere takılıp kalmayı reddediyorum. LC Waikiki'nin Limitless koleksiyonunu ilk duyduğumda 'Bizi de düşünmüşler!' dedim. Koleksiyonun, bizim günlük yaşamda karşılaştığımız zorlukları anlayan ve bunlara çözüm sunan bir yaklaşımla tasarlandığı çok belli.

Benim hedefim, 2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda ülkeme dünya şampiyonluğu kazandırmak. Umarım ben de başkalarına ilham olabilir, engelli bireyleri, genç sporcuları ve özellikle kadınları hayatın her alanında taleplerini çekinmeden ortaya koymak konusunda cesaretlendirebilirim. Engellilik, çözülmesi gereken bir sorun değil; asıl engellilerin yaşadığı sorunların çözülmesi, önlerindeki engellerin kaldırılması bana göre önemli. LC Waikiki’nin attığı adımı bu anlamda çok değerli ve samimi buluyorum.”

Verilen bilgiye göre, LC Waikiki, Hamide Doğangün işbirliğiyle, engelli bireylerin modayı kendi şartlarında deneyimlemelerini sağlamak ve engellilikle ilgili toplumsal algıları değiştirmek için yeni adımlar atmaya önümüzdeki dönemde de devam edecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rönesans Holding’in iştiraki Ballast Nedam’dan sürdürülebilirlik odaklı projeler

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 00:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Rönesans Holding'in 2015'te bünyesine kattığı, Hollanda merkezli Ballast Nedam, sürdürülebilirlik odaklı projeleriyle öne çıkıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ballast Nedam, Rönesans Holding çatısı altında Avrupa, Karayipler, Afrika ve Asya'daki faaliyetlerini artırarak uluslararası varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

Köprü, tünel, kamu binası, liman, konut ve otoyol inşaatı gibi farklı projeleri hayata geçiren şirket, ekonomik kalkınma, hareketlilik ve erişilebilirliği artırmak amacıyla sunduğu yenilikçi çözümlerle sürdürülebilir yaşam alanları oluşturuyor.

Yıl boyunca enerji, su, konut, ulaşım ve sanayi gibi temel sektörlerde sürdürülebilir dönüşümleri hayata geçirerek büyümeyi hedefleyen şirket, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı, iklim krizine karşı dirençli sistemler kurmaya odaklanıyor.

Şirket, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda, 2030'a kadar şantiyelerde yüzde 100 karbon nötr olmayı, 2040'a kadar ise enerji nötr inşaat hedefini gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Hollanda'nın temel altyapısını yenileme konusunda önemli adımlar atan Ballast Nedam, ayrıca, Rijkswaterstaat ile işbirliği içinde, DEME ve Macquarie konsorsiyum ortaklığıyla “A24 Blankenburgverbinding” yol bağlantısı projesini hayata geçiriyor.

Rotterdam bölgesinde erişilebilirliği ve ulaşımı geliştirmeyi, sürdürülebilir altyapı yoluyla bölgenin geleceğini güvence altına almayı hedefleyen proje kapsamında, iki kavşak, bir kara tüneli ve Scheur Nehri'nin altından geçen bir tünelin tasarımı, inşası, finansmanı ve 20 yıllık bakımı üstleniliyor.

Tünel parçalarının suyun altına yerleştirilmesi gibi karmaşık ve hassas bir operasyon gerektiren “Maasdeltatunnel” projesi ise Ballast Nedam'ın 2023'e attığı başarılı bir imza olarak değerlendiriliyor.

– “Amacımız, kendi kendine yeten, akıllı ve yeşil binalar inşa etmekti”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, projeye yönelik açıklamasında, “Amacımız, yaşam alanları ile sürdürülebilirliği bir araya getiren, kendi kendine yeten, akıllı ve yeşil binalar inşa etmekti. Ballast Nedam'ın bu alandaki global başarılarından ve sürdürülebilirlik odaklı yürüttüğü öncü çalışmalardan büyük gurur duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Ballast Nedam Proje Direktörü Patrick van Os, bu projenin, üstün teknik yetenek ve yenilikçi düşünce gerektiren bir çalışma olduğunu belirtti.

Van Os, “Çığır açan bu projeyi başarıyla tamamlayan ekibimizle büyük gurur duyuyorum. BAAK ve Rijkswaterstaat yetkilileri, danışmanlar, çok sayıda alt yüklenici ve Rotterdam Liman İdaresi gibi paydaşlar dahil olmak üzere yüzlerce kişi, bu projenin gerçekleşmesini mümkün kıldı. Ballast Nedam çalışmalarımızın 2024 sonunda kullanıma girdiğini görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Bizi en çok heyecanlandıran, Rotterdam bölgesinin erişilebilirliğini geliştirmek ve ekonominin büyümesine katkıda bulunmak.” ifadelerini kullandı.

– Cartesius projesi, kent yaşamını sürdürülebilirlik ve refah ile birleştiriyor

Ballast Nedam, sürdürülebilir yaşam alanları kurma hedefi kapsamında, yenilenebilir enerjiye yönelik küresel stratejisini de genişletiyor. Bu stratejinin bir parçası olan Cartesius projesi, dünya genelinde insanların daha uzun, mutlu ve sağlıklı yaşadığı “Mavi Bölgeler” biliminden esinlenerek hayata geçirildi.

Mavi Bölgeler bilimi, modern kentleşme projelerinde ve sürdürülebilir yaşam alanlarının tasarımında ilham kaynağı olarak kullanılıyor. Proje, yoğun kent yaşamını sürdürülebilirlik ve refah ile birleştirirken, modern ulaşım yöntemlerini de entegre ediyor. Cartesius'taki tüm evler, düşük enerji tüketimi ve yeniden kullanılabilir malzemelerle inşa edilerek çevresel etkiler azaltılıyor. Sıcak su ve ısıtma, ortak toprak enerji kaynağı ve güneş panelleri aracılığıyla sağlanırken, binalar iklimle uyumlu beyaz çatılarla donatılarak yaz aylarında soğutma ihtiyacı azaltılıyor.

Ballast Nedam, sürdürülebilirlik taahhüdünü bir adım daha ileri taşıyarak, kablo kanallarından temellere ve çatıya kadar tamamı sürdürülebilir malzemelerle inşa edilen çok işlevli bir hidrojen istasyonu da geliştirdi.

Hollanda'nın 700 bar hidrojen dolum istasyonu “Mexicostraat Hidrojen İstasyonu”, hidrojen üretimini yerinde elektroliz yöntemiyle gerçekleştiriyor. Bu yenilikçi tesis, otomobillerden otobüslere, kamyonlardan teknelere kadar geniş bir yelpazede taşıma araçlarının fosil yakıtlar yerine hidrojenle dolum yapmasına olanak tanıyor ve temiz enerjiye geçişi hızlandırıyor.

Ballast Nedam, Rönesans Holding ile bu yıl, Edie Ödülleri'nde “Jonas Projesi” ile finalistler arasında yer alırken, SEAL Sürdürülebilirlik İş Ödülleri’nde ise “Yılın Sürdürülebilir Ürün Ödülü”nü kazandı.

Amsterdam'ın IJburg bölgesinde yer alan bina, sağlıklı yaşam, sürdürülebilir malzeme kullanımı ve enerji verimliliği esas alınarak tasarlandı. Projede ahşap ve sürdürülebilir beton gibi çevre dostu malzemeler kullanılırken, yapı yüzde 97'lik atık ayırma oranına ulaşarak sürdürülebilirlik alanında en yüksek “BREEAM” sertifikasına layık görüldü.

Jonas Projesi, modern şehir yaşamının gereksinimlerini karşılayan, çevresel etkiyi en aza indiren ve geleceğe yön veren bir model olarak öne çıkıyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331